Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest greystone

Verdiğim örnekte belli, yoğunluk anlamına gelir, yani ne kadar yoğun lpg alırsan , o kadar çok almış olursun vede kış aylarında bu yoğunluk azaltılır.

linki göremiyorum sayın ali gb

bütan propan karışımı değişiyor LPG'nin bileşimi genelde %70 bütan, %30 propan'dır.  kışın %50-%50 yapıyorlar. Kışın bu durumla ilgisi olmayabilir dizel araçta benzinli araçta soğukta daha çok yakar. kışın ortasında yol bilgisayarım 11.5-13 litre ortalama gösteriyor lpg ile 13-15 litre yakıyordum . yazın yol bilgisayarı 8.0- 8.5 arası gösteriyordu 9.5-10  arası lpg yakıyordum.

Bizim araçların yani Mazda BG  1.6 3 ileri otomatik fabrika veriside şehiriçi 10-12 litre arası üste 2 litre koy okadar lpg yakar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaz aylarında 30 kuruş yakan araç kışın 45 kuruşu gördüğü oluyor... Buradan kıyaslama yapın artık...

8:)

aracı 5 dk ısıtmak gerekiyor. o şekilde daha az yakabilir kanımca  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı 5 dk ısıtmak gerekiyor. o şekilde daha az yakabilir kanımca  ???

Soba, doğalgaz, battaniye vb. şeylerle ısıtırsan daha az yakabilir...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soba, doğalgaz, battaniye vb. şeylerle ısıtırsan daha az yakabilir...

:D

Evet, benzini harcamamış oluruz. tebrik ederim, güzel bir tesbit  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım 1999 model 323f hb 1.8 sadece açık hava filtresi var hafta sonu istanbul sinop yolunda sabit hız 100 ile 21kuruş yakti anlik 160 gördügüm oldu 4 kisi ile. sanirim gazi 2.71tl den aldim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, benzini harcamamış oluruz. tebrik ederim, güzel bir tesbit  ;D

Muhabbet koyulaşmış, Buharlı motora geçmişsiniz galiba, :D sayın ali gb aracınızı zaten beş dakka ısıtmanızı  servis kitapçığı istiyor, aracınızı  hararet göstergesinideki  en alttaki kalın çizginin üstündeki ince cizgiye sıcaklık ulaşmadan kullanılmaması gerekiyor  ,ayrıca  ben bu lpg mikserini kışın sıcak tutmayıda düşünmüştüm hatta izole malzemesi falanda epey bakındım ama kafama uygun bir malzeme bulamadım , ben şu kalörifer sistemlerine sarılan sarı renkli elyaftan kaplamayı düşünmüştüm fakat bu projemi bir türlü deneyemedim vede uygulayamadım, siz denemek isterseniz , yapın bakalım sonuç ne olacak, acaba daha sıcak bir mikser dahamı verimli olur.

Şahsen ben bu fikre geçen yıl kapılmıştım hemen anlayatım.;

Bir gün bir tamirci arkadaşın dükkanının önünde durmuştum , arabanın yağını falan değiştim, elimde basınçlı tabancaylada sağına soluna tazyikli hava tutup tozlarını alıyordum, bir ara araba çalışır vaziyette iken , basınçlı hava tabancsını motora tutup tozlarını almak istedim, neyse araba çalışır iken başladım sağına soluna hava sıkmaya, o arada lpg mikserinede hava tuttum , yani tozunu almak için, anında mikser basınçlı havayla soğuyunca araba tekleyip, stop eder gibi oldu, bende deneme yaptım bayağı , miksere her hava tutuşumda mikser basınçlı havanın etkisiyle lpg yi çözme ısısını kaybedip görevini yapamaz oldu, anladımki lpg mikserinin soğuk havadan etkilenme olasılığı yüksek yani buz gibi bir havada motorun içinde dolaşan soğuk hava mikseri soğutup etki ediyor olabiliridi, tabii bu projeyi yapamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muhabbet koyulaşmış, Buharlı motora geçmişsiniz galiba, :D sayın ali gb aracınızı zaten beş dakka ısıtmanızı  servis kitapçığı istiyor, aracınızı  hararet göstergesinideki  en alttaki kalın çizginin üstündeki ince cizgiye sıcaklık ulaşmadan kullanılmaması gerekiyor  ,ayrıca  ben bu lpg mikserini kışın sıcak tutmayıda düşünmüştüm hatta izole malzemesi falanda epey bakındım ama kafama uygun bir malzeme bulamadım , ben şu kalörifer sistemlerine sarılan sarı renkli elyaftan kaplamayı düşünmüştüm fakat bu projemi bir türlü deneyemedim vede uygulayamadım, siz denemek isterseniz , yapın bakalım sonuç ne olacak, acaba daha sıcak bir mikser dahamı verimli olur.

Şahsen ben bu fikre geçen yıl kapılmıştım hemen anlayatım.;

Bir gün bir tamirci arkadaşın dükkanının önünde durmuştum , arabanın yağını falan değiştim, elimde basınçlı tabancaylada sağına soluna tazyikli hava tutup tozlarını alıyordum, bir ara araba çalışır vaziyette iken , basınçlı hava tabancsını motora tutup tozlarını almak istedim, neyse araba çalışır iken başladım sağına soluna hava sıkmaya, o arada lpg mikserinede hava tuttum , yani tozunu almak için, anında mikser basınçlı havayla soğuyunca araba tekleyip, stop eder gibi oldu, bende deneme yaptım bayağı , miksere her hava tutuşumda mikser basınçlı havanın etkisiyle lpg yi çözme ısısını kaybedip görevini yapamaz oldu, anladımki lpg mikserinin soğuk havadan etkilenme olasılığı yüksek yani buz gibi bir havada motorun içinde dolaşan soğuk hava mikseri soğutup etki ediyor olabiliridi, tabii bu projeyi yapamadım.

