Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar benim en son ölçümüm; Depo tamamen boşken fullendi. litresi 1,95 den 26,1 litre falan, (51 TL lik) gaz aldı araba. 3 yetişkin 1 çocuk, bagaj dolu, tamamı şehir dışı kullanım tam 315 km yol yaptım. Bu fiyatlarla 16 kuruş veya 100 km'de 8,3 litre yakmış. Arabamın yakıtı bana gayet güzel geldi ama şehir içi kullanımda 100 km'de 14 litre falan gaz yakıyo. :-[ Uzun yolda 8 iken şehir içinde bu kadar fark olması sizce normal midir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence çok normal benim arabamda oto vites ve aynen dediğiniz gibi, şehir içi tüketim karbüratörlü araçların çoğunda böledir tabii şehir içininde bir kriteri yok örnegin bir araç şehir içinde 20 kez dur kalk yapar başka bir araç 2 kez, yani tüm arabalarda aynı şehir içi kriterlerde hemen hemen aynı derecede yakıt tüketir , şehir dışı değerleriniz çok iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehirlerarası ölçüm yaptım arkadaşlar bu arada gazın litresi 1,91 oldu. Uzun yolda 18,1 krş yakıyor. Bana gayet ideal geldi ama sizce nedir daha az yakan var mı? Araç kullanım kriterlerim max devir 3500 max hız 120 minimum devir 2500 minimum hız 80. Aracı yavaşlatmamaya gayret gösterdim. Konya istanbul yolu üzeri çalışma var. Yol tek taraftan veriliyor. Mecbur kaldım. Yoksa yavaşlamazdım. Görüşlerinizi bilmek isterim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tüketiminiz çok ideal benzinli olupta lpg kullanan ,daha az tüketen bir marka ve model bilmiyorum benim aracımda uzun yolda aynı tüketiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzun yolda aracı deneme fırsatı buldum. bir önceki aracım 1.6 idi, şimdiki ise 2.0 motor. fazla yakar diye korkuyordum ama eskiden daha az yakıyor çok şaşırdım. eski arabam da 40 litre gaz alıyodu buda aynı. eskisiyle uzun yolda max. 400 gidiyordum. şu anki aracı deneyerek ve aracı sıkıştırarak 40 lt le 450km yol yaptım cruze controlle normal bi sürüşte dahada artacaktır. şehir içi biraz daha çok yakıyor malum ankara trafiği ama yinede diğer araçtan az yakıyor. şaşırmadım desem yalan olur. hem tank gibi araç hemde az yakıyor. demekki motoru büyük araba çok yakar denmesi şehir efsanesi. bu arada sattığım eski araç chevrolet lacetti 1.6 HB di. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzun yolda aracı deneme fırsatı buldum. bir önceki aracım 1.6 idi, şimdiki ise 2.0 motor. fazla yakar diye korkuyordum ama eskiden daha az yakıyor çok şaşırdım. eski arabam da 40 litre gaz alıyodu buda aynı. eskisiyle uzun yolda max. 400 gidiyordum. şu anki aracı deneyerek ve aracı sıkıştırarak 40 lt le 450km yol yaptım cruze controlle normal bi sürüşte dahada artacaktır. şehir içi biraz daha çok yakıyor malum ankara trafiği ama yinede diğer araçtan az yakıyor. şaşırmadım desem yalan olur. hem tank gibi araç hemde az yakıyor. demekki motoru büyük araba çok yakar denmesi şehir efsanesi. bu arada sattığım eski araç chevrolet lacetti 1.6 HB di.

Bunu yaşamayan hiç kimse anlayamıyor galiba... Belki size de, bana da 2.0 motorun daha az veya eşit yakacağı daha önceden söylenmiş olsaydı inandırıcı gelmeyebilirdi, ama yaşayarak öğrenmek başka oluyor...

Durumumu düzeltince Mazda 6'ya terfi etmeyi düşünüyorum aşağısı kurtarmaz artık.

;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaşlar son lpg tüketim değerim

ltresi 2.43 tl den 20,5 ltr civari 50 tl lik lpg aldım, adilcevaz yaptım bitlis yaptım 60 km şehir içi 160 km şehir dışı toplamda 220 km yol yaptım.

50/220= 22 krş 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

LAntis 1.8 , 97 model

Tek nokta Lovato, simulator bozulmadan önce, dur kalk gaza kökleme, agresif kullanım dahil 0,25 krş

Simulator bozulduktan sonra, yine saydığım herşey dahil 0,30 krş

bir de arabanın bir ton bakıma da ihtiyacı var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hükümet şimdi gözünü Lpg'ye dikti, son zam çok sağlammış. Bakalım ikinci zam ne kadar süre sonra ve kaç oranla gelecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cpzbr.jpg

TEKRARDAN MERHABA SON ZAMLAR VE BİR kaç olması gereken değişiklikle ne yakıcak bende merak ediyorum öncelikle orasını burasını tıkayan bant ve bulaşık teli yok.

