Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

az önce başbakanımızın konuşmasını dinledim.gaz da devlet zarar ederek vatandaşa hizmet ediliyormuş aradaki farkı devlet karşılıyormuş.bir müjde mi bilmiyorum ama bu doğalgaz zammından sonra bi 2-3 sene daha doğalgaz zammı mevzu olmayacak dedi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah Allah zarar mı sanmam zarar eden yerleri özelleştirdiler devlet nasıl zarar eder oranında komisyoncusu vardır vardır.

Mısır zengini olan unakıtan gibi bir ekonomi bakanı gördük gazı 2.38 doldurmuştum 330km oldu kırmızı yanıyor.

Daldırsınlar SAMSUN ÇARŞAMBA BAFRA OVA larına hortumu doğalgazımız olsun...)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada benzin 4,81tl vatana millete hayırlı olsun.yılbaşını beklemeden 5tl yi geçecek galiba.sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum topluca kontak kapatalım.biz ses çıkarmadıkça goy goy yapıyolar.suyundan da goy...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

arkadaşlar toplamda bu hafta sonu 325 km yaptım vede 20-30 km hariç çoğunluğu şehir dışı 2.83 tl lpg nin burada litresi; 84 tl lik yakmış arabam.

84/325=25 krş  :( memnuniyetsizliğimin sebebi tüketimim değil lpg nin çok pahalı olması. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yav benim 2009 mazda3 touring at var.eski kasa.60 lt lpg ile 380 km yaptım.yeni aldım arabayı.brc lpg var arabada.bu nedir anlamadım.moralim çok bozuldu.arabadan soğudum.fazla yakarda bu kadarda olmaz.100 km de 15 lt den fazla oluyo tüketm değeri.bunun sebebi ne olabilir.380 km nin 180 i şehirlerarası 200 km si şehir içi.neden bukadar fazla olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En son fullediğimde araba 94 liraya 330 km yaptı. Tamamı şehir içi ve klimasız, neredeyse tüm kullanım tek kişi ve yüksüz. Yeni zamlar hayırlı olsun. Bu hesaba göre 28 kuruş ediyor.

Benzini düşünmek bile istemiyor insan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 lt x 2,57 tl = 95,09 tl

95,09 km / 348 km = 0,27 kr  8) 8) 8)

istikamet hergün ankara'da gölbaşı - kızılay - gölbaşı 8)

şehir dışında tüketim daha da düşüyor. 7,3 lt'ye kadar düşürmüştüm uzun yolda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yav benim 2009 mazda3 touring at var.eski kasa.60 lt lpg ile 380 km yaptım.yeni aldım arabayı.brc lpg var arabada.bu nedir anlamadım.moralim çok bozuldu.arabadan soğudum.fazla yakarda bu kadarda olmaz.100 km de 15 lt den fazla oluyo tüketm değeri.bunun sebebi ne olabilir.380 km nin 180 i şehirlerarası 200 km si şehir içi.neden bukadar fazla olabilir.

moralinizi bozmayın çünkü şehir içi km niz çok yüksek vede şehir içi kriterleri çok değişkendir öle  şehir içi var 1 kez dururusun ölesi var 10 kez stop edip çalıştırma sayısıda bir diğer faktör aracınızın yakıtını doğru ölçmek istiyosanız boş depoya 10 tl veya 4-5 ltr alıp hiç gaz kesmeden vede sabit 3000 devirde bitinceye kadar kullanın yaptığı km sizin doğru değerinizdir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Selamlar

Bu yakıt konusunda daha öncede forumda konusu geçen bir ürün vardı

Propanturk Pro-Kar lpg performans mikseri diğer adıyla blos mixer

ürünü http://www.lpggazayarcihazi.com/blos-propane-mixer-lpg-carbureteur-karburetor/

buradan aldım kendi aracımda ve arkadaşımın accentinde takılı sistem ciddi yakıt avantajı sağlıyor

yakıt düşürücü ıvır zıvır malzemelere benzemiyor taktığın anda farkı görüyorsun zaten

diyebilirim başka deneyen arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

en son 75 liralık (2.53 ten) lpg almıştım ve kendi rekorumu kırdım.

