Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

peki nerede bu filtre beynin içindemi dışındamı neresine takılıyo arabanın ? benim arabamda lpg beyninden başka filtre falan görmedim lpg cide bişey demedi ama bi yarın soracam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla kardeşim ben bıraktım arabayı nerde olduğunu göremedim ama googlede yaz brc yada zavoli gaz filtreesi diye olduğunu görürsün

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@NoooFearrrr

Aracınızda ciddi bir sorun var bence. lpg filtresi filan kurtarmaz.

Bir sürü sebep olabilir.Ben yerinizde olsam,sağlıklı sonuç almak için bir süre benzinle kullanıp benzindeki yakıtını ölçerim.örneğin depoda hiç benzin yokken 10 lt benzin alıp bitene kadar kullanın. Ateşleme sistemi normal çıkarsa lpg de sorun olduğu kesinleşir.

Yakınlarda aletle gaz kaçağı ölçümü yapan bir yer yoksa, lpg borularını araç çalışırken sabunlu suyla kontrol edin.özellikle bağlantı yerlerine dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@NoooFearrrr

Aracınızda ciddi bir sorun var bence. lpg filtresi filan kurtarmaz.

Bir sürü sebep olabilir.Ben yerinizde olsam,sağlıklı sonuç almak için bir süre benzinle kullanıp benzindeki yakıtını ölçerim.örneğin depoda hiç benzin yokken 10 lt benzin alıp bitene kadar kullanın. Ateşleme sistemi normal çıkarsa lpg de sorun olduğu kesinleşir.

Yakınlarda aletle gaz kaçağı ölçümü yapan bir yer yoksa, lpg borularını araç çalışırken sabunlu suyla kontrol edin.özellikle bağlantı yerlerine dikkat edin.

haklısın üstat ben bi benzinde deneyim arabayı benzinde hiç denemedim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

66Tl ye 339 km  100km de 9,1 lt lpg yakmıs işin guzel tarafı yol bılgısayarı da aynı degerı verıyor.

De galıba benım aracın gaz ayarı da biraz dusuk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ahmet aydeniz

hafta sonu samsun'a gittim 90 tl ye fulledim 440 km de artık yeter dedim ve zorlasam daha gidicekti depoyu tekrar fulledım :) şehir içide 200 krş 19 krş yakıo 

98    323practica

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugun tekrar fulledım yıne 66 tl ama 315km

Ama aygaz degıl shell den aldım bu sefer aygaz 2.09 du shell 2,26

sankı shell daha ıyı gıbı de geldı cekıs bakımından zaten bu katkılı gaz durumlarını okudum forumlardan ondan vazgectım

Bu konu hakkındakı yorumlarınızı da beklıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 günlük mazda sahibiyim ilk gün araca alışmadığım için 20 tl lik hazla 66 km yol gittim 2. gün 40 tl daha aldım şu an 160 km yol yaptım ve hala gaz bitmedi sanırım ayağım gaz pedalına ve araca alıştıkça normale dönücez ( zavoli lpg sistemi gaz 2.25 krş ve şehir içi tüketimi) mazda 323 1.8 famia 1998 model

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Tüm dostlara öncelikle merhaba demek isterim.

Aracım Mazda 323 Sedan, manuel vites, 1994 model ve 188.000 km de.

Şehir içinde benim hesaplamalarıma göre 27-28 kr yakıyor.

Depo tam dolduğunda (30 ya da 32 lt gaz alıyor.) 245-250 km yol yapıyorum.

Gazın litresi 2.19 TL

Devir sayacımın 3000 in üzerine fazla çıkmamasına  dikkat ediyorum ve atabildiğim yerde de boşa atıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 litre gaz ile 100 km şehir içi değer normal değil mi ?

sonuçta karbüratörlü araç enjeksiyonlular gibi az yakacağını tahmin etmiyorum

50 TL lik gaz alıyorum (21 lt falan) şehir içi 150 160 km de bitiyo

zaten araç şehir içinde 10 litre benzin tüketiyo lpg ye göre normal olduğunu düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım 1991 model Mazda 626 1.6 motor. Lovato marka LPG takılı aracımda. Her zaman gaz ayarım tamdır, hem kendim yaptığımda hem de cihaz ile yaptırdığımda değişen olmadı. Aracım 100 km'de uzun yolda 90-100 km/h hız ile sabit gidilince 10lt, şehiriçi ortalama kullanımda ise 13-13,5lt civarında gaz yakıyor. Aracı çok sakin kullanırım. Hiç seri kalkış yapmam, ani fren yapmam, agresif kullanmam. Değerlerim budur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

14 litre gaz ile 100 km şehir içi değer normal değil mi ?

sonuçta karbüratörlü araç enjeksiyonlular gibi az yakacağını tahmin etmiyorum

50 TL lik gaz alıyorum (21 lt falan) şehir içi 150 160 km de bitiyo

zaten araç şehir içinde 10 litre benzin tüketiyo lpg ye göre normal olduğunu düşünüyorum

hiç karburatörlü araç kullanmadım, ama normal görünüyor. hava filtresinin temiz olmasına, bujilerin iyi durumda olmasına dikkat edin. havalar ısındıkça yakış düşecektir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu gün denedm 203 km de 33 tl yaktı.lt olarak 15 lt ş.içi ş.arası karışık

çok yakıyo sizin araç, niye böyle ? hatayın trafiği çok mu sıkışık :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar 30 lt alıyor depo maksimum şuan 330 km oldu bunun 150 si falan ş.içi bakalım ne zaman bitecek gayet iyi bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar 30 lt alıyor depo maksimum şuan 330 km oldu bunun 150 si falan ş.içi bakalım ne zaman bitecek gayet iyi bence

Yeni ve sıralı sistem LPG'li araçlarda bu rakamlar mümkündür. Arkadaşımda da 2001 626 var, onun da yol bilgisayarı ortalama kullanımı 8 lt falan gösteriyor. Sıralı sistem araçta yol bilgisayarına ne kadar itibar edilir bilemiyorum ama söylediğine göre de bu civarda yakıyor. Hem de aracını gayet seri ve atak kullanıyor olmasına rağmen.

Dediğim gibi bizimki gibi karbüratörlü eski araçlarda biraz zarardayız 15 lt'lere kadar çıkabiliyor, 10lt altına da inmiyor gördüğüm ve okuduğum kadarıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

1990 323F 1,8i

Son LPG ölçümüm

215km. deki LPG tüketimi: 15,03 Litre :tey::D

Mustafa Abi, valla çok iyiymiş. Uzun yol mu bu yoksa şehiriçi ortalama falan mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...