Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hacı geri döndü :) özlemişim forumu , hemen sadede geleyim .

benim Mazda3 e ankara meb başayarda autogas italya taktırdım. deponun yarıdan fazlasını kullanmaması dışında bir sorunum yok. 20 lt de bir gaz alıyorum yani :) servis depo dolu olduğu için anlayamadı ve ayarlayamadı sanıyorum.

şehir içi 10-11 lt arası , uzun yolda 8 lt civarı yakıyorum . benzinle hemen hemen aynı yakıyor lt olarak. Elazığ'da Türkiye'nin en pahalı gazı var bu arada :)  2.16 tl/lt

Sen zonguldak a gel . 2.310. hemde düzlük yok yokus in yokus cık :D .
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en pahalı gaz artvin kars taraflarında, 2,42 :D

iyi değerler, demek sende düplendim...

Bakalım benim dombak ne yakacak...

Artvinde kim lpg kullanırki .?????
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 lık depo (33 litrede kesiyor dolumu) kar kış kıyamet demeden düştük yola. 355km olmuş depoyu fulledikten sonra, halen gidiyor araba. 100-110 sabit hızla geldim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşallah ağam. Ördek sanatının zirvesinde yine.

Valla ben bile şaşkınlıktan küçük dilimi yutacağım nerdeyse :D

Cankurtaran bölgesinde 1 saate yakın süre kar küreme aracının arkasından gittik, gişelerden Gölbaşına kadar 130-140 la geldim. Buna rağmen gaza bastığımda halen kesiklik yapmıyor araba. Dönüş yolunda araba full yüklü olacak ama bu seferde iniş çok olduğu için benzer bir sarfiyat yakalayacağımı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40 lık depo (33 litrede kesiyor dolumu) kar kış kıyamet demeden düştük yola. 355km olmuş depoyu fulledikten sonra, halen gidiyor araba. 100-110 sabit hızla geldim :D

Allah nazardan saklasın aman :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki halinde bir kez 340km menzil görmüştüm. Onun dışında 280 le 320km arası değişiyordu menzil. Ne değişti diye soracak olursan; yeni tip enjektörlerden takıldı, beyin (lpg) formatlanıp tekrar yüklendi, maf sensörü temizlendi, egr valfi sökülüp temizlendi, boğaz kelebeği sökülüp temizlendi, bujiler ve kablolar değişti ve son olarak avans ayarı tekrar yapıldı. Sonuç bu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki halinde bir kez 340km menzil görmüştüm. Onun dışında 280 le 320km arası değişiyordu menzil. Ne değişti diye soracak olursan; yeni tip enjektörlerden takıldı, beyin (lpg) formatlanıp tekrar yüklendi, maf sensörü temizlendi, egr valfi sökülüp temizlendi, boğaz kelebeği sökülüp temizlendi, bujiler ve kablolar değişti ve son olarak avans ayarı tekrar yapıldı. Sonuç bu :D

Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. Araba gerçketen canlı gibi ilgi göstermek lazım. Sen O nu üzme o da seni üzmesin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu gün arkadasımın aracına gazın litre 2.189 olan bi yerden lpg doldurduk . şaşırdığım nokta . simit depo benim bilgiğim 35 litre. depoyu fulledik 37 litre gaz aldı anlamadım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu gün arkadasımın aracına gazın litre 2.189 olan bi yerden lpg doldurduk . şaşırdığım nokta . simit depo benim bilgiğim 35 litre. depoyu fulledik 37 litre gaz aldı anlamadım :D

Pompa ile alakalı, bir keresinde de benim aracın deposuna benzer bir miktar doldurdular. Ben durun demesem hala gidiyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir dışı 140-160 km hızla, şehir içinde patinajla kalkacak derecede agresif sürüşle 32 litrelik gazla (şehiriçi/şehirdışı karışık) 330 km gördüm. Biraz daha sakin kullanımla 350 km'yi rahat geçerdim sanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bende 2000 model mazda 323 var, geçen 15 litre gazla 94 km anca yapabildim. 2.02 den de gazı aldığımızı düşünürsek 280-290 kuruş arasında bişey yakıyor. sizce bu normal mi ?

araçta sıralı sistem takılı, garantisi henüz bitmedi, götürüyoruz laptoptan değerlerine bakıyorlar normal diyolar, bişey anlamadım bu işten. birde 15 lt gaz aldığım halde kırmızı ışıgı çıkamıyorum sizce saçma bi iş değil mi bu ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben lpg yi 2.31 liradan alıyorum ona rağmen 25 kuruş yakıyo şehir içince  1lt lpg ile 9 km gidiyo bence sizin değerlerde bi anormallik var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bende 2000 model mazda 323 var, geçen 15 litre gazla 94 km anca yapabildim. 2.02 den de gazı aldığımızı düşünürsek 280-290 kuruş arasında bişey yakıyor. sizce bu normal mi ?

araçta sıralı sistem takılı, garantisi henüz bitmedi, götürüyoruz laptoptan değerlerine bakıyorlar normal diyolar, bişey anlamadım bu işten. birde 15 lt gaz aldığım halde kırmızı ışıgı çıkamıyorum sizce saçma bi iş değil mi bu ? 

Arcınızı ne şartlarda ve nasıl kullandığınız önemli.Ankara da iseniz soğuğuda hesaba katmak lazım.:)

Ama şuda var, bu aracın fabrika verisi ş.içi 11.6 lt/100 km. Bu durumda ş.içinde 100 km de 13 lt yakarsanız normal.

Asıl ölçüm uzun yolda yapılır. uzun yolda da araç çok yakarsa demekki bir sorun var normal yakarsa o zaman sorun yok.

Örnek vereyim: 99 model 323 üm var. ş.içi 100 kmde 13 litre, ş.dışı 8-9 litre yakıyorum. Basmazsam 100 kmde 7 litre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...