Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Abiler, bu hafta Ünye'den Samsun'a gittik toplam 140 km yol yaptık. depoyu Molaverde doldurttuk 2.28 krş tan. 140 km sonra yine fullettik aynı 2.28 krş tan 21 tl gaz aldı. Litre olarak 9,21 LT hesap yaparsak 150 krş gibi bir şey yakıyor.

Önceleri ise Ünye'de gaz alırken 2.80 krş tan km ye 28 krş yakıyordu şehir içi.

Bu gidiş geliş normal mi yoksa anormal mi  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abiler, bu hafta Ünye'den Samsun'a gittik toplam 140 km yol yaptık. depoyu Molaverde doldurttuk 2.28 krş tan. 140 km sonra yine fullettik aynı 2.28 krş tan 21 tl gaz aldı. Litre olarak 9,21 LT hesap yaparsak 150 krş gibi bir şey yakıyor.

Şehir dışı ve şehir içi tüketim değerlerin anormal derecede iyi... Kazasız günler.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

araç gayet az yakıyor. bir sorun olmasın motorda  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada Buıjiler ve buji kabloları bu hafta değişti.. acaba etkisi varmıdır. şehir içi normal gibi geliyor bana ama şehir dışı biraz anormal geldi gözüme.. bakalım diğer ölçümler nasıl olacak merakla bekliyorum şu an  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada Buıjiler ve buji kabloları bu hafta değişti.. acaba etkisi varmıdır. şehir içi normal gibi geliyor bana ama şehir dışı biraz anormal geldi gözüme.. bakalım diğer ölçümler nasıl olacak merakla bekliyorum şu an  ;D

Depoyu fulleyerek yapılan ölçümlerde yanılgı payı mutlaka oluyor, her pompa aynı dolumu yapmıyor, bu yüzden üç dört fullemede ortalama değerler ortaya çıkacaktır...

Ölçüm yaparken aynı pompadan aynı zaman dilimi içinde almaya özen gösterirseniz değerler daha gerçekçi olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amin Herkese kazasız günler.

Evet abiler yeni ölçümleri yazıyorum. Şimdi İlk önce şehir içi ve köy yollarında toplam 185 km gittim 2.28 krştan depo 47 TL aldı 20.6 LT gibi bişey, yani km ye 25 krş yaktı...

Yine samusuna git gel aynı yer aynı pompa.. 2.28 krştan 140 km 25 TL, 10.9 LT gibi bişey kmye 178 krş gibi bişey yaktı. Ama bu sefer biraz 100 - 110 hızla gittim geldim. Önceden ise 90- 100 hızla gidip gelmiştim. Bu değerler iyi gibi mi.. LT bazında çünkü TL olarak hesap yparsak bizi yanıltabilir.. bazı yerler de gaz 2.80 TL çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

buji ve buji kabloların etkisi çok büyük buji kabloları neyse de bujileri sık değiştirmek yakıt da inanılmaz faydalı diger arabamdan bunu biliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abiler bende yeni verilerimi açıklayayım Antep Sivas arası genelde 150 160 hız yaptım 79.10 tl gaz ile (litresi 2.70 tl) 335 km yol yaptı. Daha önce 120 km hızla 375 km yol yaptım. Km 2.0 krş yaktı. 100 110 km hızla çok az yakıyor. 1.6 1.7 gibi yakıyor. Şehir içi ise 50 tl gaz ile 180 190 km yol yapıyorum. Gayet az yaktığını düşünüyorum mazdanın. Sebebin ne olduğunu bilmiyorum ama beygir gücünün 105 olmasımı. Acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Şuanda ne yaktığımı bilmiyorum. Depoyu bitiremedim.  :kafa:510Km oldu yanlışlık var.

35TL LUKOİL 2,36alındı. Ön takım  sağ salıncak bakım rot balans yağ değişimi hava filtresi.

40TL TOTAL  2,36

20TL OPET    2,36

30TL SHELL  2.36

Gazcıma kontrol için gittim değerler yüksek çıktı CO2 4,50 lerde salınımı dedim karbüratör giden hortum kısa hortumu uzatıp inanmadığım bir mıktanıs tasarruf cihazı var gelip öyle ölçtürecem ondan sonra ayar yaptırcam ok gittim hortumu uzattırdım.

Reklama girmesin çubuğu egzos ben saldım gene co2 1.50 ne yaptın araca  sorusuna hiç hortum uzatma mıknatıs kablo bağcığıyla tutturma.Bir arada video kayıt çekicem hala inanmıyorum.

cihaz buna benziyor.

https://static.sehirfirsati.com/59/95/1364468069559.jpg

Bagajda kutusunu bulayım montaj şeklinide şuanki değer psikolojik yanlış hesaplamada olabilir.

Karbüratör Hava filtresi nede bez çorap hiç bir yeri tıkalı değil bakalım.

Tamamen gazı bitirip tekrar test değerlerini paylaşmak üzere.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son depoyu litresi 2,19 tl'den 34,24 lt gaz alarak 75 tl'ye doldurdum. bununla da 332 km yapmışım şehir içinde. km de 22,6 kr yapıyor 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.19 tl den gaz alırsan tabii o kadar yakar,  benim gibi 2.59 dan aldığında 30 krş tan bile fazla tüketirdin, :D  zaten şehir içi tüketim ifadesi de bence yanlış,  neden dersen şehir içinin kriteri belli değilki,  bazen 10 defa stop edilir , bazen hiç edilmez,  bazı şehirlerde iki ışık arası dünya kadar yoldur, bazı şehirlerde 3 adımda bir ışık olur , yani eğerki tüketimin  şehir içi dur kalkların fazla olduğu kullanım durumunda olduysa ideal,  ama şehir dışı sayılacak bir kaç ışıkta durup epey gaz kesmeden yol yapıldığı durum var ise genede iyi sayılır çünkü arabanız otomatik vites. yani güzel değerler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

son depoyu litresi 2,19 tl'den 34,24 lt gaz alarak 75 tl'ye doldurdum. bununla da 332 km yapmışım şehir içinde. km de 22,6 kr yapıyor 8)

Allah nazardan korusun...

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.19 tl den gaz alırsan tabii o kadar yakar,  benim gibi 2.59 dan aldığında 30 krş tan bile fazla tüketirdin, :D  zaten şehir içi tüketim ifadesi de bence yanlış,  neden dersen şehir içinin kriteri belli değilki,  bazen 10 defa stop edilir , bazen hiç edilmez,  bazı şehirlerde iki ışık arası dünya kadar yoldur, bazı şehirlerde 3 adımda bir ışık olur , yani eğerki tüketimin  şehir içi dur kalkların fazla olduğu kullanım durumunda olduysa ideal,  ama şehir dışı sayılacak bir kaç ışıkta durup epey gaz kesmeden yol yapıldığı durum var ise genede iyi sayılır çünkü arabanız otomatik vites. yani güzel değerler.

2,59'dan alınca da bu sefer aynı ortalamayla 27 kr yakıyo olurdum 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Dostlar abiler merhaba. Sizlerden bir ricam olucaktı lantis 1.8 in lpg ve benzinde ne kadar yaktığına dair detaylı bir bilgi verebilirmisiniz

Aşağıda yazmış olan arkadaşın Lantis'i vardı ve böyle bir yorumda bulunmuştu.

benim araçta tek nokta lpg varken mersin ankara arası, 25 krş yaktım. şimdi sıralıdayım. bakalım inşAllah daha az yakacaz.

Belki fikir sahibi olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...