Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

O bahsittiğin arabalar sanki yakmıyor, emin ol en az bu kadar yakıyolar, ama bizim milletin abartması vede gaz , başkada bişey değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O bahsittiğin arabalar sanki yakmıyor, emin ol en az bu kadar yakıyolar, ama bizim milletin abartması vede gaz , başkada bişey değil.

bende onu diyorum işte. millete bakarsan yakmıyor. ama yakıyor 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

bayramda yalova - çınarcık'a gittim geldim. giderken otobandan gittim 41 lt (98 TL)'lik gaz 384 km de bitti.  bu da km'de 25,5 kr eder. hızımın 130 km'de sabit ve yolun çoğunun rampa çıkışlı olduğunu düşünürsek değer normal aslında...

dönüşte ise bursa üzerinden geldim. bursa'da depoyu fulledim. hız sabit 108 km, bazen kısa süreli 120-130 km. ankaraya geldiğimde bir daha fulledim ve 2,39 tl'den, 88 tl'lik, 36,8 lt gaz aldı. 440 km yol yapmışım. bu da 0,20 kr yapıyor km'de. yolun yaklaşık 100 km'sinde klima açık. sivrihisar'dan sonra ki mihalıççık tarafında Yunus Emre'yi ziyaret için 60 km inişli çıkışlı virajlı yol bu ortalamaya dahil... 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu rakamları birde başkalarına inandırabileydik tam süper olacak ama insanlar at gözlüklü maalesef... 2 bin motorlu aracımın 1,4 aracından az yakmasını kabullenemiyorlar, çoğu yerde de tartışmaya girmemek için normal değerlerinden fazla söylüyorum... İki saat laf anlatmaktansa, benim aracımı fazla yakıyor bilsinler daha iyi...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.210lt*2,39=43.52TL yazıyor pompa fişinde. İlk fullemede 40526 km idi km saati. İkinci Fulleme de ise 40742 km. Yakıt ortalaması 8.2lt/100km, ortalama hız 46km/h idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaptığım hesaba göre, aslında 8,43lt/100km yakıt sarfiyatı var. Yolbilgisayarı, 8,2 lt/100km gösterdiğine göre, 0,23 lük sapma aklımı karıştırdı. Mazda nın verileri en güvenilir veriler. Bir kaç ay önce,Mazda servisinde okuduğum Auto Bild di sanırım dergide yapılan araştırmada çıkan sonuçlar bu yöndeydi. Yol bilgisayarında ki değerler gerçek sarfiyatla yakın olsa bile, LPG kitinin benzine göre %10-15 fazla tükettiğini biliyordum. Bunun nedeni ne olabilir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaptığım hesaba göre, aslında 8,43lt/100km yakıt sarfiyatı var. Yolbilgisayarı, 8,2 lt/100km gösterdiğine göre, 0,23 lük sapma aklımı karıştırdı. Mazda nın verileri en güvenilir veriler. Bir kaç ay önce,Mazda servisinde okuduğum Auto Bild di sanırım dergide yapılan araştırmada çıkan sonuçlar bu yöndeydi. Yol bilgisayarında ki değerler gerçek sarfiyatla yakın olsa bile, LPG kitinin benzine göre %10-15 fazla tükettiğini biliyordum. Bunun nedeni ne olabilir acaba?

Yakıtın cinsinden dolayı lpg benzine göre fazla tüketiliyor, diğer sapmayı soruyorsanız da; dikkate alınacak bir değer değil bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dergi şehir içi tüketim aynı, hatta bizim yaptığımız testte şehirler arası tüketim daha düşük yazıyırdu.

Yazılı değerler ile kullanım değerlerini bir arada görebilen var mı acaba??

Bu yüzden rahat olun, tüketim değerleriniz gayet güzel, kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte benim merak ettğim lpg % 10-15 daha fazla lt olarak daha fazla yakması lazım. O fazlalık yok neden acaba?

Özür dilerim, soruyu şimdi anladım...

:P

Evet haklısınız, fazla değer göstermesi gerekli.

10 puanlık uzman sorusu olmuş bu, bilen birileri cevaplayabilir umarım.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayramın ikinci günü depo boş iken litresi 2,45 den 62 liralık gaz aldım. Tamamı şehir dışı, araçta 3 kişi ve full bagaj, genelde 100-120  km hız ile 374 km yol yaptım.

100 km de 6,8 litre veya km'de 16,5 kuruş yakmış.

Yazdıklarımda en ufak bir abartı yok ama palio ve broadwayı olan bir kaç arkadaş var bir türlü inanmıyolar. Gelin deneyelim, dediğim gibi çıkarsa alırım arabalarınızı altınızdan deyince kıvırıyolar : :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar bir deneme yaptım. Bu sabah 7 de aynı total de aynı pompada pompa kesene kadar doldurdum. 21.5 tl ye tam 9 lt lpg aldı. 89 km yol yapmışım. Heralde gece lpg daha yoğunlaşıyor. Sanırım bu yüzden biraz fazla aldı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar bir deneme yaptım. Bu sabah 7 de aynı total de aynı pompada pompa kesene kadar doldurdum. 21.5 tl ye tam 9 lt lpg aldı. 89 km yol yapmışım. Heralde gece lpg daha yoğunlaşıyor. Sanırım bu yüzden biraz fazla aldı.

Havanın sıcaklığı gazın yoğunluğuna mutlaka etki eder, bu yüzden hep üç dört dolum yaparak ortalama tüketimi belirleyin derim...

Ayrıca; günün en serin saatlerinde gaz almaya çalışın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben artik hesaplamiyorum bile, bir depo lpg kullanima gore 250-300 km arasi gidiyor, bir depo lpg de pompaya lpg fiyatina veya sicakliga gore yaklasik 75-80 tl'ye doluyor yani kmde minimum 25 kuruş maksimum 32 kuruş yakiyorum, daha az yaktigi degerleri de yakaladim ama araba sürmekten zevk alamadim onun icin bunlar benim icin makul degrler :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araba ilk marşa ısınana kadar benzinle çalıştığı için ortalama tüketim değerini etkiliyor. siz araba ısınana kadar benzinde 1-2 km yol gidiyosunuz ama ortalamayı hesaplarken sadece lpg'yi hesaplıyorsunuz 8) benzinle gittiğiniz 1-2 km bu ortalamayı etkiliyor. günde en az iki kere bu kadar yol gitseniz 3-4 km yol yapar. motor sıcakken bile benzinlikte markette vs durup stop edip çalıştırmaları hiç saymıyorum daha...

ayrıca lpg'nin benzine göre tüketim miktarını her zaman tam olarak tutturmak zor. her ne kadar benzin ayarlarına sadık kalınarak optimize bir şekilde ayar yapılsada illa ki sapmalar olacaktır. mesela ben bazen lpg tüketimini neredeyse birebir yol bilgisayarındaki değer ile tutturuyorum. ama bazen de arada 1-2 lt gibi farklarda çıkıyor. bazı şartlar bunu etkiliyor. dediğim gibi de stop-marş olayı bunun en büyük etkeni. çünkü uzun sürüşlerde yol bilgisayarındaki değerleri tutturuyorum. şehir içinde stop-marş olayını yaptıkça değerler sapıyor. çünkü soğuk motor ısınıcam diye jikleyi açar ve benzini sömürür...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...