Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 hafta sonra ...

Son ölçümüm oldukça objektif oldu.

Boş depo ile km sıfırlayım fulleye fulleye tamamı boşalana kadar 1727 km yaptım.

Bunun yaklaşık 500-600 km şehir içi gerisi uzun yol ama 110-120 altını pek görmedim.

Yanı 4bin devrin genellikle üstündeydim.

Farklı yerlerden gaz aldım 2,70 de aldım 2,30'a da.

Sonuçta aldığım gazları kredi kartı ekstremden hesapladım 390 küsürdü.

Yani ortalama 22-23 kuruş arası yaktı.

Efendi kullanımla 20 kuruşun altına ineceğini düşünüyorum.

Otomatik vites - BRC takılı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçenlerde almış olduğum ltrsi 2,77 den, 60 tl lif gazla, 235 km yol yaptım 150 km si şehir dışı olmak üzere, 25 krş yakmış arabam.

Ondan öncede bir uzun yol vede şehir içi karışık denememde de 24 krş yakmıştım, ama gazın ltr fiyatı daha uygundu sonuç itibariyla arabamdan çok memnunum MaşAllah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2,19 tl x 41,84 lt = 91,63 tl

91,63 tl / 403 km = 0,227 kr

41,84 lt / 403 km = 0,103 = 10,3 100km/lt

depoyu en son doldurduğumda gazın litresi 2,19 tl idi. şu anda ise 2,39 tl :sopa:

gazın litresini 2,39 tl'den hesaplarsak;

2,39 tl x 41,84 lt = 99,99 tl

99,99 tl / 403 km = 0,248 kr

değerlerin tamamı şehir içi değerlerdir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2,19 tl x 41,84 lt = 91,63 tl

91,63 tl / 403 km = 0,227 kr

depoyu en son doldurduğumda gazın litresi 2,19 tl idi. şu anda ise 2,39 tl :sopa:

gazın litresini 2,39 tl'den hesaplarsak;

2,39 tl x 41,84 lt = 99,99 tl

99,99 tl / 403 km = 0,248 kr

değerlerin tamamı şehir içi değerlerdir...

Maşallah diyelim nazar değmesin. :nazar: :nazar:

Bu arada uzun süredir yoktun  Abdullah !! Ters bir durum yoktur umarım. Esenlikler diliyorum. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

eskişehirden izmire 90 liralık gazla gittim.arabada 4 kişiydik ve bagaj doluydu..ortalama hızım 110-120 arasındaydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşallah diyelim nazar değmesin. :nazar: :nazar:

Bu arada uzun süredir yoktun  Abdullah !! Ters bir durum yoktur umarım. Esenlikler diliyorum. :tey:

bir sıkıntı yok çok şükür ilhan abi. işlerden dolayı uzak kaldım. sonra da yıllık izine çıktım. daha bugün geldim :'( keşke gelmeseydim, hep marmaris'de kalsaydım :'(

yıllık izin yolculuğundaki tüketim değerlerini en yakın zamanda paylaşacağım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir sıkıntı yok çok şükür ilhan abi. işlerden dolayı uzak kaldım. sonra da yıllık izine çıktım. daha bugün geldim :'( keşke gelmeseydim, hep marmaris'de kalsaydım :'(

yıllık izin yolculuğundaki tüketim değerlerini en yakın zamanda paylaşacağım...

Hoş geldin o zaman. Bende yeni geldim. Geçtiğimiz hafta Marmaris'teydim bende :) Onun öncesinde de Fethiye'deydim. Dolaşarak tatil yaptık. Toplamda bende 2300 Km yol yapışım.

Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim. Keşke orada bir iş güç bulabilsem de, oraya yerleşebilsem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hoş geldin o zaman. Bende yeni geldim. Geçtiğimiz hafta Marmaris'teydim bende :) Onun öncesinde de Fethiye'deydim. Dolaşarak tatil yaptık. Toplamda bende 2300 Km yol yapışım.

Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim. Keşke orada bir iş güç bulabilsem de, oraya yerleşebilsem.

2100 km'de ben yol yapmışım. bu sefer 14 gün boyunca Marmaris'deydim. geçen sene de ben Fethiye, Marmaris dolaşarak tatil yapmıştım  :) ters dönmüşüz :) işe gelirken istifa edip Marmaris'e mi gitsem ne yapsam diye düşünmedim değil. gerçi her sene düşünüyorum bunu ama olmuyo işte :2funny: :2funny: :2funny:

bu arada 510 tl'lik gaz almışım ve 2100 km yol yapmışım. sadece bir depoyu Ankara'da 2,39'dan 91 tl'ye doldurdum. geri kalanı 2,59'dan, 2,52'den ve bir kereye mahsus 2,74'den Afyon'dan. Afyon'dan aldığımda 30 tl'likti. denizli'ye varana kadar depo bitmesin diye :sopa: ortalamaya vurursak litresi 2,56 yapıyor. hız 110-120. bazen 130-140 8) Ankara'ya dönerken 200 km civarında sürekli klima açık. Marmaris'de sağa sola, denize, gezmeye gitmeler, Marmaris içi dolaşmalar km'ye dahil ve bu gezme amaçlı dolaşmalarında bir kısmı klimalı...

harcadığım gaz parası;

510 tl / 2100 km = 0,242 kr

ortalama litre fiyatı bazında;

510 tl / 2,56 tl/lt = 199,21 lt gaz

bu arada 42 lt tam dolu depoyla, sabit 110 km hızla aşağı yukarı 470-480 km yol gidiyorum uzun yolda...

42 lt / 470 km = 8,9 lt/100km

nasıl? iyi mi? 8) 8) 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi maşşallah da sana İlhan...  :nazar:

Eyvallah abicim. Aydın-İzmir otobanından geçerken kulaklarını çınlattım. :) Dedim yapayım bir hız, çevirsin Polis. Çeviren polislere rica ederim, telsizden seni anons etsinler. Yakınlardaysan ayak üstü de olsa bir görüşürdük. :)

Vallahi aslında senlede, Oğuzhan kardeşimle de bir görüşmek isterdim. Nasip diyelim artık. Bu tatilde Okan'la görüştüm. Onun konumu rotama tam uyuyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eyvallah abicim. Aydın-İzmir otobanından geçerken kulaklarını çınlattım. :) Dedim yapayım bir hız, çevirsin Polis. Çeviren polislere rica ederim, telsizden seni anons etsinler. Yakınlardaysan ayak üstü de olsa bir görüşürdük. :)

Vallahi aslında senlede, Oğuzhan kardeşimle de bir görüşmek isterdim. Nasip diyelim artık. Bu tatilde Okan'la görüştüm. Onun konumu rotama tam uyuyordu.

O kadar polisi ayağa kaldırmadan, bi telefon açaydın ben seni bulurdum... :)

Şimdi sen Aydın'dan geçtin gittin de haber etmedin ha !!

Alacağın olsun demek istemiyorum, alacaklı olmak her zaman iyidir... Pes yani peeeesss

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşallah diyelim Abdullah. Bende 410 Liralık mazotla, 2.366.-Km küsüratı, küsüratına :) yol yaptım.  :nazar:

senin değerlerde iyiymiş abi  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

senin değerlerde iyiymiş abi  :hi:

Vallahi çok şükür iyi kardeşim. Mazda 3 dizel, çok yakıyor diyenlere. Sürüş tekniğinizi gözden geçirin diyorum. Çok kasmadığım halde bu verileri elde ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vallahi çok şükür iyi kardeşim. Mazda 3 dizel, çok yakıyor diyenlere. Sürüş tekniğinizi gözden geçirin diyorum. Çok kasmadığım halde bu verileri elde ettim.

millete bakarsan vosvosgen, toyata, hunda, hünday, röno dışında az yakan araba yok abim :sopa: :sopa: :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...