Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar bende 1997 model 1.8 motor full+full mazda familia var kardeşimde'de aynı model klima vs olmayan biraz daha kurusu var fakat motor ve diğer teknik veriler tamamen aynı onda Lavato marka gaz var Ben Atiker taktırdım ikimizde 20 TL Gaz ile ortalama 60 km yapabiliyoruz ki buda yaklaşık 330 kuruş yapıyor kilometrede ben sıfır taktırdım 3 ay oldu yaklaşık ne önerirsiniz sizce normalmi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı ölçümü başka bir otogazcıdan yaptım hatta daha ucuz(milangazdan), bu seferde 15 litreye 114 km gittim, tabi bu iki ölçümlerde araba ısınana kadar ki benzinle gittiğim , boşta arabanın aldığı yollarda dahil.

atikere gidiyorum adam bilgisayardan bakıyor herhangi bir anormallik yok diyor, burda sabahtan akşama kadar dur diyor, çok yakıyor diye yüzlerce insan geliyor dedi. bende nasıl oluyor peki bu dedim, adam gazlarda problem olduğunu söylüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

peki o zaman alternatifini bakalım, sorum şu ; benzinle km de kaç kuruş yakıyor bu araçlar

2001 1.5 bende varken normal kullanımda 7-8lt arası yaktırıyordum. Devirli kullanımda 10lt buluyordu. Ama bakımlar eksiksizdi .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 1.8 familiamla bir hafta önce izinden döndüm.izine giderken  yagını değiştirdim artı olarak moto silk kattım.giderken 150 160 km hızdan aşağiya inmediğim için yakıtı ölçmedim.istanbulda şehir içi 10-11 lt arası yakıyo olmasına rağmen memlekette(karadenizde bir ova 'çarşamba')11.2 lt den aşağıya düşmedi.lpg yi de aygaz almıştım opetten.bazende 13 lt ye yaklaştı.geri dönmeden önce memlekette gaz kelebeğini  temizlettim ki kirli idi,hava filtresini değiştirdim ve tam dolu bagaj ile yola cıktım.inat ettim 90-100 km civarında kullandım çok kısa süre 200 denemesi yaptım.lpg yi shell den aldım ve 625 km sonra gene shellden doldurdum.sonuç 100 km de 8 lt lpg.şaşırdım doğrusu.istanbuldada ölçüp gene sizlerle paylaşacam.sizce bir gaz kelebeği temizliği ( 4bin km önce temizlenmişti gene ama bir ara hava filtresi ıslanıp delinmiş ve öyle kullanmışım buda ekstradan kirletmiş olabilir) ve hava filrtesi yakıtı bu kadar etkilermi.daha önce benze bir denemede ancak 9 lt yi yakalayabilmiştim.birde moto silk etkisini 4-5 bin km sonra gösteriyo demişti bir arkadaşım doğrumu bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elbette hava filtresi çok önemlidir, insan nasıl nefes almadan yaşayamazsa araçlarda öyledir, 100km de 8 litre bana çok güzel bir rakam gibi geldi yani oldukça uygun, bakımların elbette faydası olmuş gibi görünüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son ölçümlerimde 27 kuruş gördüm. lpg çok pahalndı ve kışın yakıt artışı var ama başka bir sorun daha var gibi. bir lpgci amcayı ziyaret edeyim ben

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ibrahim

benim araç şu anda 0.25 tl hala gidiyor . Ne olduda yakıt düştü anlamadım.

Bakım yaptırdıysanız yada gaz aldığınız yer değiştiyse ondandır :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yılbaşında tatilde 2.08 den aldım gazı 265 km de 52 tl yakmışım (196 kuruş). 1.8 araba için bence iyi rakamlara baktığımda, demi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

yılbaşında tatilde 2.08 den aldım gazı 265 km de 52 tl yakmışım (196 kuruş). 1.8 araba için bence iyi rakamlara baktığımda, demi?

Epey iyi bir rakam bence de. Zaten 25 krş altı normal rakamlar ortalama kullanımda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mutlu oldum bak şimdi  :egy:  :nazar:

Bu site ve burada bilgi paylaşan insanlar olmasa böyle bir alacağımı hiç zannetmiyorum.  Herkeze ayrı ayrı teşekkür ederim!

Arabama her binenin, hatta benzin alırken gelip kaça satıyon takas ediyormusun diyenler sayesinde çok şımardım araba konusunda! Mazda ve Mazdacılar sağolsun! :D  :clap:  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

bence son zamlarla birlikte 25 krş normal bir rakam, sende durum ne Ediz Abi, 2nci ölçüm yaptın mı ?

İbo'cum en son geçen hafta 60 Liralık gaz aldım şuan 250km oldu kırmızıya düştü .Bakalım ne zaman bitecek şuan 240krş'da. İlk depo 250 krş yakmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...