Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda LAntis AT 1.8 1996 model .

Yaklaşık 260 km yol yaptım.

Bunu 90 km si şehirler arası 5 kişi ile.

Geriye kalan 170 km şehir içinde 2 kişi ve ya tek kişi olarak yapıldı.

Yaklaşık 100 kmde 11 lt yaktı  ve lpgyi İzmirde Milangazdan 2.59 TL den alıyorum.

Lantis için normal değerlermidir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaz geldi yakıtlar biraz daha düştü

son akaryakıt alımımda 197km karışık yol yaptım 60 tlye depo doldu yaklaşık 30 krş

gaz fiyatı 2.69tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda LAntis AT 1.8 1996 model .

Yaklaşık 260 km yol yaptım.

Bunu 90 km si şehirler arası 5 kişi ile.

Geriye kalan 170 km şehir içinde 2 kişi ve ya tek kişi olarak yapıldı.

Yaklaşık 100 kmde 11 lt yaktı  ve lpgyi İzmirde Milangazdan 2.59 TL den alıyorum.

Lantis için normal değerlermidir?

Bence çok çok iyi bi değer maşallah. LPG de 100 km 11 lt benzinde 8,5 gibi bir değer eder ki 2/3 şi.içinde yapılmış. 4 ileri otomatik ve 1.8 motor için bence çok iyi değer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 Dizelden Lantise geçince yakıt konusunda biraz gözüm korkmuştu ama alışırsam biraz daha düşürebilirim diye düşünüyorum.

Yorumlar için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG yi mi kullandın km nin tümünde, böle yakıt durumu belirtirken, litre olarak belirtiniz, yani şu açıklamadan ben bir anlam çıkaramadım.

pardon biraz karışmış sanırım gece geç saatte yazınca dikkat etmemişim

yapılan km nin maksimum 20 km kadarını sadece benzinle diğer kısmını normal lpg ile katedildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar en son Antalya şehir içi tüketim değerim, tamamı şehir içi ve de evden işe, işten eve  ve şehirde dolaşma , dur kalklı,  Aracım 1991 model Mazda 323 HB karbüratörlü,  otomatik.

Alınan lpg Ltr :11.5

Yaptığım km: 71

Birim Fiyat: 2.60

Ödenen ücret: 30 tl.

KM başı tüketim: 42 krş.

100 km şehir içi tüketim: 16.4 ltr.

Deneme boş depoya gaz alınıp gene tam bitinceye kadarki tüketimdir, gerçek ölçüm şekli budur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 27 lt x 2,49 tl (opet aygaz kampanya)

300 km yol yapmış bulunmaktayım. Sizce nasıl şehir dışı...

Km'de 22 kuruşa tekabül ediyor. Bence çok değil aracına göre normal

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 27 lt x 2,49 tl (opet aygaz kampanya)

300 km yol yapmış bulunmaktayım. Sizce nasıl şehir dışı...

Eğer yolculukta gaza asıldıysan normaldir, 100 kmde 9 ltr tüketmişsin , ama normal 3000 devir kullandıysan aracınız çok yakmış 2- 2.5 ltr kadar.  Tamamı şehir dışı 6,5- 7 ltr en idealidir, fabrika değerleriyle karşılaştır bakalım benzin den ne kadar fazla tüketmiş lpg olarak.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer yolculukta gaza asıldıysan normaldir, 100 kmde 9 ltr tüketmişsin , ama normal 3000 devir kullandıysan aracınız çok yakmış 2- 2.5 ltr kadar.  Tamamı şehir dışı 6,5- 7 ltr en idealidir, fabrika değerleriyle karşılaştır bakalım benzin den ne kadar fazla tüketmiş lpg olarak.

Çok sağol hocam... 140 ile gittiğim yerde oldu.. 3000-4000 devir arası falan...

Tabi 140 tan benzinden emme yapıyor. Bu bir sorun mu yoksa ne anlamadım. Bu aralar bir tuhaflık var bakalım lpg de. Bir bakayım ben kitapçığa. (Bulabilirsem tabi bu iş yoğunluğunda)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alınan    LPG ltr: 11,15

Tutar  TL : 30 

Yapılan KM: 74 ( Tamamı Antalya şehir içi )

30/74 = 40  krş ( Km Başı Tüketim)

100 Km Tüketim: 40 tl       

100 km Tüketim : 40/2.69= 14.8 ltr

Bu bir kaç haftadır tüm denemelerim de hemen hemen 40 krş aralığı çıkıyor bu da demek oluyo ki araba şehir içinde nerdeyse iki kat fazla yakıt tüketiyor, benim arabam şehir dışı 3500-4000 devrilerde kullandığımda bile 9 ltr yi geçmez. Yani 24 krş, bu ltr fiyatına göre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alınan    LPG ltr: 11,15

Tutar  TL : 30 

Yapılan KM: 74 ( Tamamı Antalya şehir içi )

30/74 = 40  krş ( Km Başı Tüketim)

100 Km Tüketim: 40 tl       

100 km Tüketim : 40/2.69= 14.8 ltr

Hay Allah razı olsun, içimi rahatlattın... İki deneme yaptım, 12 ve 13 litre yaktım, çok diye düşünüyordum... :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Makalenin devamını ekledim, Antalya şehir içi çok yakıyor, ışıklar çok uzun öğlen eve gidip geliyorum ve en az günde 6-8 kes stop edip çalıştırıyorum ışıklar çok uzun, buradaki arkadaşlar bilirler, anlayacağınız oto vites karbüratörlü bir araç için çok ideal.

Sizin tüketiminizde çok ideal tabii şartları bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tek farkımız karbüratör ile enjeksiyon olması... Gerisi tamamen şehir içi muhabbeti ve uzun ışıklar... :)

Birde bu kasaya 105 beygir hakikaten düşük kalıyor... Tek eleştiri noktam bu zaten...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...