Jump to content

Mazda3 Dijital Klima Çalışma Şekli

orcunkil
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2010 lar ozel uretim gibi bise :) 2011 ve 12 lerde mevcut degil. Cam acma butonlari da sizde aydinlatmali olmasi lazim.

sadece sürücü tarafı aydınlatmalı, yolcu tarafında değil. Birde yolcu tarafı camlarının kapanması için butona basmak gerekiyor.sürücü tarafı gibi kendiliğinden bir kere basınca kapansa daha iyiydi. eksikliğini hissettiğim bir özellik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Dijital klimalı M3'ümde Kışın AUTO tuşuna basınca klimayı  devreye sokuyor.

1. Dijital Panelde normaldekinden farklı "A/C ECO" yazıyor. Acaba bu ne anlama geliyor ?

2. Kışın Klima çalıştırmasının gereği ne acaba motorun ısısı varken ?

3. Siz dijital klimayı nasıl kullanıyorsunuz acaba meraktan soruyorum bu 3. maddeyi de :)

Teşekkürler

Genelde yeni model tüm araçlarda klima kışın çalışması mantığıyla kullanılıyor. Şöyle özetlemek gerekirse kışın klimanın çalışma mantığı tamamıyla camlarda buğulanma yapmama amacıyla kullanılıyor. Genelde kabin içi sıcaklığı 24 derecede sabit sutma mantığında klimayı kullanıyorum. Bu durum yaz ve kış için ideal olduğunu düşünüyorum sebebi dış sıcaklık ile iç sıcaklık arasındaki farkı arttırdıkça hastalanma olasılığının artmasından kaynaklanmakta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

arkadaşlar 2006 m3 klima auto tuşum çalıoşmıyor düğmesine basıyorum ama ne ışık yanıyor nede ekranda bir değişim ama klimam çalşıyor ne yapmalı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar 2006 m3 klima auto tuşum çalıoşmıyor düğmesine basıyorum ama ne ışık yanıyor nede ekranda bir değişim ama klimam çalşıyor ne yapmalı 

Eskilerde de öyle mi hatırlamıyorum ama ön cam buğ temizleme tuşuna basınca A/C ışığı yanıp klima çalışıyor. Bunu dener misin Barış en azından klimada mı sorun tuşta mı o anlaşılır ( Tabii dediğim gibi böyle bir tuş varsa, 2. Nesillerde var bu tuş )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskilerde de öyle mi hatırlamıyorum ama ön cam buğ temizleme tuşuna basınca A/C ışığı yanıp klima çalışıyor. Bunu dener misin Barış en azından klimada mı sorun tuşta mı o anlaşılır ( Tabii dediğim gibi böyle bir tuş varsa, 2. Nesillerde var bu tuş )

selam arkadaşım sağol cevap verdidiğin için evet aynen çalışıyor.soğutuyorda ama sağdaki tuş auto yazan ona basıyorum herhangi bir hareket yok sanırım küçükte bir ışığı var oda yanmıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam arkadaşım sağol cevap verdidiğin için evet aynen çalışıyor.soğutuyorda ama sağdaki tuş auto yazan ona basıyorum herhangi bir hareket yok sanırım küçükte bir ışığı var oda yanmıyor

En azından klimada bir problem olmadığını görmüş oldun. Klima çalıştıktan sonra sıcaklık ayarı da yapabilmen lazım

Sanırım problem A/C tuşunda. Belki bir temassızlık vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En azından klimada bir problem olmadığını görmüş oldun. Klima çalıştıktan sonra sıcaklık ayarı da yapabilmen lazım

Sanırım problem A/C tuşunda. Belki bir temassızlık vardır.

sıcaklıkta ayarlanabiliyor benim problemim sağdaki tuşta sigorta atmış olabilir mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sıcaklıkta ayarlanabiliyor benim problemim sağdaki tuşta sigorta atmış olabilir mi

Her bildirim ışığı için sigorta konulmaz. O bölümün kendine özel tek sigortası olur. Diğerleri çalıştığına göre sigortada bir sorun yok demektir. Orayı aydınlatan ampül veya led -hangisi kullanılmışsa- sıkıntı ondadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her bildirim ışığı için sigorta konulmaz. O bölümün kendine özel tek sigortası olur. Diğerleri çalıştığına göre sigortada bir sorun yok demektir. Orayı aydınlatan ampül veya led -hangisi kullanılmışsa- sıkıntı ondadır.

kardeşim sağol ama klimamda sadece aotu tuşu çalışmıyor yani düğmeye basıyorum ama nafile bir elektirikçi baksa bilgisayarda çıkar mı acaba arıza

