Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yağmurlu havalarda daha mı fazla yakıyor LPG sanki?? farkına varan var mı benden başka merak ettim. 11-12 lt yakıyordu şehiriçinde yağmur ile birlikte 13,5-14 lt yi gördüm yine ş.içi. ve arıza ışığı yaktı araba. 2 gün öyle kullandım. dün biraz güneş açtı. öğlen çıktım söndü arıza ışığı. baya kullandım. akşam da kullandım yanmadı. gece yağmurda  çıktım tekrar yandı. okutamadım bi türlü tam gidicem diyorum sönüyor sonra tekrar yanıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bildiğim kadarıyla lpg nin beyni ne kadar ısınırsa okadar iyidir  yakıt açısından yakıtı daha iyi kullanır size bişe anlatıcam soğuktan lpg nın ne kadar etkilendiğini vede hassas olduğunu. bir gün tamirci bir arkadasın dükkanının önünde duruyodum iki kişi arabayı merak ettiler motorunu falan açıp gösterdim tozlu falandı , arkadaş da bu ne dedi bir basınclı hava tabancası getirdi motoru temizlemeye başladı inanın lpg beynine tutunca aniden beyin soğuk havadan gazı kesti araba stop etti hatta tekrar denedik hafif bir hava yaklasınca rölanti düşmeye başlıyodu. soğuk hava lpgyi çok etkiler yoğunlaşmaya başlar sonuçta gaz soğuyuncada yoğunlaşır genellikle soğuk havalarda bazı arabalar özellikle ateşleme sistemi sorunlu olanlar yakıtı çiğ atarlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

92 model mazda 323 1,6 aracım (motor sıfır yeni yapılmış 1 ay önce )

uzun yolda 1,8 krş

şehir içinde 2,2-2,4 krş arası yakıyor ( lpg:2,35 tl )

uzun yolda çok da sakin kullanmıyorum bu arada

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bildiğim kadarıyla lpg nin beyni ne kadar ısınırsa okadar iyidir  yakıt açısından yakıtı daha iyi kullanır size bişe anlatıcam soğuktan lpg nın ne kadar etkilendiğini vede hassas olduğunu. bir gün tamirci bir arkadasın dükkanının önünde duruyodum iki kişi arabayı merak ettiler motorunu falan açıp gösterdim tozlu falandı , arkadaş da bu ne dedi bir basınclı hava tabancası getirdi motoru temizlemeye başladı inanın lpg beynine tutunca aniden beyin soğuk havadan gazı kesti araba stop etti hatta tekrar denedik hafif bir hava yaklasınca rölanti düşmeye başlıyodu. soğuk hava lpgyi çok etkiler yoğunlaşmaya başlar sonuçta gaz soğuyuncada yoğunlaşır genellikle soğuk havalarda bazı arabalar özellikle ateşleme sistemi sorunlu olanlar yakıtı çiğ atarlar.

gaz kesmesi ve stop etmesinin soğuk havadan değil fazla havadan olduğunu söylemeliyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1,8 otomatik'de ortalama nekadar yakar acaba. LPg taktırmaya gerek varmı şu anda benzinde 0,40 krş ile 0,50 krş arasında değişiyor .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gaz kesmesi ve stop etmesinin soğuk havadan değil fazla havadan olduğunu söylemeliyim.

ne alakası var basınçlı havayı motora veya hava filtresine tutmadık direk lpg beynine sıktık araç lpg beyninden havamı alıyoki. yani fazla hava almasıyla alakalı değil lpg beyni sogudugu zaman lpg hemen yogunlaşıp donuyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne alakası var basınçlı havayı motora veya hava filtresine tutmadık direk lpg beynine sıktık araç lpg beyninden havamı alıyoki. yani fazla hava almasıyla alakalı değil lpg beyni sogudugu zaman lpg hemen yogunlaşıp donuyor.

