Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teklemenin bir çok kaynağı ve çözüm yolu var;

1-Ateşleme sistemi (bobin, buji, kablolar vs.)

2-Lpg sistem ayarı

3-Lpg yol ayarı (aracı kullanırken yapılan ayar)

4-Lpg sistemini temizleyen katkı maddeleri (lpg tankının içine basılıyor)

5-Buji tırnak aralığının 0,7 filere düşürülmesi

6-LPG filtresinin değişimi (çok kirli değilse etkili olmuyor)

İlk aklıma gelenler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda bu tekleme olayını bi çok kişi yazmış,çözüm aramış ama tam çözdüm diyeni görmedim (baya da vakit harcadım). Keşke kesin bi çözüm bulsam. Buji ve buji kabloları yeni, kontrolleri yapıldı, gaz ayarı her hafta sonu sanayideyiz (ki kendimiz sıralı sistem takıyoruz) Hiç görmediyse 5 atiker servisi ayar yaptı.  Azalıyor mu ? evet ( benim aracımda ki teklemeyi sürücü dışında araç içerisindeki birinin anlaması zor). Ama ortadan kalkıyor, sorunun kesin çözümü var diyorsanız ben öyle bir şey duymadım, görmedim, bilmiyorum.

Mutlaka bir devirde ama 2500 ama 2800 ama 3000 ama 3500, devri bulduğunda bi anlık tekleme yaşıyorsun. Çok ciddi bir problem olmadığını bu kadar kusurun kadı kızında da olduğunu söylüyorlar ben hiç kadı kızı ile tanışmadığım için mukayese edemedim :P

Şaka bir yana takmayana problem olacak bir şey değil ama ben biraz huyluyum. Aracın lpgli performansı da çok iyi. Yığılma,bayılma,çekişinde düşme falan yok. Nazar değmesin maaşallahı var, asfaltı tırmalıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş bu durumun birkaç sebepten alabileceğini diğer arkadaşlar belirtmişler vede bazılarının problemini çözmüşler , demem oki deneme yanılma yoluyla en maliyetsizinden başlayıp uygulayacaksın, yapacak bişey yok zaten yukarıda kısaca değinilmiş sayın domestos tarafından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar yeni aldıgım 91 model 323 ile 800 km şehir dışı 225 tl yaktı lpg ayarlamaya gittiğimde hesapladıgımızda usta normal dedi 21 kuruş yakmış ama 140 ile 100 km hızda bu fiyat normal dedi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar yeni aldıgım 91 model 323 ile 800 km şehir dışı 225 tl yaktı lpg ayarlamaya gittiğimde hesapladıgımızda usta normal dedi 21 kuruş yakmış ama 140 ile 100 km hızda bu fiyat normal dedi :)

yakıtınız ideal ama litre olarak kaç ltr tüketti,? lpg litre fiyatı nedir ortalama sizin oralarda. ? 
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi ve şehir dışı karışık 760 km yaptım ve 160 TL tutarında gaz aldım... Ortalama bi hesapla 21 kuruş yakmış oluyor ki, ben bile şaşkınlık içerisindeyim...

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar aranızda yeniyim  2006 model otomatik mazda 3 kullanıcısıyım arabam benzinli lpg için hala karar veremedim arabam benzinde şehir içinde 100km de  48 tl  benzin yaktı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aranızda yeniyim  2006 model otomatik mazda 3 kullanıcısıyım arabam benzinli lpg için hala karar veremedim arabam benzinde şehir içinde 100km de  48 tl  benzin yaktı

Benzin için gayet normal değerler, özellikle otomatik araç için...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün aracımı bir kez daha sevdim havaların ısınmasından olsa gerek birde babamın sakin kullanımından kaynaklı olsa gerek 50liralık lpg 208km gitti litre fiyatı 2.45tl 8km benzinde gitmiş olsa ısınasaya kadar 200 km 1.8 bir araç için birde şehir içi bu değer mükemmel neredeyse 100km/10lt yakmış aracım lpgde  :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.46 litre fiyatı, 100 TL lik 40.6LT lpg ile şehir içinde 450 km oldu. Azda olsa lpg var. Havalar ısınınca sarfiyat düşüyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an İzmir'deki Satış Pazarlamacı arkadaşımın Seyahat Masraf Listesi önüme geldi. Şehir içi ve şehirler arası toplamda 5.096.-Km yol yapmış. Toplamda 1.710.96.-TL'lik Lpg,  85,04.-TL'lik benzin alımı yapmış.

