Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benim mazda2 2009model 1.3 high 86beygir.ben ilk 1000 km yi benzinle kullandım. arac yeni dedim kullandıkca daha az yakar dedim ama degişen bi sey olmadı ve aracıma brc sıralı otogaz taktırdım.1.430tl ye.ayrıca ruhsata işletmeye 220 kadar masraf gitmişti.çekişten pekte fazla düşmedi.çokta memnunum ama motor yaktıgı yakıttan şikayetçimi onu bilemem.üstelik ankara trafiğinde kullanıyorum euro aygaz alıyorum. yakıtı gayet güzel 160.tl yakıyo şehir içi.uzun yolda 130 a düşer zannedersem.şu an aracım 16000de.benzinde 350tl yakıyo.hesap ortada.15000 km yi otogazda kullandım hesapladım.2milyar850tl karım var otogaz taktırmaya harcadıgım masrafı düşersem.1milyar200 kardayım.darısı size. mazda kullananlara olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim mazda2 2009model 1.3 high 86beygir.ben ilk 1000 km yi benzinle kullandım. arac yeni dedim kullandıkca daha az yakar dedim ama degişen bi sey olmadı ve aracıma brc sıralı otogaz taktırdım.1.430tl ye.ayrıca ruhsata işletmeye 220 kadar masraf gitmişti.çekişten pekte fazla düşmedi.çokta memnunum ama motor yaktıgı yakıttan şikayetçimi onu bilemem.üstelik ankara trafiğinde kullanıyorum euro aygaz alıyorum. yakıtı gayet güzel 160.tl yakıyo şehir içi.uzun yolda 130 a düşer zannedersem.şu an aracım 16000de.benzinde 350tl yakıyo.hesap ortada.15000 km yi otogazda kullandım hesapladım.2milyar850tl karım var otogaz taktırmaya harcadıgım masrafı düşersem.1milyar200 kardayım.darısı size. mazda kullananlara olsun

Ben 133 binde taktırdım lpg'yi. Benzinde o zamanlar 0,20 TL hesaplıyordum Lpgde ise 0,15 TL. Kabaca hesaplarsak km'de sadece 0,05 TL kar etmiş bile olsam; Şuan araç 180.000 km'de diyelim (Düz). Bundan da ilk çalıştırma, lpg'ye geçene kadar benzin kullanma  km'sini de Yaklaşık 5.000 desek; 42.000 km x 0,05 TL = 2.100 TL eder. LPG'yi 1400 TL'ye mal ettik. Kârım en azından 700 TL. Ama farkındaysanız minimum hesapladım ki 0,20 kurus 0,15 kurus.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet abi ben kendim taktım. Brc marka my07 modeli. Benim araç 1.5 103bg sport olandan. Ona rağmen benzin ortalaması 6.5 gaz ise 7.5 civarı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Lantis'e bi haller oldu.

Orjinal ebatlara (14'') geçtim,egzozun silencer'ını taktım ve bayram tatilinde oldukça uzun km li şehirler arası seyahat yaptım. Tüketim : Karma (ağırlık şehirler arası) 18 kr yaktı..

Önceden hiç basmasam bile uzunda 21-22 nin altına inmezdi..

Niyeti nedir bu makinenin anlamadım,birkaç haftaya askere gidiyorum diye kıyak geçiyor sanırım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Evet abi ben kendim taktım. Brc marka my07 modeli. Benim araç 1.5 103bg sport olandan. Ona rağmen benzin ortalaması 6.5 gaz ise 7.5 civarı.

Yahu bu Mazda 2'lerin yakıtına hayran kaldım. 6-7 Lt arası şehir içi yakıyor birçok kişinin dediğine göre.Hatta donanımhaber.com'da epey kilolu bir arkadaş almış, kendime rağmen 6 Lt yaktırıyorum demişti :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bayramda memlekete giderken izmir çiğliden girdim otobana  otoban yoğundu 120-140 arası gittim çoğunlukla aydın merkezden çıktım biraz gittim aydından nazilli tarafına giderken aydın çıkışında uspet olması lazım adı "LPG 1.89" yazısını görünce daldım oraya tekrar doldurttum 10 lt gaz harcamışım 130 km de, bu da 100 km 7.6 lt lpg demek iyi midir? bence iyi ama bir bilene danışmak lazım.

