Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

kesinlikle katılyorum, kocaelinden arabayı alıdığımda ilk ölçtüğüm depolarda 360-370 arası oluyordu. 7-8 aydır hep aynı yerden LPG alıyorum. izmir içi kullandım dün son depo bitti, yeni rekorumda geldi.

Bitik depo litresi  2,25'ten 37,44 Lt LPG aldım fullendi, dün 431.6 km de benzine geçti.

100 km'de 8,67 lt lpg 195 kuruş yakmışım.

Bi mutlu oldum bi sevindim

93 model 323 sedan şehir içi 22 kuruş uzun yol 18 kuruş defalarca denedim hiç şaşmıyor ama yakıtı tek noktadan almak çok önemli aracı ilk aldığımda neresi denk gelirse oradan alıyordum hem depo dolum fiyatları birbirini tutmuyodu hemde yaptığım km her defasında farklı fiyat farklı km arkadaşın tavsiye ettiği petrole gittim gerçekten 15km ye yakın fazla yol yaptım ve yaklaşık 4 aydır hiç petrol değişmedim depo dolum fiyatımda3 aşağı 5 yukarı hemen hemen aynı oluyo yaptığım km de hep aynı 20tl lpg ile 90km ş.içi hiç değişmiyo

Merhaba,arkadaşım, senin LPG nin markası nedir acaba, rica etsem söyler misin?  Ben yeni LPG taktırmayı düşünüyorum da, çok az yakıyormuş senin ki, araba ne acaba? Teşekürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son durumu arz ediyorum;

Tüpü sonuna kadar kullandım; 50 tl'lik gaz aldım, yaklaşık 260 km olmuştu, ha bitti ha biter diye bekliyordum fakat uzun yola çıkacağım için 50 tl'lik daha gaz aldım uzun yol yaptım ve geldim. Dönüşte 550 km civarı gaza biraz abandım sürat 120 üstüne çıkınca tüp bitti ikazı verdi, sürati 90'a çektim yola devam ettim, toplam yaklaşık 600 km oldu ve hala gidiyordum. Yarın sabah erken kalkıp tekrar benzinliğe uğramamak için yine bi 50 tl'lik daha aldım. Bittikten sonra asıl ortalamayı çıkaracağım.

Ama 600 km de bittiğini farz ederek hesaplarsam; 50 tl şehir içi aşırı sakin kullanım (araç bilgisayarında 8 lt gösteriyordu), 50 tl şehir dışı 90-120 km/saat hız karışık kullanım, (araç bilgisayarı 7,6 lt gösteriyordu).

Toplam 100 TL gaz/ 600 km ==> km'de yaklaşık 170 kuruş. (Şehir içi aşırı sakin+şehir dışı)

Anladım ki isteyince oluyormuş :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet bencede bayağı iyi sonuçlar ama bu testleri böle yapmak pek iyi değil ,sadece ben uzun yolda vede hiç gaz kesmeden yapılan testleri daha sağlıklı buluyorum yani litre hesabı olması gerek; tam boşalmış depoya 10 ltr lpg bırakıp uzun yolda kaç km gittiğine bakmak gerek yani standart 3000 -3500 devir civarı hiç gaz kesmeden bir kez ben denemiştim ölece arabamı 17 ltr bıraktım gidip döneceği yoluda ona göre hesapladım 3500-4000 devir civarı tam tamına 168 km yaptım 17 ltr gazla;  yani 10 km  de 1 ltr lpg tüketmiş oldum. fiyat olarakta 2.45 krş km başı tüketim değeri oluyor aldığım gazın ltr fiyatı zaten. unutmadan bir etken daha var bunuda bizzat işin ustasından öğrendim, dönüşüm yapan bir  lpg bayisinden,  lpg nin kaliteside bunda çok etkinmiş yani bir istasyondan aldığımız yakıt ile başka bir istasyon arasında çok fark olabiliyor. bi ara başıma geldi  istasyonun birinden bir gaz aldım normal yaptığım km nin yarısını anca yaptı. adamın biri anlatıyodu diyodu bir ara 30 tl lik gaz aldım dükkanın önüne anca yetiştim adamın dükkanıda gaz aldığı istasyona 5.km mesafedeydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dogru aslinda dedigin gibi yapmak lazim ama ben de zaten kabalama bir deger salladim... Net degerleri almak icin baya ozenmek gerekiyor, hatta sirf onun icin ozel patern kurmak lazim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,arkadaşım, senin LPG nin markası nedir acaba, rica etsem söyler misin?  Ben yeni LPG taktırmayı düşünüyorum da, çok az yakıyormuş senin ki, araba ne acaba? Teşekürler

Kardeş ben aldığımda takılıydı zavolli kit var. şu aralar çelik jant falan taktırdım kış soğuyuyla 9,5 10 lt arası yakıyorum. İzmirde servis konusunda çok iyi zavolli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

patern neki kardeş.