ısrar etmeyeceğim neye inanmak istiyorsan ona inanabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

haftada 75 km yol yapıyorum sence lpg taktırmaaya gerek varmı

Amorti suresi bu km ile sanirim 3 yili asacagi icin bende taktirmaya degmez kanisindayim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 gün önce uzun yoldan geldim toplamda 240 tl lik gazla 1050 km yol yaptım ortalama hız 120 civarı bazen 90-100 bazen 130-150 arası gittim :)aracımdan memnunum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı 30.000km satmayacaksan....

Yılda bir kaç kez uzun yol yapıyorsan

Kısa mesafede olsa, trafikte çok yoğun kalıyorsan...

Kontağı açtıktan sonra en az 10km gidebiliyorsan...

Taktır....

Aksi taktirde taktırma... Hamallığını çekersin...

arabamın kontağı haftada 2 kez açılır. Biri cuma akşamları maça giderken. yaklaşık gidiş geliş 8 km

birde sultanbeyliğine gidersem ki her hafta gitmiyorum. 2 haftada bir giderim oda gidiş geliş 60 km

Arabanın kapıları yapışıyor zor açıyorum kullanmaya kullanmaya. Param olduğunu bilen borç istiyor diye araba aldım yoksa hiç almazdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

-2010 Mazda 3 23,000 KM

-BRC lpg kit

-İzmir > Ankara

-Yolcu: 4 kişi

-Bağaj: 3 valiz vardır çok ağır olmamak suretiyle

-Menzil: 575 km.

-Depo boş iken 1. si İzmir'de 60 liralık alıyorum (Opet Aygaz) daha sonra Afyonda yine 50 liralık alıyorum (Opet Aygaz).

-575 km varacağım nokta, daha sonra şehir içinde dolaşmamda ise 25 km lik falan daha götürüyor yaklaşık 600 km oluyor yani..

110 TL /600 KM = 0,18 KRŞ

Yakıtından çok memnunum.

Not:- Cruise Control ile kullanıyorum, yokuşlarda devre dışı bırakıyorum.

-Ankara'dan İzmir'e dönüşte ise 10 lira gibi daha az bir tutar yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

abiler benim arabam 94 sedan 323.şehiriçi 40kr'tan fazla yakıyor.gaz kaçağına baktırttım,gaz ayarını yaptırttım dün başka bi servise gittim debriyaj kaçırıyo dedi.başka bi yere gittim tüp beynin arızalı dedi.karar veremedim ki hangisine inancam?yardımcı olurmusunuz?tüpün markası aldesa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

manuel vites için çok fazla benimki oto vites ama bu kadar yakmıyor şehir içi. zaten şehir içi diye yakıt testi olmaz çünkü şehir içinin kriterleri değişiktir. yakıt testi şahir dışı ve hiç gaz kesmeden yapılılır. bak kardeş bu konuda önerim şu hiç lpg falan karıştrmdan vede lpg mikserini söktükten sonra ha sebebi şu mikserin hava girişi çok dardır bu yüzden motor benzinde hava alamaz ve çok yakar amaç orjinal halini yakalamak, güzelce benzin deposunu tüket ve gidip 10  ltr benzin al vede uzun yolda bitene kadar bir dene ama lpg tankında lpg olmasına dikkat et benzin bittiğinde tekrar mikseri tak ve lpgde devam et yoksa yolda kalırsın. tabii biraz bu işlerden anlaman gerek. yaptığın km yi kontrol et manuel vitesler genelde 100 km de 6,5 veya 7 litre yakarlar. kolay gelsin bu dediğimi bende arabamda hafta içi yapacam sonuçları beraber paylaşırız. gelelim sadede buradaki denemede eğer tüketim gene fazlaysa ondan sonra yapıcak ve konrol edilecek  çok şey var ama önce test etmen gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabii benim durumum farklı yarım depo benzin var arabada  ben galiba fullayacam öle deneme yapacam aksi halde boşu boşuna benzinmi harcamış olurum. benzin nasıl olsa lpg gibi değil bir gram bile kullansa belli olur net sonuç alırım umarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...