Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sayın primeta tam olarak yakıt değerlerinizi yazarmısınız km , ltr vede ltr fiyatı olarak bakalım ne yakmış arabanız , benim arabam 323 hb karbrt. otomatik vede fabrika değerlerinde LPG tüketiyor yani ben çok memnunum tüketimimden  ayrıca diyebilirimki otomatik vites benzinli arabalardan hepsinden daha iyi şehir dışı olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg litre fiyatı:2,54 tl

sehiriçi yaklaşık 14 litre

tahmini 35-38 kuruş arası

Aracınız ve kış şartları göz önüne alındığında şehiriçi değerler normal gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cuma akşam İstanbul Düzce gittim 225 km.

42.71 TL lpg yaktı litresini 2.65'den düzcede aldım.

Otomatik vites, 91 model, Lpg markası BRC sıralı değil.

42.71/225 = 0.189 TL

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cuma akşam İstanbul Düzce gittim 225 km.

42.71 TL lpg yaktı litresini 2.65'den düzcede aldım.

Otomatik vites, 91 model, Lpg markası BRC sıralı değil.

42.71/225 = 0.189 TL

19 krş çok iyi bir değer 2.65 TL/lt lpg için. Hangi firmadan almıştınız LPG'yi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 Mazda 3 otomatik.

97 TL lpg ile 360 km gidebildim.

bu durumda 27 krş / km

Yakıt tüketimi 10,9 lt/ 100 km

lpg fiyatı 2,46 tl / lt

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

litresi 2,39'dan zil zurna bomboş depo 101,03 tl'ye doldu. tam depoyla 324 km yapmışım. km'de 0,31 kr yakmış. ama hiç az yaksın diye tasarruf etmeye çalışmadım ve sürekli dur kalk trafikteydim neredeyse. bu son doldurduğum depoda da sakin kullanıcam. bakalım nolcek :sopa: :sopa: :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2.46 litre fiyatı, 100 TL lik 40.6LT lpg ile şehir içinde 450 km oldu. Azda olsa lpg var. Havalar ısınınca sarfiyat düşüyor. 

Evet Shell den aldığım 100 tl lik LPG 481 km. de bitti, bu seferde Total den 110 Tl ye doldurdum depoyu bakalım kaç km gidecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 mazda 3 AT ile şehir içi (hemen hemen hergün kısa mesafe) yaklaşık 100km de 12lt LPG yakıyorum, sanırım kısa mesafede düşürmenin pek imkanı yok.

Hep Aygaz dolduruyorum ama birde düzenli olarak başka yerden alıp ölçmeyi deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 krş çok iyi bir değer 2.65 TL/lt lpg için. Hangi firmadan almıştınız LPG'yi?

Ben genelde shell ve petro ofisinden alıyorum.

Son alışım schelldi ama depo karışık ikisinde de vardı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk fırsatta kışlık lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. O zaman 100 tl lik gazla 500 km yol katetmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet Shell den aldığım 100 tl lik LPG 481 km. de bitti, bu seferde Total den 110 Tl ye doldurdum depoyu bakalım kaç km gidecek.

bu dediğiniz km şehir içinde mi yakaladınız süper bir değer kullanım tarzınızı merak ettim dogrusu :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara içinde ama trafik yok kullandığım güzergahta. Ayrıca sakin kullanırım. 70 km oldumu 5. Vitese atarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Aracım 1999 model mazda 323 sedan,1500 cc DOCH.

Aracı alalı bir kaç hafta oldu,bir yıldan beri araçta lovato sıralı sistem lpg kit varmış.ben aracı alır almaz Adem ustaya götürdüm ve gerekli bakım ve ayarları yaptırdım ve yakıt sarfiyat ölçümü yaptım bu durumda;

İstanbul şehir içi kullanımda araç km de 350 kuruş gibi yaktı(lpg litre fiyatı 2,50 tl)ikinci ölçümde de aşağı yukarı bu sonucu aldım yani 14 lt/100km test ettiğim zamanlar hava sıcaklığı yaklaşık 12-13 derece gibiydi.

Sizce bu sarfiyat durumu için ne söylenebilir.

Değerli görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Aracım 1999 model mazda 323 sedan,1500 cc DOCH.

Aracı alalı bir kaç hafta oldu,bir yıldan beri araçta lovato sıralı sistem lpg kit varmış.ben aracı alır almaz Adem ustaya götürdüm ve gerekli bakım ve ayarları yaptırdım ve yakıt sarfiyat ölçümü yaptım bu durumda;

İstanbul şehir içi kullanımda araç km de 350 kuruş gibi yaktı(lpg litre fiyatı 2,50 tl)ikinci ölçümde de aşağı yukarı bu sonucu aldım yani 14 lt/100km test ettiğim zamanlar hava sıcaklığı yaklaşık 12-13 derece gibiydi.

Sizce bu sarfiyat durumu için ne söylenebilir.

Değerli görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 mazda 6 a.t. - ankara şehir içi

lpg litre fiyatı: 2,39 tl

alınan lpg miktarı: 36,40 lt

alınan lpg fiyatı: 87 tl

gidilen yol: 345 km

ortalama tüketim: 0,252 kr

yol bilgisayarına göre 100 km'de ortalama tüketim değeri: 9,8 lt

alınan lpg miktarına göre 100 km'de ortalama tüketim değeri: 10,5 lt

bu sıralar tamamen ekonomi modundayım >:D depoyu dün doldurduğumda yukarıdaki değerleri yakaladım. şu anda ise yol bilgisayarındaki ortalama tüketim 7,9 lt ;D bakalım deponun sonuna kadar ne olacak :boks::sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 929 2000 motor,çok noktadan enjeksiyonlu sohc motor 8valve .Düz lpg var.Depo fullenip-sıfırlandı.

Sakin kullanımda net 30 kuruş yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
Guest sistempro

depoya azar azar gaz alınınca daha iyi mi oluyor.

50 tl lik gaz ile 155 km (gaz 2.40 küsür iken)

10 tl lik gaz ile 39 km(depoda hala gaz var.) dün 2.33 den aldım aynı istasyondan 4.10 lt felan.(petrol ofisi)

20 tl lik ile 77 km yol aldım. 2.40 küsürden almıştım.

gaz depoda bekleyince acaba buharlaşıyormu?  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...