Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Senin araç hem karbüratörlü hem de otomatik. Olsun o kadar :)

Ama sanırım karbüratör bizim cüzdanların terminatörü :D

evet ya hiç sorma ne yapalım kardeş bu soruna bi çare arıyoorum arabamıda çok seviyorum imzamda link var bakablırısın arabama , bu yakıt sorununu çözmem gerek bakalım mustafa bey ne yazacak.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız otomatik Vitesmi? Benim 90 Model Sedan 323 ile 10LT civarı yakıyordum şehir içerisinde. Bakımlar ve kış şartları aynı zamanda kullanım alışkanlıkları çok etkiler yakıtı. Ayrıca aracınızı Enjeksiyona çevirmek fantaziden öteye gitmez( Motor bulma, montaj masrafı, uyum gibi nedenlerden)

aracım otomatik ama sizin arabanızdan gene 5 lt fazla yakıyormuş. enjeksiyona cevırme ısıne gelince motor bulmaya gerekyok üt bölümü ve ateşleme sistemini yenileyecez o kadar motorun bişeyi degişmiyoki ayrıca uyma sorununna gelince zaten bu kasanın bu motorun enjeksiyonlusu var benımkıne nıye uymasın.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

evet ya hiç sorma ne yapalım kardeş bu soruna bi çare arıyoorum arabamıda çok seviyorum imzamda link var bakablırısın arabama , bu yakıt sorununu çözmem gerek bakalım mustafa bey ne yazacak.

Arabanı inceledim resimlerinden.İnanılmaz temizlikte, şaşırdım vallahi. Allah kaza bela vermesin.Varsın 15 lt yaksın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabanı inceledim resimlerinden.İnanılmaz temizlikte, şaşırdım vallahi. Allah kaza bela vermesin.Varsın 15 lt yaksın :D

ya inanırmısın sıfırdan farksızıdır ama bu yakıt problemini çözemedim bakalım ne yapacaz bu gidişle.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

ya inanırmısın sıfırdan farksızıdır ama bu yakıt problemini çözemedim bakalım ne yapacaz bu gidişle.

Lpg ayarı veya Mikseri ile alakalı olabilir. Araçta bir problem olacağını sanmıyorum. Ama otomatik olduğundan 11-12LT'den aşağıya pek bekleme bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg ayarı veya Mikseri ile alakalı olabilir. Araçta bir problem olacağını sanmıyorum. Ama otomatik olduğundan 11-12LT'den aşağıya pek bekleme bence.

valla lpg ayarınıda mikseride iyi durumda ondan değil yani ne sebep olabilir bilemiyorum 11 - 12 lt şehir içi olarakmı söledin?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

valla lpg ayarınıda mikseride iyi durumda ondan değil yani ne sebep olabilir bilemiyorum 11 - 12 lt şehir içi olarakmı söledin?

Evet ben kastıra kastıra trafiksiz güzergahda 10 Lt civarı yaktırıyordum Düz vites 90 Model 323 aracımı. Bakımlar 4x4'dü ve 2500dd Vites değiştirirdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet ben kastıra kastıra trafiksiz güzergahda 10 Lt civarı yaktırıyordum Düz vites 90 Model 323 aracımı. Bakımlar 4x4'dü ve 2500dd Vites değiştirirdim.

demekki bu mazdaların geneli böle tüketiyor yakıtı.ama 1*6 motora göre çok fazla bir tüketim hiçbir 1.6 araba bu kadar tüketmez karbüratörlü olması bişeyi değiştirmez. bence.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

demekki bu mazdaların geneli böle tüketiyor yakıtı.ama 1*6 motora göre çok fazla bir tüketim hiçbir 1.6 araba bu kadar tüketmez karbüratörlü olması bişeyi değiştirmez. bence.

Katılmıyorum size. 1.6 karbüratörlü hemde otomatik vites bir çok araba 12-15 lt civarı tüketir ağırlık ve bakımlarına göre Normal şartlarda. Sizinkisi de Max 12 lt civarında tüketir ise normal olur. Enjeksiyonlu 1.6 birçok araba şehir içerisinden 10-11 LT tüketiyor zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katılmıyorum size. 1.6 karbüratörlü hemde otomatik vites bir çok araba 12-15 lt civarı tüketir ağırlık ve bakımlarına göre Normal şartlarda. Sizinkisi de Max 12 lt civarında tüketir ise normal olur. Enjeksiyonlu 1.6 birçok araba şehir içerisinden 10-11 LT tüketiyor zaten.

o halde normale yakın bir durum fazla kafa yormayalım peki arabamı enjeksiyonlu yaptırsam ne kadar mmal olur bana tahminen gerçi bunu servise soracam ama en yakın servis 200 km uzakta bana.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sat 323 1,5 al... daha ucuza ve kolaya malolur :)

haklısın kardeş ama gerçekten ben bu arabanın binicisi vede hayranıyım yani meraklısı. böle binecez artık.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Arabayı iyi bir check-up yaptırın.

