Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Beyler aracıma yarın lpg taktırmayı düşünüyorum, bir kaç yer ile görüştüm, bazıları benzin pompasını koruma amaçlı bir role kullandıklarını söylüyor, bunun için 60 TL ile 100 Tl arası ekstra ücret talep ediyorlar. Öncesinde bu roleyi taktırmaya karar vermiştim, fakat son konuştuğum lpgci arkadaşta diyor ki, bizde takıyoruz ama bence gereksiz, aracınızda çeyrek depo benzin bulundurduğunuz sürece bu roleye ihtiyaç yok, gereksiz masraf olur diyor. Kafam hepten karıştı, bu konuda tecrübe ve bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet abi bizim araçların motorları gerçekten sağlam, tasarruflu ve güçlü motorlar. Motor kodu FP bu arada yanlış olmasın.

:) Bu fp motor uluslararası mazda forumda genellikle f8 motor diye biliniyor ve performansından söz ediliyor. Bu motora sonradan turbo takan bile var Oğuzhan. Geçen satılıktı bir forumda turbolu sandık fp motor diye 315 dolara.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullandığınız motorun açılımını bile bilmiyorsunuz... :P

FP'nin açılımı;

Fayda/Performans demek... Çekik gözlü gardaşlar bize özel yapmışlar yani. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda bu motoru mazda3lerde kullansaydı hem daha az yakacak hemde daha performanslı olacaktı arabalarınız :D

Oğuzhan kıskananlar çatlasın diyelim artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda bu motoru mazda3lerde kullansaydı hem daha az yakacak hemde daha performanslı olacaktı arabalarınız :D

Doğru söze ne denir ki? Sonuna kadar katılıyorum ve iki puan arttırıyorum...

:hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehirdışı yani ve düşünün benim araç karbüratörlü gram benzin almıyor :)

Abi bende uzun yolda 3 yolcu ile 251 km lik mesafeyi 2,46 TL den 18,77 Lt, yani 46,17 TL lik gaz ile geçtim. İlk arabam olduğu için rölanti ayarını 1100 e yakın yaptılar, yokuşta sıkıntı çekmiyim diye. Sizce yeni bir ayar yaptırmam gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi daha ne ayarı yaptırcan 18 kuruş yakıyor zaten senin hesabına göre.Bir yanlışın olmasın abi çok az bu rakam ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bende uzun yolda 3 yolcu ile 251 km lik mesafeyi 2,46 TL den 18,77 Lt, yani 46,17 TL lik gaz ile geçtim. İlk arabam olduğu için rölanti ayarını 1100 e yakın yaptılar, yokuşta sıkıntı çekmiyim diye. Sizce yeni bir ayar yaptırmam gerekir mi?

O değerler gerçek tüketim değerleri değil muhtemelen, bir kaç kez yakıt kullanarak ortalamasını alırsan doğru değerlere ulaşabilirsin... Ayrıca; o devir biraz yüksek değil mi? Yokuşta neden sıkıntı çekeceksin ki? Japon araçlarında stabil rölanti değeri 900'dür...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O değerler gerçek tüketim değerleri değil muhtemelen, bir kaç kez yakıt kullanarak ortalamasını alırsan doğru değerlere ulaşabilirsin... Ayrıca; o devir biraz yüksek değil mi? Yokuşta neden sıkıntı çekeceksin ki? Japon araçlarında stabil rölanti değeri 900'dür...

Veli abi doğru söylüyor rölanti 900 hadi 1000 olsun ama 1000 i geçmemesi gerekir bencede birde yakıt işini depoyu full leyip bitene kadar kullanarak ta hesaplamaya çalış ve mümkünse aynı yerden doldur çünkü pompa basınçları bile farklı oluypr 1 litre rahat az veya fazla basabiliyorlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rölanti ayarım 1000 in üzerin de, avantajı rampada kalkarken bile kavramayla kalkabiliyorum :) fakat dur kalk trafikte mantıken % 20 fazla yakmış oluyorum. Tüketim değeri ise iki fulleme arası yaptığım ölçümdür. Geyve yolunda ki (**) den fullenip otobana kadar indikten sonra birdaha geri dönüp Alifuatpaşaya saptım. Sonra da otobandan ikinci köprü ve bağcılar maslak caddesinde ki (****) de fulledim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Antalya Son şehir içi denemem

1 km de 50/135,8=36 krş

100 km de 36 tl

LPG 1lt fiyatı 2,59

100 km de 36/2,59= 13.8 ltr tüketim.

Arkadaşlar denemelerinizi tam boş depoya gaz alarak vede tam bitirerek deneyiniz fulleme kesinlikle doğru sonuç vermez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar denemelerinizi tam boş depoya gaz alarak vede tam bitirerek deneyiniz fulleme kesinlikle doğru sonuç vermez.

Neticede ikisi de aynı şey demek Gürhan... Şamandıra da sorun varsa veya pompa farklılığı devreye giriyorsa; fullediğinde de doğruyu vermez, fulleyip depoyu bitirdiğinde de...

Her zaman söylerim; lpg yakıt ölçümünü 3-4 defa yaparak ortalamasını almak doğruya yakın değerleri verir... İster fulleyerek yap, ister depoyu boşaltarak yap ama ortalama almak en sağlıklısıdır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mantık olarak tam boş depoyu fulleyip aldığı ltr ile  kaç km yaptığını ölçmek aynı hesap ama sonuca daha çabuk ulaşılabiliyor vede daha çabuk problemler farkedilebiliyor, bide şu varki tam depo bitene kadar bir çok faktör giriyor işin içine , şehir içi ve dışı karışabiliyor bence net tüketim değerlerini kısa aralıklarla ölçmeliyiz.

Benim eleştirğiğim fullemeden kastım, bitmeden önce bir daha full etmektir, tam bitirip değer ölçmek değil, çoğu arkadaş böle fulluyor ve hata yapıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Neticede ikisi de aynı şey demek Gürhan... Şamandıra da sorun varsa veya pompa farklılığı devreye giriyorsa; fullediğinde de doğruyu vermez, fulleyip depoyu bitirdiğinde de...

Her zaman söylerim; lpg yakıt ölçümünü 3-4 defa yaparak ortalamasını almak doğruya yakın değerleri verir... İster fulleyerek yap, ister depoyu boşaltarak yap ama ortalama almak en sağlıklısıdır...

Veli abi, bana göre pompa farklılığı veya şamandıra problemi konusunda haklısınız. Bende işte bu yüzden ölçümlerimi paylaşmak istedim. Böylece diğer kullanıcıların değerleriyle mukayese edebilirim. Benim tank 32 lt. ortalama 25-27 lt de doluyor. Yani küçük olduğu için de uzun yol ölçümlerim nerdeyse boşdan boşa oluyor. İstanbul için herhalde şehir içi kıyaslanmıyordur, çünkü geçen gün 50 km lik mesafeyi 2 saat de anca gidebildim :) İşte asıl sorumda bundan ötürü geliyor :) rölanti devrinin 1100 olmasının sonuçları nelerdir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 TL gaz ile 186 km. Gaz 2,49 TL. Kullanım hep şehir içi. Sarfiyatımın bu kadar ddüşük oolacağını beklemiyodum. Km de 26 kuruş. Arkadaşın 1.3 Albea 25 kuruş yakıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...