Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben gaz bitmeden lpg deposunu fullemiyorum özellikle en azından benzinlige gidene kadar benzinin tadını çıkarsın garibim :D

Ben gazı hiç bitirmiyorum, tankın içindeki korozyon sisteme gitmesin istiyorum... Ama arada lpg/benzin geçişi yaparak besili guzunun biraz daha besilenmesini sağlıyorum.

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En son karma tüketimde bir depo ile 400 km yaptım.Litre olarak hiç hesaplamadım yani 100km de kaç litre yakıyor diye ama km de şehir içi 22 krş 200 km lik uzun yolda ise 18 krş yakıyor.Bu simit tanklar kaç litre gaz alıyor.Sanki bir ara full doldurduğumda 36 ltre almıştı diye hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Uzun zaman olmuştu uzun yolculuğa çıkmayalı hondacı arkadaşların arabalarına parça bakmaya.

BURSA Ankara yaptım bugun sağ salim geldik.

Giderken Mecburen gaz bitti OPETen aldık Litre Fiyatı : 2,58 Fullendi 98TL ye.

Ankara İVEDİK hurdalıkta OSTİM de baya dolaştık 1.5 saat ankara içi dolaştık.

Bu arada ankara trafiği nedir öyle biryerden bir yere gitmek

için dön baba dön oynuyorsun resmen.

Ankaradan tawsiye ederim 10 numara

Güven AL GAZdan Litre Fiyatı : 2,43 Fullendi 75TL ye.

Efendi kullanım 3.5 vites geçişleri 110-120 max hız.

Karbüratör ağzı burnu tıkalı değil.

173TL Gaza ödenen yapılan 840Km 0,205Krş kmde

Bir kez daha maşallah diyorum 323 Hastasıyız.

Bu arada Eskişehir gaz fiyatlarında ucmus hani bitse girsek kış tarifesi yapmışlar fiyatları.)

2,73 2,78 gibi fiyatlar burası nere dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

97 Lantisime kıyıpta Lpg taktırmadım 7 senedir benzinle biniyorum.Şehiriçi 40 bazende 45 kuruş yakıyorum , şehirlerarsı 29-30 kuruş yakıyorum , Yakıtımdan memnunum açıkçası yoksa yanlışmı düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

imkan olduktan sonra lpg taktırmadan problemsiz bir şekilde kullanmanız en doğrusu , biliyosunuz lpg demek bir çok gereksiz problem demek,  değerlerde benzine göre ideal lakin dedimya imkan meselesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içinde 25-30 arası yakarken 33 krş a çıktı. biraz lpg de fazla kullanıyorum sanırım ama 1 km kadar hep benzinde kullanıyorum. würth uygulamasını bir an önce yapmam lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içinde 25-30 arası yakarken 33 krş a çıktı. biraz lpg de fazla kullanıyorum sanırım ama 1 km kadar hep benzinde kullanıyorum. würth uygulamasını bir an önce yapmam lazım.

Havaların soğuması yakıtı arttırır bu normaldir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yazın 10 litreye kadar düşerken kışın -20 derece olunca 15 litreye kadar çıkıyor yakıt

ankara ne zaman -20 oldu kardeş  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Havaların soğuması yakıtı arttırır bu normaldir...

bu söylemiş olduğum değer, sakin de kullansan, hızlı da gitsen değişmiyor. ama agresif kullanım hariç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011-2012 kışı akşam 6-7 arası okadardı 11-12 daha soğuktur

:o  ilk defa duydum gerçekten. olabilir. olmaz değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kış aylarında kullanılan lpg , yaz aylarında kullanılan lpg den faklıdır, lpg de kesafet denen bir durum var yani siz yazın 10 litre aldığınızda 10 ltr almış olursunuz, ama kış aylarındaki lpg de ise 10 ltr alrısınız ama aslında 8 ltr almışsınızdır, bunu en basit bu şekilde anlamak istedim sebebi kış aylarında kullandığımız lpg nin niteliği farklılaşıyor, bundan emin olmamakla beraber lpg nin içindeki gaz oranları değişiyor vede lpg istasyonları kesafeti kısıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kış aylarında kullanılan lpg , yaz aylarında kullanılan lpg den faklıdır, lpg de kesafet denen bir durum var yani siz yazın 10 litre aldığınızda 10 ltr almış olursunuz, ama kış aylarındaki lpg de ise 10 ltr alrısınız ama aslında 8 ltr almışsınızdır, bunu en basit bu şekilde anlamak istedim sebebi kış aylarında kullandığımız lpg nin niteliği farklılaşıyor, bundan emin olmamakla beraber lpg nin içindeki gaz oranları değişiyor vede lpg istasyonları kesafeti kısıyor.

Kesafet nedir ?

bir de şu linkdeki açtığım başlığa yorum yapabilirmisin Gürhan usta ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğim örnekte belli, yoğunluk anlamına gelir, yani ne kadar yoğun lpg alırsan , o kadar çok almış olursun vede kış aylarında bu yoğunluk azaltılır.

linki göremiyorum sayın ali gb

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğim örnekte belli, yoğunluk anlamına gelir, yani ne kadar yoğun lpg alırsan , o kadar çok almış olursun vede kış aylarında bu yoğunluk azaltılır.

linki göremiyorum sayın ali gb

http://www.mazdaclubtr.com/27235/bu-arac-alinir-mi-ii-ortak-konu/msg524973/#msg524973

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...