Mikser önceden tek noktadan  serçe parmak büyüklüğünde bir yerden gaz salarken şimdi örnek olsun diye internetten buldum 2 mikserin karışımı oldu 4 tane yatay yarıklar vardı mikserde bunlara ek olarak 20 civarında matkapla delik açıldı mükemmel oldu.)

cpzqz.jpg

Gaz ayarı yapıldı ama test etme imkanım olmadı sarfiyat konusunda ama şu kadar söyleyim ne gazda ne benzinde rolantide sorun yok çalışmada geçişlerde yüksek devirlerde çiğ gaz veya benzin kokusu zorladım masallah arabanın gidişi çok değişti bir edepli sakin kullanımda uzun yolda yakıt sarfiyatını paylaşmak ve bakımda mikser resimlerini paylaşmak ümidiyle.

Eğer bantlıysanız ağzınıza sünger tıkadıysalar kurtulun egzos emisyonculara değil LPG ayar cihazlarının bulunduğu yerleri tercih edin insallah memnun kalıcam değerleri paylaşmak üzere ilgilenen ustanın ladasındaki tesisatı gösterdi işçiliği ve ilgisi güzeldi 5dk da hava gaz karışımı oturdu karbiratör kepindeki gerginliği giderdi destek aparat yaptı 10 numara oldu sıra işlevsellikte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağı solu bantlamak vs. tamamen yakıt hava karışımını ayarlamakla ilgili... Bunu başka türlü yapabiliyorsak amenna fakat; özellikle karbüratörlü araçların lpg ayarını yapmak için bu tarz aparatlar şart... Çünki mantık belli...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest serhat1299

benim aracın deposu 40 lt.fulleyipde şehir içinde yaptığım km 295-310 .klimada dahil.

kış yaklaşıyor zamanla artar bu rakamlar.birde benzinide hesaba katmak gerek..

lpg lt.fiyatı :2 tl .

son olarak 2 gün önce depoyu fulledim bakalım ne olcak?

lpg lt.fiyatı: 2,14 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.mazdaclubtr.com/22643/323-karburatorde-lpg-icin-yapilan-degisiklikler/msg473595/#msg473595 karbüratör vede ilgili tüm öneri vede yapılanlar bu linkte mevcuttur buradan bakılmasını vede önerilerinde buraya yazılması dileğyle.

bizim burada lpg fiyatı 2.52 oldu dün gene zam gelmiş bu kadar fark olurmu yav benim arabamın yakıt değerleri çok daha uygun desenize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

80 tl ye burada 2,52 den 31-32 ltr gaz geliyordu yani bir depo doluyor bu gazla 330 km yaptım, şehir dışı 250km ,  geri kalan şehir içi, şu an 80 tl ye 30 ltr gelecek ve 300-320 km anca yapabilecem, diğer arkadaşların aldığı fiyata lpg alabilseydim yani 2.12 tlye 38 ltr gelecek yani benim km başı tüketimim olan 24 krş  18-20 krş'a düşmüş olacak. buda ilginç bir durum açıkçası. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

GİDİŞ TOTAL den alındı.

Zonguldak gidişi FULL depo 425KM kmde 0.223KRŞ yaptım ama şu bant olaylarımı benim otobanda 160-170km  140-150km arası takılmamdanmı kaynaklandı dedim.

BURSAYA DÖNÜŞ

İpragaz mecburi FULLENDİ.

485km 0,195KRŞ  120-130km geçilmedi

Şimdi şehir içi tasarruflu kullanabilecekmiyim yoksa banta muhtaç mı kalıcaz yapıcak birşeyyok gibi yüksek devirlerde performans artışından memnunum. LPG fiyatları alıp başını giderse artık suyla çalışan araba icat etmeliyiz.)

Kendi motor ve yapılanların resimleri

cvgg3.jpg

??? olan kısımla alakalı orjinal  bir mazda buldum hemen kepin arkasındaki valfe gidiyor o kablo  direksiyonla alakalıymış ve birçok mazdada iptal olmuş bakımda koparılmış kırılmış azizliğe uğramış yani iptal olduğu içinde vida ile hava çıkışını garantiye aldık.

Eğer sizinkisi boşta değilse bakımlarda dikkat edin usta kazasına kurban gitmesin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer bahsi geçen ağzına vida taktığınız hortum bu resimlerdeki ise malesef pek doğru bir iş olmamış bu hortum vakum ile direksiyon döndürüldüğünde aracın rölantisini yükseltir , tamir etmenizi öneriyorum. :)

post-5789-14169528947_thumb.jpg

post-5789-141695289474_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer bahsi geçen ağzına vida taktığınız hortum bu resimlerdeki ise malesef pek doğru bir iş olmamış bu hortum vakum ile direksiyon döndürüldüğünde aracın rölantisini yükseltir , tamir etmenizi öneriyorum. :)

Evet hacım hortum o sokak aralarında dar yerlerde gecerken istem dışı rolanti artmasada olur kazaya davetiye seri araba zaten fakat orjinalinde takılamadığım için  bir ara yaptırıcam satarken olabilir sipsi ile uzatma olmazsa yapıştırma şekli böylede problem yok daha sert bir direksiyon ama masallahı bildiğin spor.) ama sağlam olan arkadaşlar muhakkak kepten o hortumu çıkartsınlar bakım öncesi çoğu arkadaşın usta azizliğine uğramıştır bakım sonrası taksınlar bu olayın hikmeti dikkat hassas işçilik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...