215 km de bitti.

yani 13.5 litre/100km lpg yaktım tamamı şehir içi.

yazın 10litre civarı yakarken kışın gelmesiyle bu kadar yükseldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hakikaten kışın %20 LPG yakışı yükseliyor. Ben geçen gün İstanbul-İzmit yaptım, giderken benzinle denedim 110-120 km hızla sabit ortalama ile 8,5 litre benzin yaktım, dönerken herşey aynı şekilde 110-120 km ortalama sabit hızla 12,2 litre gaz yaktım. Yazın gazın 9,5 litrelere düştüğünü biliyorum. Üstelik arabam yaza göre şu anda daha bakımlı, regülatörüm yeni, ayarım hem çekiş kontrolümü yaptım ve de bilgisayar ile kontrol edildi, ayarım süper. Ama sonuç bu. Değerler ortada. benzinle 40 kuruş gaz ile 31-32 kuruş. Buna pek ekonomi denirse!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim aracım mazda 3at brc marka lpg yeni taktırdım ancak 385 kuruşun altına inmedi bu normalmi :(

LPG'nin litresini 2,70 TL olduğunu varsayarak size bir hesap yapayım Turgay Bey. Kilometrede 38,5 kuruş yaktığınızı belirtiyorsunuz. Demek ki aracınız 100 km'de 14,25 litre gaz yakıyor.

Aracınızı nasıl kullandığınızı bilmiyorum ama sıralı sistem bir araçta otomatik vites bile olsa 14,25 litre çok büyük bir rakam. Bu şekilde yakmanız içi arabanızı Ken Block gibi falan kullanıyor olmanız lazım.

Şaka bir yana, hem sıralı sistem hem yeni teknoloji bir motor, bu rakam oldukça fazla. 10 seviyelerinde olması lazım. Bence gaz ayarlarınıza bir daha bakılsın. Bir problem var.

(Not: Tekrar belirtiyorum, aracınızı nasıl kullandığınızı bilmiyoruz, aşırı performanslı kullanıyorsanız yakabilir de)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu anda ankara içi 11 lt yakıyorum. litresi 2,49'dan km'de 27,39 kr...

Ankara gibi kalabalık bir şehrin içi 11 litre gayet iyi bir rakam (hem de kış günü)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara gibi kalabalık bir şehrin içi 11 litre gayet iyi bir rakam (hem de kış günü)

günde 52 km yolun yarısı yoğun trafik içinde geri kalan yarısı da sakin seyir esnasında geçiyor. bence de çok iyi rakam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu lpg de yalıt sorununu çözemedim gaz ayarlarına baktırdım tekrar dan ama ayarların normalolduğunu söğlüyorlar fakat okadar sakın araba kullanmama rağmen 385 kuruştan aşağıya düşmedi bu konuda bir fikri ve önerisi olan arkadaş vardırır umarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış olmasından dolayı doğal olarak yakıt tüketimi arttı İzmir'de ortalama hava derecesi 9 ile 15 derece arasında şu anda Yol bilgisayarında görülen 100 deki tüketilen 9,5 LT Bunu lpg e göre oranlarsam 11 lt civarında yakıyor ve tüketim doğru çıkıyor çünkü içinde hiç lpg yokken 15 tl lik aldım tam 50 km de bitti yani 0,30 krş yakıyor normaldir herhalde. Not: Şehir içi tüketim verileri ve sakin kullanım LPG 2,68 Tl Aygaz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım 2010 manuel. Teleflex lpg kiti takılı. lit

2.44 den totol gaz alıyorum,20 tl lik. Ancak 80 km yapabiliyorum, gerçi çankaya da yollar yokuş ama bana fazla gibi geliyor. Bir fikri yada önerisi olan var mı arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım 2010 manuel. Teleflex lpg kiti takılı. lit

2.44 den totol gaz alıyorum,20 tl lik. Ancak 80 km yapabiliyorum, gerçi çankaya da yollar yokuş ama bana fazla gibi geliyor. Bir fikri yada önerisi olan var mı arkadaşlar.

bence ankara şehir içi trafiği için çok iyi bir değer...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...