Çelik Jant konusunda şu an bütçem yetmediği için yaptıramadım ama2 20 tl'lik kapakla çözdüm işi çokta hoşuma gitti, yakıta etki ettiğini sanmıyorum :D

post-4871-141695282328_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gazda pompadan pompaya fark ettiği için dolum ile değil alınan miktar ve bitmesi ile ölçmek lazım. Mesela ben sürekil 60 TL lik alıyorum ve bitene kadar kullanıyorum. Bu şekilde daha doğru bir ölçüm oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

DH de 1,3ler satıştan kaldırılınca "vay elimizde patlayacak" diye isyan bayrağı açmıştı bazıları, bizde bir şey olmaz, mazdanın 2. eli artık güçlendi dediğimizde afaroz etmeye kalkmışlardı bilmiş tayfası :D

21e aldıkları arabaların ikinci elide 21-22 civarı :D

Kampayada 30-31 bine satın alanlar son kasayı şimdi aldıklara fiyata satılığa çıkarıyorlar. Bırak ellerinde patlamasını 2.elinde nerdeyse dediğin gibi kar edicekler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

46 Tl gazla 255 km yaptı aracım. Depoyuda 45-46 liraya dolduruyorum sanki damacana şisesi mübarek. Bu kadar ufak deposu olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaza gelen son zamlardan sonra gazın litresi 2.310 . benzin 3.85. önceden 2 litre gaz 1 litre benzin yaparken şimdi oran daha da azaldı

gazın litresi 2.130 iken 40 tl ye 140-150  km arası (18.7 litre lpg) şehir içi yol yapıyordum.

şimdi gaza gelen yeni zam ile şehir içi km bi 10 km daha azalacak. Benim sorum. aracıma 40 tl benzin alsam 100 km şehir içi yapmazmı bu araç sonuçta 10.3 litre benzin almıs olacağım .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gaza gelen son zamlardan sonra gazın litresi 2.310 . benzin 3.85. önceden 2 litre gaz 1 litre benzin yaparken şimdi oran daha da azaldı

gazın litresi 2.130 iken 40 tl ye 140-150  km arası (18.7 litre lpg) şehir içi yol yapıyordum.

şimdi gaza gelen yeni zam ile şehir içi km bi 10 km daha azalacak. Benim sorum. aracıma 40 tl benzin alsam 100 km şehir içi yapmazmı bu araç sonuçta 10.3 litre benzin almıs olacağım .

Yapar ortak rahat yapar hemde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya bizim bir arkadaşta fiesta var 2000 model. Km 100 kuruş yakıyormuş. Aklım mantığım almıyor. Sizin tanıdığınız birileri var mı bu kadar az veya bundan daha az yakan???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim otomatik 1.5 practicanın şehir içi lpg yakıtı 15 inç lastik jant varken 13 litre lpg civarıydı şimdi 11,5 litre gibi oldu 13 inç lastiğe geçince... ama bence haala fazla... buna ilk kalkış benzini katarsan km de 280-290 kuruş eder. Fabrika verisi ortalama 9.6 litre benzin diyor. hade biz 10 litre yaksak 385  kuruş eder,,, yemişim 85-90 kuruş farkı ...ayda 1000 km yapsan 80-90 tl yapar,,, ki ev iş yapıyorum ben 500 km aylık.... o kadar farka değmez bence....Benzinde araç ayrı bir güven veriyo hem:)....Lpg uzun yol yakıtı oldu iice...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 litre benzin yerine 1,2 litre lpg yakar en saglıklı sistem, genelliklede daha fazladır bu oran... arkadasın benzinde 4 litre yakabiliyorsa, lpgdede 10 kuruşu görebilir, ama inandırıcı bir rakam değil

Valla 2006 veya 2007 yılında romano diye bi sıralı sistem taktırmış. Sistem zamanının en pahalılarındandı diyor. Şu an normal kullanımda 115-120 en fazla yakıyormuş. 1.25 motor var araçta...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hacı geri döndü :) özlemişim forumu , hemen sadede geleyim .

benim mz3 e ankara meb başayarda autogas italya taktırdım. deponun yarıdan fazlasını kullanmaması dışında bir sorunum yok. 20 lt de bir gaz alıyorum yani :) servis depo dolu olduğu için anlayamadı ve ayarlayamadı sanıyorum.

şehir içi 10-11 lt arası , uzun yolda 8 lt civarı yakıyorum . benzinle hemen hemen aynı yakıyor lt olarak. Elazığ'da Türkiye'nin en pahalı gazı var bu arada :)  2.16 tl/lt

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...