100.-Km'de, 33,57.-TL'lik Lpg tüketmiş. Benzini ilave edersek toplamdaki yakıt tüketim tutarı 100.-Km'de 35,24.-TL tekabül ediyor.

Araç 2012 Model Lada Niva. Ağırlıklı köylere, hayvan çiftliklerine gidip geliyor arkadaş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an İzmir'deki Satış Pazarlamacı arkadaşımın Seyahat Masraf Listesi önüme geldi. Şehir içi ve şehirler arası toplamda 5.096.-Km yol yapmış. Toplamda 1.710.96.-TL'lik Lpg,  85,04.-TL'lik benzin alımı yapmış.

100.-Km'de, 33,57.-TL'lik Lpg tüketmiş. Benzini ilave edersek toplamdaki yakıt tüketim tutarı 100.-Km'de 35,24.-TL tekabül ediyor.

Araç 2012 Model Lada Niva. Ağırlıklı köylere, hayvan çiftliklerine gidip geliyor arkadaş.

Hey maşşallah...

:o

Dizel bir araç kiralasanız aradaki farkı amorti etmek daha kolay olmaz mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarın lpg taktırıyorum arkadaşlar brc marka 2012 model araca taktırdı amcamın oğlu ben 2006 ya taktırmış ım çokmu..arada 0,15 kuruş oynuyor onbin km de kendını kurtarır olur da ellibin km de sübaplar erise yine de kardayım İnşaallah performans kaybı çok olmaz  :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hey maşşallah...

:o

Dizel bir araç kiralasanız aradaki farkı amorti etmek daha kolay olmaz mı?

Bu Km'yi birde 28 günde yapmış. Dizel kesinlikle daha mantıklı. Zaten bizdeki bütün şirket araçları normalde Dizel Toyota Corolla. Sadece bu araç Lada Niva. Bize dizel düşük motor hacimli 4x4 arazi aracı lazımdı. Tek seçenek malesef 1,6 Benzinli Lada Niva vardı. Dacia Duster vardı ama onu  listeye bile almadık, araç seçerken. Hem fiyatı hemde arazi performansı olarak Niva'da karar kılındı. Bu arkadaş bildiğin dağ, taş, çamur şeklindeki yolllarda kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu Km'yi birde 28 günde yapmış. Dizel kesinlikle daha mantıklı. Zaten bizdeki bütün şirket araçları normalde Dizel Toyota Corolla. Sadece bu araç Lada Niva. Bize dizel düşük motor hacimli 4x4 arazi aracı lazımdı. Tek seçenek malesef 1,6 Benzinli Lada Niva vardı. Dacia Duster vardı ama onu  listeye bile almadık, araç seçerken. Hem fiyatı hemde arazi performansı olarak Niva'da karar kılındı. Bu arkadaş bildiğin dağ, taş, çamur şeklindeki yolllarda kullanıyor.

O zaman bırak yaksın, o şartlara ancak böyle bir araç dayanabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lada Niva 1.7 değilmi ???

Doğrusun Gürhan 1.690.cc, yani 1.7 diye geçiyor. Ben nerden çıkardıysam 1,6 diye :) Muhtemelen Marka ve modele ilgim olmadığından olsa gerek.

Ama hakkını yemeyelim, kendi sınıfında gerçek bir arazi canavarı diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yarın lpg taktırıyorum arkadaşlar brc marka 2012 model araca taktırdı amcamın oğlu ben 2006 ya taktırmış ım çokmu..arada 0,15 kuruş oynuyor onbin km de kendını kurtarır olur da ellibin km de sübaplar erise yine de kardayım İnşaallah performans kaybı çok olmaz  :-[

brc dogru tercıh hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...