Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

genelde 1750 d/d'in üzerinde cutoff devreye girer. arabasına göre az biraz farklılık gösterebilir. şöyle bi 3000-4000 d/d civarı deneyin kesinlik için. bazı araçlar 0 lt göstermeyip, 1-2 lt gibi rakamlar gösterebiliyor. mazda3'lerde de bu olabilir...

Hiçbir devirde 0 göstermiyor. Ama arkadaşta 2004 vardı sanırım o gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bizde "zıfır" göstermiyor, en az 2,3 gördüm... Abdullah guzuları aynı tarz kullanıyoruz diyebilirim...

Abi ben yazın uzun yolda 0,3 e kadar gördüm ama hiç sıfır olmadı. Zaten 0 gösteren araçlarda farketmiyor çalıştır yokuş aşağı tak hızına göre vitese hep sıfır gösteriyor.

Şimdi asıl mesele şu benim açımdan biz bu durumda yokuş aşağı veya düz yolda vitesteyken gazdan ayağımızı çektiğimizde  diğerlerinden fazla mı yakıt tüketiyoruz.Yoksa bizde o anda zıfır tüketiyoruz da sistemde mi bir arıza ya da saçmalık, eksiklik var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ben yazın uzun yolda 0,3 e kadar gördüm ama hiç sıfır olmadı. Zaten 0 gösteren araçlarda farketmiyor çalıştır yokuş aşağı tak hızına göre vitese hep sıfır gösteriyor.

Şimdi asıl mesele şu benim açımdan biz bu durumda yokuş aşağı veya düz yolda vitesteyken gazdan ayağımızı çektiğimizde  diğerlerinden fazla mı yakıt tüketiyoruz.Yoksa bizde o anda zıfır tüketiyoruz da sistemde mi bir arıza ya da saçmalık, eksiklik var.

Hakikaten güzel soru, var mı bilgisi olan ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol bilgisayarı yuh o kadar da bedava gidilmez  deyip psikolojik baskı yapıyordur:)Önceki aracım ASX de anlık tüketimi gaz tepkisi(dolup boşalan sütun grafik) olarak ölçüyordu ki onda da sıfır gösteriyordu.Büyük ihtimalle dijital olarak hata payı olarak görüyorum :tey::egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün kabataslak hesap yaptım. Lpg tankını ilk doldurduğumda 72 TL'ye dolmuştu, bu akşam tekrar fullledim 56 TL'ye doldu. Bu aralıkta 153 km.yol yaptım ve kullanmadığım günlerde 5 dk boyunca çalışır vaziyette bıraktım. Hesabıma göre km.de 36 kuruş tüketmiş. Ama dediğim gibi daha ilk dolumlar olduğu için pek sağlıklı bir rakam değil bu, ama ben 36 kuruşa razıyım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok yoğun trafik olmadıkça tahminen 35 kuruş yakarsın... Bu normal değer çünki... Kış aylarında biraz daha artar...

Yine tahmin ediyorum; o araç uzun yolda sakin kullanım ve bu lpg fiyatları ile 21-22 kuruş yakması gerek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok yoğun trafik olmadıkça tahminen 35 kuruş yakarsın... Bu normal değer çünki... Kış aylarında biraz daha artar...

Yine tahmin ediyorum; o araç uzun yolda sakin kullanım ve bu lpg fiyatları ile 21-22 kuruş yakması gerek...

Abi ben zaten bu rakamlara razıyım :) Ama ilerleyen zamanlarda daha sağlıklı sonuç elde edebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sabah lpg aldım. Litre fiyatı 2.56 TL (aygaz-ist.avr.)

Tutar 65,59 TL = 25.6 LT.

Yapılan Km: 198

100 Km.de ortalama 13 lt. yakmış gibi, kuruş hesabına göre 33 kuruş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pazartesi günü Izmite giderken istasyona benzinle yanaştım 2.67'den 50 liralık gaz aldım. Km sıfırladim aheste aheste 110-120 giderken E5 yolunda ışıklarda bi E30 Bmw şekil yaptı gaz verip bana bakiyodu havasını almak için 170-180 dedim 20 km falan onun haricinde 160-170 km uzun yol 30 km falanda şehir içinde yaptım toplam aldığım gazla 200 km yol yaptım.

