Jump to content

Mazda3 Dijital Klima Çalışma Şekli

orcunkil
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dijital klimanin eco modunu nasil calistiriyoruz? Benzinlide auto tusuna 2 kez bastigimda eco modu aktif oluyor. Dizelde 1 aydir eco modunu acamiyorum :)

Kitapcikta otomatik olarak eco moduna gecer diyor ama benzinlide oyle degil 2 kez bastigimda geciyor. Var mi bunun ince ayari?

Bizimkilerde tam olarak öyle olmuyor da şöyle oluyor benim gördüğüm kadarıyla. Dış sıcaklığa yakın değerlere ayarladiginizda eco moda geçiyor. Ama şu iki kere basma olayını bir deneyeyim hemen merak sardı şimdi bak yaaa :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende merak ettim simdi :)

Bak ya bu muhabbetin üzerine iki kere arabaya bindim aklıma gelmedi bu seferde iyi mi.Yarina kadar bekeyecez napalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ECO modu ne anlama geliyor acaba arkadaşlar.onu kullanmam gereklımı sızce..ben genelde 22 dereceye ayarlıyorum.AC yede basıyorum :kafa:

22 dereceye ayarladiktan sonra auto ya basmaniz yeterli daha sonra ac ye basarsaniz klimayi kapatirsiniz sanirim hocam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

AC ye basmadan ıcerıyı soguturmu kılıma:)

Hocam bizdeki modellerde auto ya basinca klima çalışıyor ac de otomatik olarak on konumuna geliyor sonra tekrar ac ye basarsanız ac of konumuna gelip klima kapanıyor hava akışı devam ediyor  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eco modda klima kompresörü yarı performansta çalışır. Aracın içi ayarladığınız dereceye düştüğünde otomatik olarak klimayı kapar ama fan en kısıkta çalışmaya devam eder ısınınca tekrar açar. Normal ac de ise iç ısı ayarladğınız dereceye düşse bile klima düşük fanda da olsa çalısır ve tam kompresörde olur. Klimanın fan hızını max seviyeye yakın kullanıyorsanız normal ac de kullanın. Eğer düşük fan hızında kullanıyosanız eco modda kullanın. Biraz karışık anlattım ama anlamadığımız kısımları daha açık şekilde anlatırım. Komplesini anlatmaya kalkınca başını sonunu kaçırıyorum çorba oluyor:-) bu arada araçlarınızdaki eco ve normal mod açıp kapama şekilleri hakkında bilgim yok. Sadece eco ve normal modun yaz ve kış koşullarındaki işleyişi hakkında bilgim var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eco modda klima kompresörü yarı performansta çalışır. Aracın içi ayarladığınız dereceye düştüğünde otomatik olarak klimayı kapar ama fan en kısıkta çalışmaya devam eder ısınınca tekrar açar. Normal ac de ise iç ısı ayarladğınız dereceye düşse bile klima düşük fanda da olsa çalısır ve tam kompresörde olur. Klimanın fan hızını max seviyeye yakın kullanıyorsanız normal ac de kullanın. Eğer düşük fan hızında kullanıyosanız eco modda kullanın. Biraz karışık anlattım ama anlamadığımız kısımları daha açık şekilde anlatırım. Komplesini anlatmaya kalkınca başını sonunu kaçırıyorum çorba oluyor:-) bu arada araçlarınızdaki eco ve normal mod açıp kapama şekilleri hakkında bilgim yok. Sadece eco ve normal modun yaz ve kış koşullarındaki işleyişi hakkında bilgim var.

Klimayı max seviyede kullanmıyorum o zaman eco mod da kullanyım

Şehir içinde ne kadar yakıta etkisi ne farkederki auto ile eco mod?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klimayı max seviyede kullanmıyorum o zaman eco mod da kullanyım

Şehir içinde ne kadar yakıta etkisi ne farkederki auto ile eco mod?

Orta hız ve altı üfkeme hızı için eco mod mantıklı. Klimayı çalıştırmadan ve çalıştırarak kullandığınızda yaktığınız yakıtın ortasında bir değerde yakıt tüketiminiz olur. Eco modda klima kompresörü yarı performansta çalıştığından fan hızını yüksek tutarsanız havayı yeterince soğutamadan üfler. Klimayı ilk açtığınızda ac modda çalıştırıp iç ısıyı istediğiniz seviyelere yakına düşürdükten sonra eco moda almak daha iyi. Aksi halde iç ısıyı istediğiniz soğukluğa düşürmesi geçikir. Genel bilgi olarakta şehir dışı hariç kullanımlarda klimayı açtığınızda kesinlikle iç hava silkülasyon  tuşu açık konumda olsun. Hem soğuttuğu havayı tekrar tekrar daha iyi soğutarak üfler hemde dışarıdaki tozlu şehir havasını polen filtresinden geçirmemiş olur. Polen filtrenizin tozlanması gecikir ve fan üfleme şiddetini zayıflatmamış olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...