Daha önce de söylemiştim sanırım, arabanızın yakıtı fazla. Otomatik ve karbüratörlü olması dezavantaj olsa bile bende 1994 323Hb varken, benzin tüketimi uzun yolda 6,5 litre seviyelerindeydi. Arabanızı enjeksiyonluya çevirebilirsiniz ama astarı yüzünden pahalıya gelir. Bence öncelikle lpg mikserini, hava girişlerini engelleyen bant v.s. varsa iptal ettirip benzin tüketimini kontrol edin. Benzini litre bazında hesapladıktan sonra üzerine %10-15 kadar ekleyin. İşte o değer sizin lpg de tüketmeniz gereken değerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı iyi bir check-up yaptırın.

Daha önce de söylemiştim sanırım, arabanızın yakıtı fazla. Otomatik ve karbüratörlü olması dezavantaj olsa bile bende 1994 323Hb varken, benzin tüketimi uzun yolda 6,5 litre seviyelerindeydi. Arabanızı enjeksiyonluya çevirebilirsiniz ama astarı yüzünden pahalıya gelir. Bence öncelikle lpg mikserini, hava girişlerini engelleyen bant v.s. varsa iptal ettirip benzin tüketimini kontrol edin. Benzini litre bazında hesapladıktan sonra üzerine %10-15 kadar ekleyin. İşte o değer sizin lpg de tüketmeniz gereken değerdir.

haklısınız ama siz bilirsiniz enjeksiyonlu arabanın gaz pedalına basılınca tepkisi hemen olur ama karburtorlu ole degıl bence oto vitese enjeksıyon daha iyi bant olayına gelince sadece lpg deyken bantl kaptıyorum hava filtresının gırısını daha iyi gaz yiyor öle olunca ama benzınde acmam gerekıyor cunklu benzın havayı daha ç.ook ıstıyor benzını daha fazla yakıyor arabam, bu arada musatafa bey yenı arabanız hayırlı olsun bayagı iyi yaptırmıssınız galerıden bakmısıtım  daha önce güle güle kullanın nasıp olursa 3-4 a içinde antalyada olacam orada servise götürecem, bu enjeksiyon durumunuda soracam gerçekten yaptırmayı düşünüyorum. öneriler için teşekkürler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

haklısınız ama siz bilirsiniz enjeksiyonlu arabanın gaz pedalına basılınca tepkisi hemen olur ama karburtorlu ole degıl bence oto vitese enjeksıyon daha iyi bant olayına gelince sadece lpg deyken bantl kaptıyorum hava filtresının gırısını daha iyi gaz yiyor öle olunca ama benzınde acmam gerekıyor cunklu benzın havayı daha ç.ook ıstıyor benzını daha fazla yakıyor arabam, bu arada musatafa bey yenı arabanız hayırlı olsun bayagı iyi yaptırmıssınız galerıden bakmısıtım  daha önce güle güle kullanın nasıp olursa 3-4 a içinde antalyada olacam orada servise götürecem, bu enjeksiyon durumunuda soracam gerçekten yaptırmayı düşünüyorum. öneriler için teşekkürler.

Bantla kapattığınız için çok yakıyor işte. Bantla kapatınca az hava girerse az yakıt yakar hurafesine nedense çok kişi inanıyor. LPG'de gaz haline dönüştüğü için hava az geldiğinde gerekli olan kısımda hava yerine gaz geldiği için çok yakıyor malesef. Böyle yapınca araba biraz daha serileşiyor evet ama yakıtı %35-50 fazla yakmaya başlıyor. Bantı sökmeniz ve ardından güzel bir gaz ayarı yaptırmanız sorunu çözecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla 10 yıldır aracımda lpg kullanıyorum 1 kere bile bant olayına girmedim. orjinal hali ile kullanıyorum.. yakıt gayet makul düzeyde şehir içi 13-14 litre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla 10 yıldır aracımda lpg kullanıyorum 1 kere bile bant olayına girmedim. orjinal hali ile kullanıyorum.. yakıt gayet makul düzeyde şehir içi 13-14 litre.

aracın otomatikmi kardeş eğer değilse seninkide fazla yakıyo gibi.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın otomatikmi kardeş eğer değilse seninkide fazla yakıyo gibi.

Bence gayet normal bu değer. Benimki de öyle (otomatik değil).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araçta bir sorun var galiba 0.33 kr yakıyor.

1,6 karbüratörlü 323 sedan. Normalmi yahu. Eğer normal ise satılık mazda 323 var :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...