Şimdi lantislerde, hararet göstergesinin en altında iki tane üst üste kalın çizgi var. genel de hep ilk çalıştırmada onların altında oluyor. ben çoğu kez, ibre o çizgilere gelmeden, ağır ağır yol alıyorum. sonra o çizgilere ulaşınca normal kullanıma geçiyorum.

Gürhan usta, tesbitin güzel. mikserin etrafına antifiriz dolu olan bir poşet, balon vs gibi birşey sarsan olur mu acaba, ama ısıya dayanıklı birşey olmalı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mikserin etrafına antifiriz dolu olan bir poşet, balon vs gibi birşey sarsan olur mu acaba,

Bu işleme neden gerek var Ali... Zaten soğutma suyunda antifriz yok mu? Ayrıca; aracını çalıştırdıktan sonra benzinden gaza geçene kadar beklemen yeterli olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu işleme neden gerek var Ali... Zaten soğutma suyunda antifriz yok mu? Ayrıca; aracını çalıştırdıktan sonra benzinden gaza geçene kadar beklemen yeterli olur...

mikserli olanlar için demek istedim. sıralılarda gerek yok tabi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mikserli olanlar için demek istedim. sıralılarda gerek yok tabi...

Sıralı olsa da, sırasız olsa da, regülatörler aynı mantıkla çalışıyor... Sen antifrizi donmaması için mi etrafına sarmak istiyorsun onu anlamadım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıralı olsa da, sırasız olsa da, regülatörler aynı mantıkla çalışıyor... Sen antifrizi donmaması için mi etrafına sarmak istiyorsun onu anlamadım...

Yok benle ilgili değil. Nofear daha önce birşey yazmış, mikser ile ilgili. ona binaen yazdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok benle ilgili değil. Nofear daha önce birşey yazmış, mikser ile ilgili. ona binaen yazdım.

Gürhan'ın daha önceki düşüncelerini ve ne yazdığını biliyorum... Fakat senin yazmış olduğun "mikseri antifriz ile kaplama" fikrinin ne faydası veya anlamı var onun için sordum...

Mikserin donmaması için diyorsan zaten içinden su geçiyor donmasına imkan yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan'ın daha önceki düşüncelerini ve ne yazdığını biliyorum... Fakat senin yazmış olduğun "mikseri antifriz ile kaplama" fikrinin ne faydası veya anlamı var onun için sordum...

Mikserin donmaması için diyorsan zaten içinden su geçiyor donmasına imkan yok.

İşte nofear da benzer şekilde düşünüyor du.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan mikseri yalıtım malzemesi ile kaplamak istiyordu, senin yazdığın şey ise mikseri antifriz ile kaplamak, nasıl bir benzerliktir bu ve nasıl bir mantığı vardır ??

Gürhan'a daha önce söylemiştim yapılacak uygulamanın tüketimi azaltmaya hiç bir faydasının olmayacağını, sana da söylüyorum mikseri antifriz ile kaplamak sadece abesle iştigal olur diye...

Denemesi size kalmış...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gürhan mikseri yalıtım malzemesi ile kaplamak istiyordu, senin yazdığın şey ise mikseri antifriz ile kaplamak, nasıl bir benzerliktir bu ve nasıl bir mantığı vardır ??

Gürhan'a daha önce söylemiştim yapılacak uygulamanın tüketimi azaltmaya hiç bir faydasının olmayacağını, sana da söylüyorum mikseri antifriz ile kaplamak sadece abesle iştigal olur diye...

Denemesi size kalmış...

sayın ali gb beni yanlış anlamışsınız , sayın domestos haklı, bahsi geçen mikserin içinden zaten antifirizli soğutma suyu geçiyor, dışından antifirizli destek yapmanın gereği yok çünkü dışı donmuyor zaten,benim projemdeki amaç ısındıktan sonra mikserin ısısını muhafaz etmek veya çabuk ısınmasını sağlamak, bu ısınmayı zaten motor sağlıyor,  mevcut soğutma suyunu kullanarak,  dışından miksere antifiriz tatbik etmenin bir alakası ve gereği yoktur.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın ali gb beni yanlış anlamışsınız , sayın domestos haklı, bahsi geçen mikserin içinden zaten antifirizli soğutma suyu geçiyor, dışından antifirizli destek yapmanın gereği yok çünkü dışı donmuyor zaten,benim projemdeki amaç ısındıktan sonra mikserin ısısını muhafaz etmek veya çabuk ısınmasını sağlamak, bu ısınmayı zaten motor sağlıyor,  mevcut soğutma suyunu kullanarak,  dışından miksere antifiriz tatbik etmenin bir alakası ve gereği yoktur.

Anladım Gürhan usta. araç çalışırken çok ısınmaması ya da çok soğumaması gerekiyor sanırım, öyle değil mi? mesela araç çalışmazken mikserin soğumasının bir sakıncası yok değil mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest greystone

500.000 ila 1.000.000 km lpg ile yol yapmış taksi gördüm.  lpg şöyle böyle zararlı diyorlar benzinle okadar yol gidermi bilmem  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

500.000 ila 1.000.000 km lpg ile yol yapmış taksi gördüm.  lpg şöyle böyle zararlı diyorlar benzinle okadar yol gidermi bilmem  :tey: .

Her şey kullanım ile ilgili...

http://www.arabam.com/haber/Otomobille-Yasam-Honda-Accordu-ile-16-milyon-km-yol-yapti/Detay-293857

Bir milyon altıyüz bin km az buz değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...