Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün saat 15:20 de hava 10 derece idi. Hem benzini hem de lpg yi full doldurdum totalden. 200 km yapıp aynı sıcaklık ve saatte tekrar full doldurup öyle ölçeceğim, malum benzin de yakıyor.Bence daha sağlıklı bir ölçüm olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar kış aylarında lpg yi araçlarımız fazla yakmıyor biz az lpg alıyoruz, sıvı yakıtlarda kesafet denen bir kavram var umarım yanlış yazmamışımdır :D bu kesafeti yakıt istasyonları kısabiliyor yani bir litra gaz aldığımızda biz bazen daha az gaz almış olabiliyoruz kesafet yazlık vede kışlık olarak ayarlanıyor zaten yogunluk anlamına geliyor kesafeti yoğuluğu iyi olan lpg daha fazla km yapıyor vede aracımız ekonomik oluyor. kesafet oranı değişebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar kış aylarında lpg yi araçlarımız fazla yakmıyor biz az lpg alıyoruz, sıvı yakıtlarda kesafet denen bir kavram var umarım yanlış yazmamışımdır :D bu kesafeti yakıt istasyonları kısabiliyor yani bir litra gaz aldığımızda biz bazen daha az gaz almış olabiliyoruz kesafet yazlık vede kışlık olarak ayarlanıyor zaten yogunluk anlamına geliyor kesafeti yoğuluğu iyi olan lpg daha fazla km yapıyor vede aracımız ekonomik oluyor. kesafet oranı değişebiliyor.

Yazın benim 43lt depom 38-40litre alıyordu kış geldi 42lt alıyor şimdi :) lpgyide opetten alıyorum sadece 42lt gazla 350 km yol gidiyor bunun 3-5 km arasını benzinde gidiyor desek sizce yakıtı normal mi ?şehir içi verdiğim deger

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şehir içi kulanım ise çok iyi , ama bilirsiniz şehir içi kriterleri değişkendir. yok eğer tüketiminiz şehir dışıysa vede standart sakin vede düşük devir kullanımsa çok fazla yakmış diyorum. normalde şehir dışı 3000 devir sabit hızda 42 litreyle 450-500 km arası gitmesi gerekir, yani 1 ltr ile 12-13 km gidebilmeli, zaten hızlıda kullanılsa, normalde kullanılsa bir araç 1ltr lpg ile şehir dışı 10 km nin altına düşmemelidir aksi halde fazla yakmış sayılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Verdiğim değer şehiriçi ve akresif kullanımda ama antalya trafiği akşam üstü hariç çok yoğun değil bakalım katalizörü taktıktan sonra nasıl bir değişim olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımda lpg olmasına rağmen kış olduğu için benzinde kullanıyorum bana göre lpg nin kışn büyük bir ekonomisi yok aracımın lpg ye geçmesi epey zaman alıyor ben o sırada işyerime varmış oluyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Evet kullanım çok önemli. Yukarda ki mesajımı yazdıktan sonra sürüş stlimi değiştirdim. Artık daha sakin kullanıyorum ve aracın üzerinde ki luzumsuz gördüğüm eşyaları eve bıraktım. Her iki depoyu tam doldurduktan sonra km sıfırladım. 1394 km yaptıktan sonra depoları tekrar doldurdum. Toplamdan 385 tl lik lpg ve benzin almışım. Şunu da belitmek isterim ki artık havalar daha soğuk. Salin kullanmanın yakıt haricinde, kaza riskini ve şiddetini azaltması, aracın daha az yıpranması vb daha birçok faydası var. Sakin ve ekonomik sürüş tekniklerini kullanmayı şiddetle tavsiye ederim. Agresif kullanmanın farklı bir keyfi var ama sakin kullanımda da ayrı bir haz alıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seferihisarlı mazdacı

Tesisatı yeni taktırdım daha bilgisayarlı ayar yapılmadı ama ölçümlermde burada lpg 2.70 tl km  de 0.225 yaktı ayara girince biraz daha düşecek gibi benzinde km de 40 krş yakıyordum bu bana süper geldi yıllardır lpg ye geçmediğime pişmanım.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesisatı yeni taktırdım daha bilgisayarlı ayar yapılmadı ama ölçümlermde burada lpg 2.70 tl km  de 0.225 yaktı ayara girince biraz daha düşecek gibi benzinde km de 40 krş yakıyordum bu bana süper geldi yıllardır lpg ye geçmediğime pişmanım.....

Gözden kaçırmamanız gereken birşey var, yaktığınız benzini de hesaplamalısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seferihisarlı mazdacı

Gözden kaçırmamanız gereken birşey var, yaktığınız benzini de hesaplamalısınız.

Ben benzin yakmıyorumki benim araç karbülatörlü
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ezbere konuşmuşum, bizim araçlarda geçerli söylediklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motorun daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması açısından aracı lpg ile kullandıktan sonra benzinde bırakmak ve ilk çalışmayı benzinde yapmak en doğrusudur...

aracını benzinde bırakırsan ve sabahları da benzinde çalıştırırsan ın ve sabahları benzinde çalıştırın tavsiyesini hatırlatmak isterim...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seferihisarlı mazdacı

Motorun daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması açısından aracı lpg ile kullandıktan sonra benzinde bırakmak ve ilk çalışmayı benzinde yapmak en doğrusudur...

aracını benzinde bırakırsan ve sabahları da benzinde çalıştırırsan ın ve sabahları benzinde çalıştırın tavsiyesini hatırlatmak isterim...

Yok zaten sizin dediğiniz gibi yapıyorum o konuda bilinçliyim......

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzun yolda yüklü olarak ortalama 90km hızda 19kuruş yaktım.

Sent from my GT-S5660 using Tapatalk 2

aracı yeni aldım 2001 323f hb. 1.5 motor şehirler arası 0,233 şehir içi 0,3 krş yakıyo bence çok. sorun varmıdır? mazda sevenler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı yeni aldım 2001 323f hb. 1.5 motor şehirler arası 0,233 şehir içi 0,3 krş yakıyo bence çok. sorun varmıdır? mazda sevenler...

litre olarak belirtirseniz çok daha iyi olacaktır ben burada 2.80 den gaz alıyorum vede toplamda 30 ltr gazla bu kış şartlarında çoğunluğu şehir dışı 50-60 km si şehir içi olmak üzere 250-260 km yol yapabiliyorum , sadece şehir dışı ise 330-340 km gibi gidiyor.

benim araba oto vites olduğundan şehir içi km azda olsa  fazla stop-çalıştırma olduğunda, çok yakıt tüketiyor.

yani

2,80 * 30 = 84 tl

84 tl / 260 = 32 krş (karışık)

84tl/ 340= 24 krş (şehir dışı) 3000 deviri geçmemek kaydıyla , 3500-4000 devirde tam olarak 1ltr lpg ile 10 km götürüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest serhat1299

arkadaşlar 38 39 lt lpg ile 290 300 km gidiyorum benzinde km de 0.055 krş yakıyorum kış aylarında ki değerler benzi tüketimim yazın 0.033 krş kadar düşüyyor.

lpg yi, ya shell den yada full den alıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

99 model 323 1.5 glx aracıma 36.5lt (100 TL ederinde) gaz (aygazdan aldım) ile 370 km şehir içi kullanım km de yaklaşık 0,1 lt oda 27.5 kuruş civarına tekabül ediyor. Aracın ilk gazla kullanılışı 1000 km sonra ayar yapılacak ki ben aracın çekişinden, rölantisinden memnunum sadece 323lerin kronik lpg sıkıntısı 2800 devirde tekleme,vuruntu arası olayı önleyemedik...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...