Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar dün çok net bir yakıt denemesi yaptım tam boş benzinde durumunda depoya 2,33 tl den 10 tl lik PO gaz bıraktım bitlise gidip geldim 3000 devir 80 km hızı geçmedim, bu arada 2 kez stop edip tekrar çalıştırdm şehir içi trafikta biraz oyalandığım oldu tekrar geri döndüm tam yakıt aldığım istasyona girdiğimde biter gibi oldu lpg, km göstergesi 50 km olmuştu yani 10 tl gazla 50 km şehir dışı yol yaptım

10/50= 0,20 krş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar dün çok net bir yakıt denemesi yaptım tam boş benzinde durumunda depoya 2,33 tl den 10 tl lik PO gaz bıraktım bitlise gidip geldim 3000 devir 80 km hızı geçmedim, bu arada 2 kez stop edip tekrar çalıştırdm şehir içi trafikta biraz oyalandığım oldu tekrar geri döndüm tam yakıt aldığım istasyona girdiğimde biter gibi oldu lpg, km göstergesi 50 km olmuştu yani 10 tl gazla 50 km şehir dışı yol yaptım

10/50= 0,20 krş.

Otomatik ve karbüratörlü bir araç için bence güzel bir rakam... Ben yine ne yaktığımı söylemek istemiyorum, ama sadece şunu belirteyim 540 km. şehir içi mesafeyi 47 litre lpg ile yapmışım...

8:)

Yarın uzun yola çıkıyorum, arada ölçüm yaparsam uzun yol değerlerini de veririm.

Nazarsız günler.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar herkese iyi günler. 92 model sedan düz vites aracım var. LPG tüketimi normal sayılır. Şehir içi ortalama 25 kuruş veya 100 km'de 10-11 litre LPG tüketimi var. Ama benzinde acayip bir dengesizlik var. Son bir aydır deniyorum, neredeyse kilometrede 1 TL yakıyor. 60 liralık benzinle 80 km gitti. Sonra 30 liralık aldım 35 km gitti, en son dün 20 liralık aldım 22 km gitti. Bunların hepsi şehir içi. Hafta sonu Usta yokmuş, yanında çalışanlar arabayı lifte kaldırıp baktılar depoda veya başka biryerde en ufak bir kaçak bulamadılar. Usta kendisi gelince baksın dediler. Sadace benim dikkatimi çeken benzindeyken, eksozdan normalden daha ağır bir koku geliyor. Aynı koku gazdayken olmuyo. Yakıtın gazda normal iken benzinde çok abartılı olması sizce neden olabilir, sıkıntısı ne olabilir aracın?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzinde fazla yakmasının sebebi karbüratöre takılan lpg mikseri bu lpg mikserlerinin boğazı dar olduğundan benzinde motorun ihtiyacı olan havayı engelliyor bu yüzden benzinde araç çok yakıyor benzinde deneme yapacaksan lpg mikserini sök  içeriden düğmeyi benzine getir vede mikseri bir telle motorda sağlam bir yere bağla tehlike yaratmasın,  hava filtresini direk karbüratöre tak yani orjinali gibi görüceksinki herşey düzelecek ben bir ara böle denedim benzindede şehir içi 10 ltr tüketti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi önceden böyle bir sıkıntı yoktu ki. Benim arabam ortalama şehir içi 9-10 litre benzin yakıyordu. Senin söylediğin işlemleri yapacak kadar anlamam zaten bu işlerden. LPG li aracı olan 3-5 arkadaşla konuştum, kendi araçları için söyledikleri yakıt değerleri benzin ve LPG de makul seviyede. Senin söylediğin gibi, "benzinde mikseri sök, gazda tekrar tak" biraz zahmetli olmaz mı? Başka bir yöntemle hem benzin hem gaz sarfiyatı makul seviyelere çekilmez mi? Gerçi daha usta kendisi görmedi arabayı, sıkıntısı nedir onu bile bilmiyoruz. Tek bildiğimiz kesinlikle depoda veya başka bir yerde delik, kaçak, sızıntı yok. Benim sorma amacım biraz merak, biraz da sanayiye gidene kadar ön bilgi edinmek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzin dememesinin başka imkanı yok mazdada çünkü lpg mikserin boğazı çok dardır benzin için, diğer bahsettiğiniz araçların modeline göre değişir bu durumlar her marka aracın mikseri farklıdır aracın istediği hava ihtiyacına göre üretilir eğer mikser fazla geniş olursa lpg de iken motor fazla hava alır vede iyi çekmez boğulur vede çok yakar. eğer daha önce böle bir sorun yoktuysa belki karbüratör problemlidir yani benzin kullanım sistemine bakmak gerek özellikle ateşleme sisteminde sorun olabilir ki benzini ciğ olarak yakmadan atar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg yakıt testleri fulleme yöntemiyle olmaz çünkü basınç denen bir değişken vardır belki son fullediğiniz istasyon tam dolduramadı deponuzu denemenin yöntemi şudur, tam boş depoya, alırsınız 20 tl veya 30 tl veya litre bazında 10 ltr veya 13 ltr falan km yi sıfırlarsınız bittiğinde , yaptığı km odur.

