Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2004 Forester 2.0x otomatık vıteslı aracımla satmadan önce şehiriçi lpg 13-14lt,şehırlerarasıda 9-10lt lpg yakıyordum..

Şu anda 2009 Forester aracımla benzınde şehıriçi 10,5-12lt arası,şehırlerarasıda 7.2lt yakıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıralı BRC yi taktırdığımda usta bana, ya shell den ya da opetten al demişti LPG yi. ilk shell den 20 tl lik gazı alıp ilk denememi yapmıştım ve 20 tl lik gaz ile 72 km gitmiştim. sonra zamanla iyice azalmaya başladı bu oran.

Perşembe akşamı Dikmen polis evinin ordaki Shell'de bir sıra vardı, aslında shell den almayı bırakmıştım. ama son bir deneme daha yapacam dedim ve 20 tl lik gaz daha aldım. ne yazık ki yine hüsran. 20 tl lik gaz ile 53 km yol gittim.

Genelde Milangazdan alırım: 20 tl lik gaz ile en son 63 km yol gittim.

Opet: 20 tl lik gaz ile 69 km gittim...

not: şehir içi oranlarıdır...

Her defasında 20 tl ye aldğınız gaz'ın litre bazında aynı olmaması olabilrmi. malum her gün zam geliyor :D

ayrıca değerlerıiz bence çok iyi ben 50 tl ile max 150km gidebiliyorum ve bana normal geliyor kış şartlarında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her defasında 20 tl ye aldğınız gaz'ın litre bazında aynı olmaması olabilrmi. malum her gün zam geliyor :D

ayrıca değerlerıiz bence çok iyi ben 50 tl ile max 150km gidebiliyorum ve bana normal geliyor kış şartlarında.

2 seni önce bende 50 liralık benzin ile 150 kilometre gidebiliyor idim :) ne hallere düştük yahu :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 seni önce bende 50 liralık benzin ile 150 kilometre gidebiliyor idim :) ne hallere düştük yahu :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Anılarım depreşti birden...

:P

İlk aracımı aldığımda, 5 liraya (o zaman milyon) 24 litre süper benzin aldığımı dün gibi hatırlıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bence bu rakamları kafana takma Ali, çünki şehir içi ölçümler hiç bir zaman bir birini tutmaz... Trafik ışığının süresi, trafiğin sıkışıklığı, havanın soğukluğu, depo basıncı yakıta etki eder, 5-6 deneme yap ve ortalamasını al, en mantıklısı bu bence...

Ayrıca; Kış mevsimi ve Ankara trafiği göz önüne alındığında 40 kuruş gayet normal bir değer, ben Aydın gibi bir şehirde (gerçi bazı bölümleri çok yoğun oluyor) 45 kuruşu gördüğüm oluyor...

Genelde 30-32 krş yakıyordu. Doğru kış şartları biraz öyle, en iyisi dediğiniz gibi arka arkaya ful binip denemek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelde 30-32 krş yakıyordu. Doğru kış şartları biraz öyle, en iyisi dediğiniz gibi arka arkaya ful binip denemek.

ben erzurum da yaşıyorum soğuk haliyle buralar ve uzun bir kış var neyse sadede gelelim bu kışta benzinde 50 kuruş yakıyorum. lpg taktırmayı düşünüyorum açıkcası ama kışın 40-45 kuruş yakacaksam LPG taktırmamın pek de mantığı kalmıyor şöyle ki 100 km 10 tl farketse ayda 700-800 km yol yaptığımı düşünürsel 70-80 TL farkedecek. Değer mi tüp taktırmaya?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben erzurum da yaşıyorum soğuk haliyle buralar ve uzun bir kış var neyse sadede gelelim bu kışta benzinde 50 kuruş yakıyorum. lpg taktırmayı düşünüyorum açıkcası ama kışın 40-45 kuruş yakacaksam LPG taktırmamın pek de mantığı kalmıyor şöyle ki 100 km 10 tl farketse ayda 700-800 km yol yaptığımı düşünürsel 70-80 TL farkedecek. Değer mi tüp taktırmaya?