Abi benim söylemek istediğim patern; başlangıcı ve bitişi belli, rotası istediklerimizi karşılayacak şekilde belirlenmiş yol. Patern kurmak derken de; yukarıda senin belirttiğin gibi sabit devir aralığı ve hızı muhafaza edebileceğimiz uzunca bir yol seçmeyi veya bulmayı kast etmiştim.

Meslek icabı çokça kullandığımız için ben direk cümlede kullandım. Bazen Türkçe olmayan kelimeleri de direk Türkçe gibi alıp kullandığımız oluyor bu özensizliğimden dolayı herkesten özür dilerim.

Kelimenin İngilizce'deki anlamı;  örnek, eşantiyon, şablon, numune, model, kalıp, patron vs. Türkçe'ye ise biçim düzeni diye çevirmişler. Açıkçası iki dilde de benim anlatmak istediğimi tam olarak karşılamıyor ama biz alışmışız "patern kurmak" demeye, açıklarken bile nasıl açıklayacağımı şaşırdım :)  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yol ,full depo çıktım ortalama hız 100-105 (yerine göre 120-140) ,lpg (2.36), mesafe 330 km ,dönüşte aynı pompadan tekrar fulledim 61.80 tl aldı.

1.5-16V DOHC

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Lpg litre fiyatı 2.60 oldu benzin litre fiyatı 4.37 şu an için aracım lpg de şehir içi 14-15 lt lpg tüketiyor.

sizce bu normal mi yani aracı benzinde kullanmayı düşünoyorum sanki aynı hesap gibi geliyor bana

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg fiyatları temmuzda taktırdıgımda 2.1 duzyinde idi

tamam dolar falan arttı ama 2.53-54 duzeyi cok yuksek gercekten.ort %20 zam gelmis !!!

kısın lpg benzine cok yaklasıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu antalyadan gazipaşaya gittim araçta 3kişiydik ortalama hızımız 110 km ara ara 140 a falanda çıktıgım oldu simit tank 41 lt alıyor fulledim antalyaya döndügümde 420 km yapmıştım tekrardan gaz almaya yanaştıgımda 430 km olmuştu ama tam bitmemişti gaz aynı yerden aldım tekrar tam 100 liralık gaz aldı 41 küsüratlı litre yani 10lt falan yaktı uzun yolda normal mi sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1993 Model 626 sahibiyim yeni aldım sayılır. Aldığım kişi yakıt konusunda tereddütlerim olduğunu görünce korktuğun kadar değil demişti de inanmamıştım.

Yapmış olduğum denemede aldığım sonuçları sizlerle paylaşmak istedim.

50 Tl lpg ile 60 km şehirlerarası 150 Km. de şehir içi kilometre yaptım. Ortalama yakıt  yaklaşık olarak 0,24 Liraya tekabül ediyor ki gerçekten korktuğum kadar yokmuş.

:tey:

Uzun yolda uygun kullanımda bu rakam 0,20 liraya kadar gerileyebilir diye tahmin ediyorum. İlk fırsatta şehir dışı bi atraksiyon bulmam lazım ki; onu da buradan paylaşayım...

;)

Not: Konuyu 626 bölümüne açmıştım ama uyarı ile buraya yönlendirildim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayın 29'unda aldığım gaz bugün bitti nihayet. Psikopat kullanım modunda 50 TL'lik gaz ile net 300 km. Benzin kullanımını hesaba dahil edemedim maalesef ama havaların soğumasından dolayı yaza göre LPG'ye geçiş biraz daha uzun sürdüğü için eskisine göre daha fazla gidebilmem de bununda etkisi var...

Güzergah evden işe, işten eve, trafik çok az, onun haricinde ki yol da neredeyse dümdüz ve bu düzlükte de 70 km/h geçmedim. Kabaca söyleyecek olursak 200 km şehir dışı, 100 km şehir içi; km de yakıt ortalaması 166 kuruş :) (İlk çalıştırma benzin hariç)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...