Haklısınız ancak,

fullediğim 63 tl lpg ile ankara'nın harika şehir içi trafiğinde mesai çıkışına denk geldik 1 saat kadar dur-kalk süründükten sonra ,yola çıkabildik ,samsun-havza'da 60 tl (2.35) doldurdum ,samsun'a inip 40km kadar şehir içi kullandıktan sonra aynı lpg ile sinop'a gittim geldim (hız 95-105).  :nazar: Geçen yaz samsun-antalya-samsun 2070 km yola 330 tl yakmıştık ,dönüşte depodaki çeyrek gazıda yaktı sayıyorum.

Sürekli kullandığım için yakıt ölçümleri genellikle şu şekilde oluyor , yaz ayları uzun yol 15-17 kuruş ,şehir içi 19-20 kuruş , kış ayları uzun yol 18-19 kuruş ,şehir içi 21-22 kuruş . Samsun'da Turnagaz ve hep aynı pompadan alıyorum lpg'yi.

Dikkatinizi çekerim ,ben mazda kullanıyorum  :D  (z5 1.5 16V)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam Cümleten Mazda Sever Ailesine Antalyadan Döndüm.

İstikamet Bursadan > Antalya

Araç Mzd 94 model Sedan

Lastikler 185 60 13" Starmaxx UltraSport Dönüşte değişmek üzere

Önlere 32Psı arkalara 31Psı Sabah serininde havasını bastım ne kadar doğru yaptım bilmiyorum

Taşınan Yolcu Şöför Dahil 5kişi 420Kg

50Kg de öteberi

20TL Sini SH*LL Litre BF 2.22

Gerisini Bq'den  Litre BF 2.22 fulledim Depoyu

Gaz Ayarım Ekonomik olduğu için Rampalarda 3e 2ye kadar düştüğüm bir çok yer oldu. Ben kaşınmışım.)

520KM dolduğunda Gazım bitti antalya kepeze 50KM  kala gazım bitti :(

Dönüş Yolunda sora sora Antalya Yeni Sanayi Sitesi 2 blokta bir gaz ayar yerine uğradım abi böyleyken böyle rampada kösülmeyecek vede uçmayacak bir ayar istiyorum.

Dönüşte

PoGaz Litre BF : 2.19 20TL

Bq'dan Litre BF: 2.16 TL den Fullendi.

Dönüşte rampalarda rahattım 5-4  arası gitgel.

Dönüş Rahattım Biz Ve Araba kuzu gibi geldik.

İnegöl Bursa girişinde 525KM Yol yaptım ve Gazım bitti.

Devir Aralığım    2,5-3,0-3,5

Hız 100-125km Nadiren 140-155Km

0,180KR

0,190KR arası yakmakta hesabıma göre. Şehirler Arası Kazasız belasız yolculuklar herkese.

