Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bende artık ölçmeyi bıraktım. Zaten zamlar anasını ağlatıyor, bir de araba çok yaktı mı sinirlerim altüst oluyor. En iyisi ölçmeyi bıraktım. 2 ayda 1 ölçüp gaz ayarına bakarım, daha da bakmam.

Bu arada Petrolün varil fiyatı düştü ama benzin pompa fiyatlarında tık yok. Ama artsaydı anında 8-10 kuruş geçirirlerdi. Ne diyelim Allah herkesi ve her yapılanı görüyor. Mazlumun parasını gasp edenin Allah belasını versin, bize nefes alma fırsatı bile bırakmıyorlar, bugün suyla çalışan araba yapsalar bunlar o arabaya su koymayı da yasaklar!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

arkadaşlar benim mazda 1991 model 323 HB otomatik çok yakıyodu önceleri bu siteye emeği gecenlere teşekkür etmek bir borç benim için onların sayesinde Adem ustaya ulaştım vede onun talimatlarını uyguladım siteye emeği gecenlerede adem ustamada saygılar teşekkürler. orjinal ebat jant vede lastıklerini taktım arabama güzel bir sübap ayarı vede elektrik aksamı temizliği yaptırdık tan sonra ölçtüm sonuç  8.5 litreyle 96 km yaptım sehirler arası ama devirli kullandım 3500 ve 4000 lerde, acaba bu tüketim normalmidir aynı arabadan vede otomatik olanlar varsa yazsınlar lütfen. karşılaştıralım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar benim mazda 1991 model 323 HB otomatik çok yakıyodu önceleri bu siteye emeği gecenlere teşekkür etmek bir borç benim için onların sayesinde Adem ustaya ulaştım vede onun talimatlarını uyguladım siteye emeği gecenlerede adem ustamada saygılar teşekkürler. orjinal ebat jant vede lastıklerini taktım arabama güzel bir sübap ayarı vede elektrik aksamı temizliği yaptırdık tan sonra ölçtüm sonuç  8.5 litreyle 96 km yaptım sehirler arası ama devirli kullandım 3500 ve 4000 lerde, acaba bu tüketim normalmidir aynı arabadan vede otomatik olanlar varsa yazsınlar lütfen. karşılaştıralım.

Bence senin değerin anormal :D

Dizel bu kadar yakar ancak hemde düz vites ile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence senin değerin anormal :D

Dizel bu kadar yakar ancak hemde düz vites ile.

8.5 litre gayet normal değil mi abi?

Niye yüksek devirde kullanıyorsunuz? 2500-3000 arası kullanın şehirler arasında daha da düşer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

8.5 litre gayet normal değil mi abi?

Niye yüksek devirde kullanıyorsunuz? 2500-3000 arası kullanın şehirler arasında daha da düşer

Mustafa bende çok iyi değer olduğu için Anormal dedim zaten :)

Hem Lpg,hem otomatik vites hem 8.5 lt, ben eski düz vites 323'de en son 10-11Lt yakıyordum lpg ile ki İstanbulda sabah 6 gibi kullanırken hemde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

91 Mazda 626 1.6 motor...

Gaz Litresi: 2,15 Marka : aygaz

50 TL'lik gaz (Litre olarak 23,26 Litre)

Yapılan Km:  180

Km'de : 0,28 kuruş

Km'de litre olarak : 12,92 litre

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar yorumları okudumda memnun oldum demekki arabam düzen tutmuş hele bide usta tevzi makarasını değişirsem daha iyi olacagını söledi servisten sipariş ettim 47 tl orjinal yakınnda gelir. yüksek devirde kullanma meselesine gelince ya arabam 3 ileri otomatik 3. viteste 3000 devırde 80 yapıyo 3500 devırde 90, 4000 devırde tam 100 genelde 90 la kullandım zaten hız limitde bu, ama bazen dalıyosun sonuçta uzun yol bi bakıyon 4000 devır 100 km desin mevzu bu. 3000 devır 80km hızlada insan biraz sıkılıyo yol bitmiyo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 92 Model 323 Sedan'ın geçen haftaki değerleri;

Şehir dışı İzmir-Kütahya arası ortalama hız 130 iken 23 litre gaz ile 280 km yol yaptım.

Yine 23 litre gaz ile şehir içi 200 km de gaz bitti.

ben biraz sürati seven bir insanım ayağımın fazla ayarı yok genelde basarım. :)Ona rağmen  bu değerler normalmidir bilmiyorum!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir dışı İzmir-Kütahya arası ortalama hız 130 iken 23 litre gaz ile 280 km yol yaptım.

ben biraz sürati seven bir insanım ayağımın fazla ayarı yok genelde basarım. :)Ona rağmen  bu değerler normalmidir bilmiyorum!

Yukarıda yazdığım üzere ben 23 litre ile ite kaka 170-180 km arası gidiyorum, benim araca göre oldukça iyi değerler..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence süper değerler güle güle kullan.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg tankında hiç gaz kalmamacasına bittikten sonra;

Litresi 2.32TL den 40 Liralık LPG = 17,2 Litre

Tamamı şehiriçi, Bağçeşme bayırını in-çık ve üst devirlerde kullanımla:

163Km.

Bu da eşittir 100Km. de 24,5 TL. ve 10,5 Litre Lpg yakmış ;D

İyi mi? :D:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg tankında hiç gaz kalmamacasına bittikten sonra;

Litresi 2.32TL den 40 Liralık LPG = 17,2 Litre

Tamamı şehiriçi, Bağçeşme bayırını in-çık ve üst devirlerde kullanımla:

163Km.

Bu da eşittir 100Km. de 24,5 TL. ve 10,5 Litre Lpg yakmış ;D

İyi mi? :D:2funny:

Mustafa bey sizin arabanızda çok ekonomik bir araba bence, bildiğim kadarıyla sizinki 1.8 motor ama enjeksiyonlu model.  gayet iyi hatta süper bir sonuç.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa bey sizin arabanızda çok ekonomik bir araba bence, bildiğim kadarıyla sizinki 1.8 motor ama enjeksiyonlu model.  gayet iyi hatta süper bir sonuç.

Evet. Ama yine de dün sanayiye uğrayıp emisyon ayarını düşürdüm biraz. Olması gereken standart değer 0,5 iken benimki 1,0 çıktı. Bakalım bundan sonraki değerler ne olacak. Özellikle önümüzdeki hafta bana bir Ankara yolu gözüküyor. Uzun yoldaki durumu yazarım tekrar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet. Ama yine de dün sanayiye uğrayıp emisyon ayarını düşürdüm biraz. Olması gereken standart değer 0,5 iken benimki 1,0 çıktı. Bakalım bundan sonraki değerler ne olacak. Özellikle önümüzdeki hafta bana bir Ankara yolu gözüküyor. Uzun yoldaki durumu yazarım tekrar :)

emisyon ayarları konusunda pek bilgim yok acaba bu konuda biraz bilgi alabilirmiyim burada emisyon testi yapan bir yer bile yok dogru duzgun araç muayene istayonları yapar herhalde.. uzun yoldaki degerlerınızıde bekleyecem umarım iyi bir sonuç alırsınız. çünkü bir arabının degerını bence ekonomikliği belirler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim yaptığım ölçüm de muayene istasyonlarındakinin aynısı. Yani eksozdan yapılan ölçüm. Motorun içindeki yanma kalitesi ne kadar iyi olursa eksozdan da o kadar temiz gaz çıkıyor. Dolayısıyla da ona göre sarfiyatınız düşüyor veya artıyor. Ben daha önce biraz daha performansa yönelik ayar yaptığım için değer yüksek çıkmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...