Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim yaptığım ölçüm de muayene istasyonlarındakinin aynısı. Yani egzozdan yapılan ölçüm. Motorun içindeki yanma kalitesi ne kadar iyi olursa egzozdan da o kadar temiz gaz çıkıyor. Dolayısıyla da ona göre sarfiyatınız düşüyor veya artıyor. Ben daha önce biraz daha performansa yönelik ayar yaptığım için değer yüksek çıkmıştı.

ayarı kim yapıyor oto elektrikçilermi lpgcilermi mesela ben bu işlemleri yaptırsam nasıl yaptıracam ayarı kim verecek.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayarı kim yapıyor oto elektrikçilermi lpgcilermi mesela ben bu işlemleri yaptırsam nasıl yaptıracam ayarı kim verecek.

Senin arabada böyle bir şansın yok.

Yaptırabileceğin tek ayar, karbüratör ayarı ;)

Lpg için de bilgisayar bağlantılı lpg yakıt/hava ayarı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

PiGme'nin sarfiyatıyla ilgili son noktayı koyuyorum. Merak edenler için ayrıntılı açıklama ve değerler;

01.07.2011 - Sabah saat 08:00 civarı İzmit'te Lukoil istasyonundan depo fullendi. Arabada yük ve yolcu yok. Tek kişilik seyahat boyunca yol yapım çalışması olan bölgeler haricinde 120km sabit hız ile Ankara-Gölbaşı'na kadar 375km yol gidildi. Depo, Gölbaşı çıkışındaki Petrol Ofisi istasyonunda tekrar fullendi. Tabanca iyice yavaşlayana kadar dolum yaptırıldığında 29 Litre LPG aldığı görüldü.

29/373x100=7,73 Litre

Lpg fiyatı yer yer değişken olduğu için Kuruş hesabını yapmaya gerek görmüyorum. :)

Pompadan pompaya farklılık olabileceğini düşünebiliriz. O yüzden;

Gölbaşı'nda depo fullendikten sonra bu kez 2 yetişkin, 2 çocuk ve koltuk aralarına varana kadar eşya-ıvır-zıvır dolu halde yola çıkıldı. Bu sefer de yolun büyük çoğunluğu minimum 120km hız ile gelindi. Tek fark 4 kez mola verildi, Hendek-İzmit arası ortalama 130-140km hız ile gelindi. Kandıra Sapağı'ndaki Shell istasyonundan depo tekrar fullendiğindeki menzil 372km gösteriyordu. Alınan miktar ise 30 Litre.

30/372x100= 8,06 Litre

Yol boyunca hiç benzin kullanılmadı.

1840cc - full enjeksiyon - ikinci nesil Atiker sıralı LPG sistemi.

Bir araba artık daha ne kadar az yakabilir ki :D :D :D 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

shell pompalar az dolduruyor, po lar biraz daha fazla dolduruyor. en kralı bp :D 35 litre gaz aldığım oldu bp den. sizin değerler çok iyi. ben aynı yolda 170 cruise ile bir çok yerde gittim 11 lt yaktı.

şöle bişi var bide, bp den 35 lt alınca araba 14 lt yakmış görünüyor , sonraki pompada 24lt alınca 8 lt çıkıyor :) neyse program toplam ortalamayı alıyor , benim 7bin km ortalaması 10.5 litre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

shell pompalar az dolduruyor, po lar biraz daha fazla dolduruyor.

benim aldığım ilk yer Lukoil, sonraki PO en son Shell. Aralarında öyle bariz bir fark yok. Zaten değerler de bunu doğruluyor ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm geçen hafta depoyu fulledim 97.50 tl lik gaz aldı.şehir içi ve dışı karışık 490 km yol yaptım bence iyi  hatta arabayı oldukça devirli kullandım 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar daha öncede yazmıştım verilerimi ama bu gün sakin kullanım vede şehirler arası 3000 deviri geçmeden yani 80 km sürati aşmadan aldığım verileri yazıcam tam 124 km yaptım bunun hemen hemen 30 km si şehir içi gerisi şehir dışı PO da fullamıştım tekrar aynı istasyonda fulledim. 27 tl lik gaz aldı sonuç. olarak 0,21 krş yakmış arabam, şimdi ben daha önce kullandıgımda 3500 - 4000 den aşagı kullanmazdım demekki bayağı fark edıyo yani manuel vitesle kıyasaladıgmda o devirler için 140 km ile gıdıyomusum gıbı yakıt tuketmısım.

benım arabam gıbı oto vıtes olanlara önerim 3000 deviri gecmeyin. saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şehir dışı 300 kuruş civarı yaktı bu hafta sonu ama sürat 160ın altına inmedi hiç...

ne kadar yüksek devir - o kadar yakıt tüketimi  ama 160 km hız içinde bayağı ideal bir tüketim. 90 - 100 ile kullansaydın en azından km de 10 krş farkederdi sanırım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

PiGme'nin sarfiyatıyla ilgili son noktayı koyuyorum. Merak edenler için ayrıntılı açıklama ve değerler;

01.07.2011 - Sabah saat 08:00 civarı İzmit'te Lukoil istasyonundan depo fullendi. Arabada yük ve yolcu yok. Tek kişilik seyahat boyunca yol yapım çalışması olan bölgeler haricinde 120km sabit hız ile Ankara-Gölbaşı'na kadar 375km yol gidildi. Depo, Gölbaşı çıkışındaki Petrol Ofisi istasyonunda tekrar fullendi. Tabanca iyice yavaşlayana kadar dolum yaptırıldığında 29 Litre LPG aldığı görüldü.