626 için değerler gayet iyi diye düşünüyorum

Birara Veli abi bir üye için uzun yolda guzuyo benzine almayı unutma diye yazmıştı bende dönüşte 3000 deviri geçmeden guzuya benzin icirdim hep :)

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pazartesi günü Izmite giderken istasyona benzinle yanaştım 2.67'den 50 liralık gaz aldım. Km sıfırladim aheste aheste 110-120 giderken E5 yolunda ışıklarda bi E30 Bmw şekil yaptı gaz verip bana bakiyodu havasını almak için 170-180 dedim 20 km falan onun haricinde 160-170 km uzun yol 30 km falanda şehir içinde yaptım toplam aldığım gazla 200 km yol yaptım.

626 için değerler gayet iyi diye düşünüyorum

Birara Veli abi bir üye için uzun yolda guzuyo benzine almayı unutma diye yazmıştı bende dönüşte 3000 deviri geçmeden guzuya benzin icirdim hep :)

Mobilden gönderildi

Gayet makul  ben de de 626 var ortalama uzun yolda 8-8,5 lt gaz yakıyor ama 130 gibi falan gidersren. 180- 200 e göstergeyi dayarsan 45lt ile 350 km falan gidiyor. Hatta 90 100 gidersen 7,5 lt ye kadar düşüyor. Gaz ayarı iyi olmalı, filtresi zamanında değiştirilmeli tabiki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerlerimin bende makul olduğunu düşünüyorum abi. Geçen haftada Kırıkklaye gittim basmama rağmen ve şehir içinde dolasmis olmama rağmen 23 kuruş yakmıştı

Çoğu kişi inananamiyor 2000 cc motorun bu sarfiyatına :)

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerlerimin bende makul olduğunu düşünüyorum abi. Geçen haftada Kırıkklaye gittim basmama rağmen ve şehir içinde dolasmis olmama rağmen 23 kuruş yakmıştı

Mobilden gönderildi

Boş ver inanmasınlar, ama bir gerçek var, 2000 motorlar uzun yolda her zaman 1600 lerden daha az yakıyor, motor zorlanmadığı için devrini ve hızını alınca az yakıtla gidebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mobilden gönderildi

Aracımı alırken, işyerinden çoğu kişi 2.0 motor çok yakar, mazda parçası bulunmaz vs. demişlerdi... O dönemde lpg 1,8 falan... Beni çok yakacağına öyle şartlandırmışlar ki; 30 kuruş yakmasına razıyım...

Aldım guzuyu hiç şehir dışı deneyimim olmadı, hep şehir içi kullandım... Ne yakıyor diyenlere net cevap veremiyorum, onlar da sanıyor ki, fazla yakıyor...

Yaz aylarında 30 gün boyunca gezdim, klimalı, yüksek hız, şehir içi kullanım neticesinde aldığım değer 18-19 kuruş civarında (o günkü değerler) olunca ilk önce ben inanmadım... Dolayısı ile arkadaşlara hiç inandıramadım...

2.0 motor ve o cüsse ile gerçekten inanılacak rakamlar değil... Kimseleri de inandırmak durumunda değiliz... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boş ver inanmasınlar, ama bir gerçek var, 2000 motorlar uzun yolda her zaman 1600 lerden daha az yakıyor, motor zorlanmadığı için devrini ve hızını alınca az yakıtla gidebiliyor.

Inandırmak için bir çabam yok abi. Zaten onu soyleyenlerde 1.6 motor kullanıpta 30-35 kuruş yakan kişilerdir kesin :)

Dün laftan açıldı;) ben boluda değilken benim araca biri bakmaya gelmiş çok beğenmiş alma niyeti varmış. Alacak kişiye hangi mal dediyse bu araçlar ayda 1 lt yağ yakıyor demiş :D adam tırsmıs gitmiş Tempra almış :) şimdi ayda 1 lt yağ eklesin bakalım :)

Yağı değiştireli yaklaşık 7000 km oldu bir gram yağ eklemedim, yağ seviyesi çok iyi, hatta yağ bile kararmamış nazar değmesin

Sözünü ettiğim vatandaşlar var olduğu sürece 2000 motor çok yakar, Mazda alınmaz Tofaş alınır :)

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Milletin lafına kaldıysa lantis alan son sahibi oluyordu benzinliğe her 3-4 girişimin birinde biri yapışıyor satarmısın hemen gidip gösterelim diye.canının istediğini yapıcaksın kimseyi takmıyacaksın

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...