Düşük devir düşük yakıt tüketimi yerli zamanında bakım ve ayarlarınızı yaptırmanız dileğiyle.

Ha aklıma gelmişken Bursadaki Benzin İstasyonlarının Gaz Basınc Oranları yüksek yani hızlı dolum yaparken.

Antalyada Ağır ve yavaş yavaş dolum yapılıyor.Yer mekan ve sıcaklık farklılıklarından mı bilemiyorum ama hepsi böyle ağır yükleme yapıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bendede 2006 mazda3 1,6  sedan dynamic var. aracımda tomasetto kit lpg takılı. şehir dışı 24-25 kuruş yakıyor ortalama 120 km hızda.mazda3 u olup lpg taktıran  arkadaşlar sizin aracınızın yakıt değerleri nedir acaba.birde lpg den arıza laması yakma durumunuz oluyo mu cevap cevirsenız sevinirim :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracınız manuel mi otomatik mi?Eğer manuel se güncel fiyatlarla ve yaz mevsiminde şehirler arası kullanım için 24-25 krş biraz fazla gibi.Arıza lambası için diyebileceğim kaç km dir lpg kullanıyorsunuz.ben lpg taktıralı 5000 km  boldu henüz başıma gelmedi inşallah hiç gelmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tawsiye vede domestos abi değerleriniz çok ideal hatta kurşunsuz :D

lord fth kardeş sizinde aracınızın değeri biraz fazla gibi ama 120 km hız iyi bir hızdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaslar benim aracim 93 model 323 sedan lpg beynini yeni degistirdim tam dolu lpg ile 360 km yapiyor sonra gitmiyor tamamen bosaliyor acaba cokmu yakiyor ve ben sehir trafiginde kullaniyorum dur kalk cok yapiyorumm 80 ve 100 arasi gidiyorrum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mazda323hbpro

bende 2 gün önce aynı denemeyı şehir içinde yaptım hocam.sonuçları soleyim.15 tl lik aldıgım yakıtı sonuna kadar bitirdim sonuçta tam 76 km gitmişti + şehir içi.0.21 krş denk geliyor aracım karbratorlu f.16 hb yakıtı bana cok uygun geldi bide şehirler arası 100 tl lik yakıtla mersinden kayseriye kadar geldim + şehir içi de dolaştık 470 km de heralde tekrar yakıt almıştık 100 tl ile 470 km gordu şehirlere arasında 140 dan düşmemesine rahmen hızımz bence bu arabanın yakıt durumu super.tipi spor durdugu için çok yakar dıyıp uzak duranlar var yanılıyorlar.yakıtı doğandan şahinden dahada düşük.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sizin tüketiminizde çok ideal tüm bakımlı 323 ler ekonomiktir ben arabamla kıyaslıyorum bazen buradaki arkadaşların farklı model marka arabalarının yakıt durumlarını, oto vites olan aracım manuel kadar tüketiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konya'da lpg bpet petrolde 1,99tl. 323 hb 1990 karbüratörlü aracımda yaptığım ölçümlerde şehiriçi 21,4 krş yakıyor. Şehirlerarası bu haftasonu ölçüm yapacağım. Biraz fazla gibi geldi bana. Konya'da tam ayarlayacak usta da yok zaten. En son ayarı bu dediler. Kısık olarak kullanıyorum. Geçenlerde 10 km kadar yokuş çıktım araç hararet göstergesi 3. vites 3500 devirde çok uzun gittiğim için yükseldi. Acaba gaz ayarını açtırsam çok mu yakar. Çok fazla kullanıyorum aracımı. Şehiriçi her gün en az 20 km yol yapıyorum. Aya vurunca çok fazla maliyet çıkıyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

75 liralik lpg ile 425 km gittim sehirdisi. Klima surekli acik. Hiz sabitleyici 110-120 arasi hep. Aracta 4 yetiskin ve bagaj full dolu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar az yaksın diye lpg ayarını kısma gibi şeylere girmeyin bence optimumu neyse onu yaptırın. fakir karışım ve zengin karışımın ikisi de motora zarar veriyor çünkü....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...