Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Anladım Gürhan usta. araç çalışırken çok ısınmaması ya da çok soğumaması gerekiyor sanırım, öyle değil mi? mesela araç çalışmazken mikserin soğumasının bir sakıncası yok değil mi ?

zaten motor sıcaklığı ne ise mikserde o dereceye kadar ısınır, araç stop edincede soğur, tekrar çalışınca tekrar ısınır, sıkıntı olmaz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Sıralı BRC yi taktırdığımda usta bana, ya shell den ya da opetten al demişti LPG yi. ilk shell den 20 tl lik gazı alıp ilk denememi yapmıştım ve 20 tl lik gaz ile 72 km gitmiştim. sonra zamanla iyice azalmaya başladı bu oran.

Perşembe akşamı Dikmen polis evinin ordaki Shell'de bir sıra vardı, aslında shell den almayı bırakmıştım. ama son bir deneme daha yapacam dedim ve 20 tl lik gaz daha aldım. ne yazık ki yine hüsran. 20 tl lik gaz ile 53 km yol gittim.

Genelde Milangazdan alırım: 20 tl lik gaz ile en son 63 km yol gittim.

Opet: 20 tl lik gaz ile 69 km gittim...

not: şehir içi oranlarıdır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıralı BRC yi taktırdığımda usta bana, ya shell den ya da opetten al demişti LPG yi. ilk shell den 20 tl lik gazı alıp ilk denememi yapmıştım ve 20 tl lik gaz ile 72 km gitmiştim. sonra zamanla iyice azalmaya başladı bu oran.

Perşembe akşamı Dikmen polis evinin ordaki Shell'de bir sıra vardı, aslında shell den almayı bırakmıştım. ama son bir deneme daha yapacam dedim ve 20 tl lik gaz daha aldım. ne yazık ki yine hüsran. 20 tl lik gaz ile 53 km yol gittim.

Bence bu rakamları kafana takma Ali, çünki şehir içi ölçümler hiç bir zaman bir birini tutmaz... Trafik ışığının süresi, trafiğin sıkışıklığı, havanın soğukluğu, depo basıncı yakıta etki eder, 5-6 deneme yap ve ortalamasını al, en mantıklısı bu bence...

Ayrıca; Kış mevsimi ve Ankara trafiği göz önüne alındığında 40 kuruş gayet normal bir değer, ben Aydın gibi bir şehirde (gerçi bazı bölümleri çok yoğun oluyor) 45 kuruşu gördüğüm oluyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın ali gb bahsi geçen tüketimlerin uyuşmaması çok normal,  çünkü değişken çok, testin şehir içi olması , bide kış ayları,  lpg testi için pekte doğru zaman sayılmaz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sene 2023, LPG litre fiyatı olmuş 32TL :D

Shellde 20 TL lik gaz aldım 1Km bile gitmedi :D

Yahu, aldığınız gaz litre fiyatları nedir? Kaç litre aldınız? Neyle neyi karşılaştıracağız? Kullnırsınız 200 Litre gazı, karşılaştırırsınız. Zaten anca 6Litre alıyorsunuzdur, sistem basınç düştü diye son 1-2 litrede ya gaz çeker ya çekmez. Böyle az miktarda firmalar karşılaştırılamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

shell pompaları daha az gaz basıyor. lpg kalitesi ile ilgisi yok. Bazı tabancalar erken atıyor, bazıları atmıyor, şamandırayı sallıyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

shell pompaları daha az gaz basıyor. lpg kalitesi ile ilgisi yok. Bazı tabancalar erken atıyor, bazıları atmıyor, şamandırayı sallıyor.

ben daha önceden de çok denedim. depoya 20, 50 tl lik gaz aldım shellden, yok ordan alınca az km yapabiliyorum. ama opetten aldığımda 20 tl lik, 69 km gittim şehir içi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben daha önceden de çok denedim. depoya 20, 50 tl lik gaz aldım shellden, yok ordan alınca az km yapabiliyorum. ama opetten aldığımda 20 tl lik, 69 km gittim şehir içi...

siz aynı gazı aldığınızı sanıyorsunuz ama deponun icinde kalan gaz tüketimin farklı olduğunu düşündürüyor size. Ben simit depo ile 270 km gittim mesela bir defasında :) bir defa da 140 km gitmeme rağmen 4tl gaz aldı :D nasıl basmışlar sen düşün. Sonrasında enjektörler bozuldu , subasr bozuldu vs vs :) depo dolarken şamandıra sesi gelir gelmez durdurmak lazım dolumu.

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

siz aynı gazı aldığınızı sanıyorsunuz ama deponun icinde kalan gaz tüketimin farklı olduğunu düşündürüyor size. Ben simit depo ile 270 km gittim mesela bir defasında :) bir defa da 140 km gitmeme rağmen 4tl gaz aldı :D nasıl basmışlar sen düşün. Sonrasında enjektörler bozuldu , subasr bozuldu vs vs :) depo dolarken şamandıra sesi gelir gelmez durdurmak lazım dolumu.

nasıl birşey o ya :D

depoyu hep fulleyerek mi binmek gerek ?

evet, brc de şamandıradan ses gelir gelmez kesin demişti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nasıl birşey o ya :D

depoyu hep fulleyerek mi binmek gerek ?

evet, brc de şamandıradan ses gelir gelmez kesin demişti

ben hep tam dolduruyorum. Zaten küçük depo. O yüzden markalar arası hissedilir bir fark olmayacağını söyleyebilirim. Pompadan kaynaklanan farklar oluyor sadece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

benim aracım şehir içi 0,38 krş yakıyordu

geçen gaz ayarı yaptırdım bir yerde şimdi şehir içi 0,42 krş yakıyor

bu değerler fazla değil mi sizce

aracım 98 323 familia 1.5 lpg

Kış ayları ve şehir içi olduğunu unutma, değerler gayet normal... Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...