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

soğuk kış günlerinde camlarda buğulanma oluyor doğal olarak .... yanlız klimayı açmadan içerdeki buğu çözülmüyor ..... eski araçlarda havalandırma havayı dışarıdan gelecek şekilde ayarlayıp orta hızda orta ısıda camlar buğulanmadan rahat araç sürebiliyordum bunda illaki klima düğmesinede basnak gerekiyor.....sıcak konumdaki klimada soğuk koumundaki kadar ekstra yakıt sarfiyatı yapıyorsa aldık belayı başımıza........

kardeşim sağol ama klimamda sadece aotu tuşu çalışmıyor yani düğmeye basıyorum ama nafile bir elektirikçi baksa bilgisayarda çıkar mı acaba arıza

dostum autonun çalışmaması bence büyük bir eksiklik değil... çünkü autoya basınca klimada bence  ne yaptığını bilmiyor abuk sabuk fonksiyonları devreye sokuyor........ en iyi kontrol ,sende olan kontrol........ O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

soğuk kış günlerinde camlarda buğulanma oluyor doğal olarak .... yanlız klimayı açmadan içerdeki buğu çözülmüyor ..... eski araçlarda havalandırma havayı dışarıdan gelecek şekilde ayarlayıp orta hızda orta ısıda camlar buğulanmadan rahat araç sürebiliyordum bunda illaki klima düğmesinede basnak gerekiyor.....sıcak konumdaki klimada soğuk koumundaki kadar ekstra yakıt sarfiyatı yapıyorsa aldık belayı başımıza........

dostum autonun çalışmaması bence büyük bir eksiklik değil... çünkü autoya basınca klimada bence  ne yaptığını bilmiyor abuk sabuk fonksiyonları devreye sokuyor........ en iyi kontrol ,sende olan kontrol........ O0

evet aynen kontrol bende ama kullanmasamda çalışşsın isterim bir baktırcaz artık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence Auto olayı bilhassa kış ayları için vazgeçilmez bir özellik. Ayarlıyorum 23 dereceye, sistem otomatik olarak, vermesi gereken bölgelere, gereken fan hızında otomatik ayarlıyor. Kilimayı da gerektiğinde çalıştırıyor. Eco moddan pek çıkmıyor. Kullanmayan arkadaşlara ısrarla öneririm  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yaz kış auto da çalıştırıyorum, sağolsun mühendis arkadaşlar düşünmüş nereye ne kadar ısı verileceğini. Bazen camlar buğu yaptığında ayak ve camlara veriyorum geçince tekrar auto. Fakat auto da klimayı kapatıyorum gerek kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu klima sıcaktada  soğukta olduğu gibi yakıt tüketiyormu acaba tecrube ettinizmi hiç.....

Mantıksal olarak tüketmemesi gerekir zira kışın sıcak hava üflemek için motor suyunu kullanırken yazın klimanın kompresörünü kullanır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mantıksal olarak tüketmemesi gerekir zira kışın sıcak hava üflemek için motor suyunu kullanırken yazın klimanın kompresörünü kullanır..

Hacım mantıksal olarak motora her zıt kuvvet yakıtı artırır. Klima, kompresörü veya motor sıcağını kullansa da devreye girdiğinde artı yakıt tüketmesi gerekmez mi?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, araçtan elektrik çeken her şey yakıtı arttırır ama sıcak hava üflerken araç basitçe motor soğutma suyunu yönlendirerek hava kanallarının içinden geçirirken çok az miktarda akım çekerken ( havalandırmanın fanı sadece ) soğuk hava üflemek için kompresörü çalıştırdığında çok daha fazla akım çeker. Biri diğerine nazaran göz ardı edilebilecek bir miktar bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, araçtan elektrik çeken her şey yakıtı arttırır ama sıcak hava üflerken araç basitçe motor soğutma suyunu yönlendirerek hava kanallarının içinden geçirirken çok az miktarda akım çekerken ( havalandırmanın fanı sadece ) soğuk hava üflemek için kompresörü çalıştırdığında çok daha fazla akım çeker. Biri diğerine nazaran göz ardı edilebilecek bir miktar bence

klimayı açmadan aracı ısıtacaksak dediğiniz gibi motordaki sıcak suyun fan yardımyla içeri verilmesidir ki bunun yakıt maliyeti toplam yakıt maliyeti içerisindeki oranı görmezden gelinebilecek kadar az olur..... benim dediğim klima ile aracı ısıtmak ki;

klima sistemi çabuk yoğuşma özelliği bulunan bi gazın komperssör aracılığıyla  kalın çaplı bir boru hattından daha ince çaplı bir boruaya  aniden geçerek elde edilen ısının verilmesi olduğu,soğutma sisteminin ise aynı sistemi ters çalıştırmasıyla olması...  bu fiziksel kurallar ışığında düşündüğümüzde klimanın soğutma mantığıyla ısıtma mantığı aynı olduğundan maliyetlerde aynı...tek avantajı klima ısıtırken motordanda yarımcı ısı akımı geldiği için o ısıyı muhafaza etmesibelki kolaylaşır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...