Yıllık 10 bin kilometre altında kullanıyorsan aracını ve Erzurum gibi 8 ay kış geçen bir iklimde lpg çok bir şey kazandırmaz... Benzinde şehir içi 10 litre gayet normal değer çünki... Kışın lpg ile bu 11-12 litre olur en iyi ihtimalle 35-40 kuruş yapar diyorum... Ama yine de lpg kullananlara sorman daha sağlıklı bilgi elde etmene yardımcı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıllık 10 bin kilometre altında kullanıyorsan aracını ve Erzurum gibi 8 ay kış geçen bir iklimde lpg çok bir şey kazandırmaz... Benzinde şehir içi 10 litre gayet normal değer çünki... Kışın lpg ile bu 11-12 litre olur en iyi ihtimalle 35-40 kuruş yapar diyorum... Ama yine de lpg kullananlara sorman daha sağlıklı bilgi elde etmene yardımcı olur.

LPG bitince, tekrar gidip aynı pompadan mı fullemek gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG bitince, tekrar gidip aynı pompadan mı fullemek gerekiyor?

Milimetrik ölçüm yapılamaz, senin alacağın ortalama değer olacağı için aynı pompayı veya istasyonu aramak şart değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam Arkadaşlar,

Sizlere 2012 model Mazda 3 mirai (17 inç) sedan otomatik aracımın 10 aylık (6.2013-4.2014) yakıt verilerini sunuyorum. LPG kiti BRC m11 (Mocan otogaz) Yakıtların %90 ı aynı shell ankara dan alınmıştır.

0-1461 km (95 oktan benzin ile) Rodaj süresince 840 tl/1461 km= 57 kuruş

1461-17340 km (Lpg 4635 tl+ Benzin 850 tl) ile gidilen mesafe 15879 km (5485 tl) yani lpg takıldıktan sonra km de 34 kuruş yakmış. Benzin/ lpg oranım ise %15.

17340 km nin 6000 km si şehirler arası, 11340 km si Ankara şehir içi %80 kısa mesafe (iş-ev 6 km) mesafede kullanılmıştır.

Yakıt lpg iken tüketim (genelde sık olarak sıfırlarım) ş.dışı 8 lt, ş.içi yaz değeri 9 lt, s.içi kış değeri 10.5 lt (kış lastiği ile) klima-double din yaz kış açık.

Benim verilerim bunlar her yakıt aldıktan sonra fişleri briktirdim :) ve sizlere bu kesin verileri sunuyorum. Konu kapanmıştır herhalde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin kullanınca kuzu km de 57 kuruş  yakıyor. İlk 1461 km (840 tl benzine ödemişim) sonrasında lpg’ye geçtiğime göre:

Toplam 17340-1461= 15879 km benzin+lpg ile kullanmışım. Toplam benzine ödediğim para bu dönemde 850 tl bu da kabaca 1479 km yol yaptırsa bana 15879-1479=14400 km yi lpg ile gitmişim. Burada da sırf LPG kullanıldığında 0.32 kuruş  yaktığımı gösteriyor. Tabii teorik olarak bu mümkün değil ş.arası lpg bitince veya ilk çalıştırmalarda benzin kullanmak zorundasınız. Benzin değil de LPG kullandığınızda Kmde 57-32= 25 kuruş kar ediyorsunuz. Bu da 25/57 % 43 tasarruf demek. Zaten LPGyi Takan Övünç bey ve çalışanlarıda en fazla %40 tasarruf edebilirsiniz demişlerdi. Lpg taktırmadan benzinle aracımı kullansaydım;  km de 25 kuruş fazla yakacaktım. Bu da 14400x25= 3600 tl daha fazla yakıta verecektim demek oluyor. 1600 gibi bir  fiyata LPG dönüşüm+300 tl sair masraflar desek sonuçta LPG ile

Kabaca 16000 km yol yapınca 3600-1900= 1500 tl kar etmişim. Saygılar…

:D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin kullanınca kuzu km de 57 kuruş  yakıyor. İlk 1461 km (840 tl benzine ödemişim) sonrasında lpg’ye geçtiğime göre:

Toplam 17340-1461= 15879 km benzin+lpg ile kullanmışım. Toplam benzine ödediğim para bu dönemde 850 tl bu da kabaca 1479 km yol yaptırsa bana 15879-1479=14400 km yi lpg ile gitmişim. Burada da sırf LPG kullanıldığında 0.32 kuruş  yaktığımı gösteriyor. Tabii teorik olarak bu mümkün değil ş.arası lpg bitince veya ilk çalıştırmalarda benzin kullanmak zorundasınız. Benzin değil de LPG kullandığınızda Kmde 57-32= 25 kuruş kar ediyorsunuz. Bu da 25/57 % 43 tasarruf demek. Zaten LPGyi Takan Övünç bey ve çalışanlarıda en fazla %40 tasarruf edebilirsiniz demişlerdi. Lpg taktırmadan benzinle aracımı kullansaydım;  km de 25 kuruş fazla yakacaktım. Bu da 14400x25= 3600 tl daha fazla yakıta verecektim demek oluyor. 1600 gibi bir  fiyata LPG dönüşüm+300 tl sair masraflar desek sonuçta LPG ile

Kabaca 16000 km yol yapınca 3600-1900= 1500 tl kar etmişim. Saygılar…

:D :D :D

Bilgileriniz için teşekkürler. Ben de LPG taktırma arefesindeyim diyebilirim ama hala çok kararsızım. bir kaç mesaj önce belirttiğim gibi erzurumdayım ve yıllık 10000-12000 km ancak yol yapabilirim. aracımı iş-ev arası yoğunlukla kullanıyorum. Kararsızlığım sebebi kış süresinin uzun olması yaptığım km nin az olmasından dolayı. sizin var mı bir öneriniz ? ben daha çok taktırmama taraftarıyım. ama benzin fiyatını görünce bu kararımdan vazgeçmek durumunda kalıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 Tl otogazla net 175 km (karma tüketim,ağırlık olarak dur-kalksız) yol yapıyorum, 0,285 gibi bir rakam..

Lantis 1.8i 16v Zavoli Type Zeta 2A ile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Temel'e sormuşlar; "benzine zam geldi ne düşünüyorsun" diye;

-Ben hep 20 liralık alıyorum, sorun yok, demiş...

:D

Düzeltelim,

Temel'e sormuşlar; "benzine zam geldi ne düşünüyorsun" diye;

-Ben hep 20 liralık alıyorum, sorun yok, hüloooğğğğğğğğ demiş...

:D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgileriniz için teşekkürler. Ben de LPG taktırma arefesindeyim diyebilirim ama hala çok kararsızım. bir kaç mesaj önce belirttiğim gibi erzurumdayım ve yıllık 10000-12000 km ancak yol yapabilirim. aracımı iş-ev arası yoğunlukla kullanıyorum. Kararsızlığım sebebi kış süresinin uzun olması yaptığım km nin az olmasından dolayı. sizin var mı bir öneriniz ? ben daha çok taktırmama taraftarıyım. ama benzin fiyatını görünce bu kararımdan vazgeçmek durumunda kalıyorum

Hesap ortada 14400 km için 3600 tl kar. Senede 10-12 bin km yapıyorsan 2800-3000 tl kar edersin. İlk yıl lpg masrafını düş en az 1000 tl gene kardasın. sonra senede 3000 tl kar. 10 sen binsen 30 bin tl.

Ya da şöyle söyleyeyim: Kombili bir evde mi oturmak mantıklı, Fuel oil yakan bir evde mi kararı sen  ver artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Henüz bir haftalık olan 98 model 1.8 motor  Zavoli lpg kitli aracıma ilk olarak aldığım 50TL lpg ve 50TL benzin sonrasında  yaptığım ölçümde %75 uzun yol  %25 sıkışık olmayan şehir içi kullanım sonucunda  260km de artık lpg teklemeye başladı ve benzine geçtim

Not: Genellikle hız limitlerini pek zorlamayan ve vites geçişlerimi  mümkün olduğunca alt devirlerde  yakalayarak sakin kullanan bir sürücüyümdür.

Aslında aracın henüz daha acemisiyim diyebilirim kullanımın ne kadar doğru olduğunu bile bilemiyorum son bir haftadır da sürekli forumda araç hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG yi mi kullandın km nin tümünde, böle yakıt durumu belirtirken, litre olarak belirtiniz, yani şu açıklamadan ben bir anlam çıkaramadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...