Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

depoya azar azar gaz alınınca daha iyi mi oluyor.

50 tl lik gaz ile 155 km (gaz 2.40 küsür iken)

10 tl lik gaz ile 39 km(depoda hala gaz var.) dün 2.33 den aldım aynı istasyondan 4.10 lt felan.(petrol ofisi)

20 tl lik ile 77 km yol aldım. 2.40 küsürden almıştım.

gaz depoda bekleyince acaba buharlaşıyormu?  :krrsz:

İlk lpg'li aracımı kullanırken her zaman depoyu dolu tuttum, genelde aynı yerden almaya özen gösterdim ve bu şekilde 3 yıl kullandıktan sonra bakım için lpg servisine gittiğimde usta bana; filtrenin kirlenmediğini ve yakıt tüketiminin stabil olduğunu söylemişti...

Sebebini sorduğumda da; depoyu dolu kullanmak ve aynı yerden gaz almak diye benim kullanım tarzımı teyit etmişti...

Bu yüzden deponuzu devamlı surette dolu tutmaya özen gösterin, yakıt tüketimine de pozitif katkısı oluyor (basınçtan dolayı)

Ayrıca; depoyu dolu tutmak içerideki korozyonu önleyerek pisliklerin motor kısmına ve sisteme zarar vermesini önlüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende geçen hafta ılgazdan trabzona gittim.depoyu  fulledim. araçta 4 kişi vardı ve bagaj full doluydu. ortalama hız 110km ile 23 kuruş yaktı uzun yolda.lpg 2.76 liradan almıştım.tam 434 km gittim bir depoyla. donüşte de aynı sekilde 4 kişi vardı araçta ve bagajda daha ağır yük vardı bı sefer de 414 km gitti bir depo lpg ile. buradaki fark giderken daha fazla iniş var yolda ondan sanırım. yani bir depo ile 434 km uzun yolda bu kadar yük ile sanırım gayet normal. şehir içini ölçmedim hiç.zira bu ara benzinde kullanıyorum aracımı.ara ara benzinde kullanmakta fayda var....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

İlk lpg'li aracımı kullanırken her zaman depoyu dolu tuttum, genelde aynı yerden almaya özen gösterdim ve bu şekilde 3 yıl kullandıktan sonra bakım için lpg servisine gittiğimde usta bana; filtrenin kirlenmediğini ve yakıt tüketiminin stabil olduğunu söylemişti...

Sebebini sorduğumda da; depoyu dolu kullanmak ve aynı yerden gaz almak diye benim kullanım tarzımı teyit etmişti...

Bu yüzden deponuzu devamlı surette dolu tutmaya özen gösterin, yakıt tüketimine de pozitif katkısı oluyor (basınçtan dolayı)

Ayrıca; depoyu dolu tutmak içerideki korozyonu önleyerek pisliklerin motor kısmına ve sisteme zarar vermesini önlüyor.

bu dediğini bu gün yarın deneyip, gaz bitince de sonucu aktarırım domestos usta.

ilk sefer de belki istediğim sonuca ulaşamaya bilirim belki ama devam ettirirsek inşAllah bu sonucu alırız. devamlılık istiyor yani demekki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu dediğini bu gün yarın deneyip, gaz bitince de sonucu aktarırım domestos usta.

ilk sefer de belki istediğim sonuca ulaşamaya bilirim belki ama devam ettirirsek inşAllah bu sonucu alırız. devamlılık istiyor yani demekki...

Sistemini yeni montaj yaptırdın hatırladığım kadarıyla... Uzun vadede lpg sisteminin sağlıklı ve uzun ömürlü olması açısından faydalı bir şey... Benimkisi sadece tecrübelerimi paylaşmak, deneyip denememek sizin elinizde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

Sistemini yeni montaj yaptırdın hatırladığım kadarıyla... Uzun vadede lpg sisteminin sağlıklı ve uzun ömürlü olması açısından faydalı bir şey... Benimkisi sadece tecrübelerimi paylaşmak, deneyip denememek sizin elinizde...

lpg 2.30 küsürdü petrolde. pahalılanmadan hemen fulliyim. zaten lpg yi taktırdığımdan beri fullemedim. 50 tl lik aldım en fazla. 80-90 tl ye dluyor zaten. 1100 km yaptım. bugün inşALLah  fulliyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

KM de lpg 0,335krş + benzin  0,050krş (soğuk havalarda)

2000 motora göre çok mu arkadaşlar, fikriniz önemli

Benimde değerler aynı hemen hemen... Şehir dışı ise; 21-22 kuruş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi yok mu 1500 cc motor şehir içi lpg yi 33 Krş un altına düşürecek formül :-)

İstanbul trafiğindeysen bu imkansız... 33 kuruş çok değil bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...