29/373x100=7,73 Litre

Lpg fiyatı yer yer değişken olduğu için Kuruş hesabını yapmaya gerek görmüyorum. :)

Pompadan pompaya farklılık olabileceğini düşünebiliriz. O yüzden;

Gölbaşı'nda depo fullendikten sonra bu kez 2 yetişkin, 2 çocuk ve koltuk aralarına varana kadar eşya-ıvır-zıvır dolu halde yola çıkıldı. Bu sefer de yolun büyük çoğunluğu minimum 120km hız ile gelindi. Tek fark 4 kez mola verildi, Hendek-İzmit arası ortalama 130-140km hız ile gelindi. Kandıra Sapağı'ndaki Shell istasyonundan depo tekrar fullendiğindeki menzil 372km gösteriyordu. Alınan miktar ise 30 Litre.

30/372x100= 8,06 Litre

Yol boyunca hiç benzin kullanılmadı.

1840cc - full enjeksiyon - ikinci nesil Atiker sıralı LPG sistemi.

Bir araba artık daha ne kadar az yakabilir ki :D :D :D

harika bir sonuç, benim araba otomatik degıl manule olsaydı hemen hemen aynı yakardık mustafa bey, ama daha önce yazmıştım bir arabanın değerini ekonomikliği belirler ve bence sizin hb niz benim hb ile beraber  bu forumun en değerli araçlarından biri tabii manevi değer olarak, 1.8 motor, enjeksiyon, ve böle güzel yakıt değerleri bu modelde bir araba için süper. ben araştırdım 323 el kitapçığı vardı bir linkte bu arabalar 4 çeşit motorla çıkmış 1.6  karburator,1.6  enjeksiyon ve 1.8 sohc enejksiyon 1.8 dohc enjeksiyon  kitapcık ingilizceydi tam okuyamadım, ama galiba bende kendi arabamı enjeksiyonlu yaptıracam bir kaç yerden fiyat almayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne kadar yüksek devir - o kadar yakıt tüketimi  ama 160 km hız içinde bayağı ideal bir tüketim. 90 - 100 ile kullansaydın en azından km de 10 krş farkederdi sanırım.

Aynen öyle oluyor zaten normalde 180-200 kuruş arası yakıyordu ama yaz geldi ve sürekli klima açık geziyorum 240 kuruş felan yakıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakan ŞİMŞEK1416949256

Arkadaşlar 2004 mazda 3 triptonik şehirler arası 250 kuruş yakıyo şehir içide 350 civarı yakıyo bana göre çok ne yapmam gerekli, yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 2004 mazda 3 triptonik şehirler arası 250 kuruş yakıyo şehir içide 350 civarı yakıyo bana göre çok ne yapmam gerekli, yardımlarınızı bekliyorum.

bence yakıtınız çok fazla eger araba bakımlı ise ben derim bir elektrik ateşleme sistemine baktırın.  sonra lpg markası ne bazen lpg beyinleri sorunlu olabiliyor haberiniz olsun bir arkadas 323 sedanına atiker beyin takmıştı sorunluymuş iki kat yakıyodu sonra götürüp değiştirdi araba düzeldi yakıtı yarıya düştü vede çekişi süper oldu.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg verilerini yazmaya devam en son denememde depo fullendi tamamı şehirler arası 3800-4000 devirden aşağı düşmeden çünkü  1997 model toyota corolla ile beraber bastık gaza 156 km yapıldı aynı istasyonda depo tekrar fullendi 31 tl gaz aldı yani 0,19-0,20  krş yakmış arabam 1991 model karbüratörlü vede 3 ileri oto vites bi araç ; daha ne olsunki ;):nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler mustafa bey, ya şimdi bu değerler iyide bazen lpg ayarın da problem oluyor benim arabada, herhalde karbüratörlü olmasından kaynaklanıyor lpg ayarı bozuluyor bazen kendiliğinden :(  bozuluncada araba çekişten düşüyor dogal olarak :( acaba bunun bir çözümü yokmu. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depo tamamen bitti ,boş depoya lt'si 2.14'den 60 tl doldurduk , 60 km şehir dışı ,gerisi şehir içi , şuan 270 km'de tek lamba yanıyor ,tahminim 20-30 km ancak gider , bitsin bakalım ne kadar gidecek.

Bu arada ; hava filtresi yeni , boğaz temiz , akışmetre temiz ,lastikler sıfır , etkisi muhakkak vardır diye yazdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...