Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Kullanıcıların çoğu işte bu konuda yanılıyor, şehir içi kullanıp sonrada araçlarının çok  tükettiğinden şikayet ediyorlar, halbuki gerçek tüketim değeri sadece şehir dışı dır. İşte bu tüketim değeri az olan araçlar az tüketenlerdirler, benim arabam 3000 devirle 100 km de 8 ltr tüketiyor 8*2.69=21.50 krş  ama gelin görün ki millet araçlarımızın çok yaktığını sölüyor, bir dizel araç 5 ltr yaksa uzun yol ki çoğu 6-7 ltr mazot yakıyor ( fabrika değerleri sokuşturması hariç) , 6*4.5 tl desek 27 krş yakmış oluyor vede eminim şehir içinde benim yaptığım km kriterlerinde 9-10 ltr mazot yakar  9*4.5 tl= 40.5 krş sonuç olarak benim arabam dizel arabalara denk bir yakıt tüketiyor.  :D :D :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanıcıların çoğu işte bu konuda yanılıyor, şehir içi kullanıp sonrada araçlarının çok  tükettiğinden şikayet ediyorlar, halbuki gerçek tüketim değeri sadece şehir dışı dır. İşte bu tüketim değeri az olan araçlar az tüketenlerdirler, benim arabam 3000 devirle 100 km de 8 ltr tüketiyor 8*2.69=21.50 krş  ama gelin görün ki millet araçlarımızın çok yaktığını sölüyor, bir dizel araç 5 ltr yaksa uzun yol ki çoğu 6-7 ltr mazot yakıyor ( fabrika değerleri sokuşturması hariç) , 6*4.5 tl desek 27 krş yakmış oluyor vede eminim şehir içinde benim yaptığım km kriterlerinde 9-10 ltr mazot yakar  9*4.5 tl= 40.5 krş sonuç olarak benim arabam dizel arabalara denk bir yakıt tüketiyor.  :D :D :P

hocam siz ne yaptınız öyle ya :) bir kere euro dizel şuan 4,36 :) ayrıca şehir dışı benim araba bırak 100 km yi 120-130 km hızla 4,6 yakıyor hadi olsun 5 vur öldür 5,5 :) 6-7 ltre mümkün değil çoğu dizelde :) ama genel anlam da yanı yakıyoruz diyebiliriz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam siz ne yaptınız öyle ya :) bir kere euro dizel şuan 4,36 :) ayrıca şehir dışı benim araba bırak 100 km yi 120-130 km hızla 4,6 yakıyor hadi olsun 5 vur öldür 5,5 :) 6-7 ltre mümkün değil çoğu dizelde :) ama genel anlam da yanı yakıyoruz diyebiliriz

Aklıma puntom geldi dizel ve az yakmak deyince bülo :)  neyse Veli abi ve Bülente katılıyorum..lpg li araçlar ile dizel araçlar kafa kafayalar yakıt konusunda..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi sen ne yaptın öyle. Babamın 2500cc  L200 o kadar ya yakıyor yada yakmıyor. 1850 kg ağırlığında üstelik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazot ltr fiyatını 4.5 tl olarak baz aldım eyvallah o miktar keyfi olmuş, yaklaşık olarak hesaplar bunlar, sadece o kadarda dizelin lpg li bir araçtan farklı yakmadığını dile getirmek istedim.

Ayrıca sölediğim gibi fabrika değerleri hikaye arkadaşlar, benim şehir içi kriterlerimde 9-10 ltr altında yakan dizel çıkmaz, belki i-stoplular, onun dışında sanmam bende ortalama olsun diye şehir dışı 6 ltr şehir içi 9 ltr baz aldım, tabii bu değerler yaklaşık misali değerler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İddaa ediyorum şehir içi 10 lt yakan dizel çıkmaz 9  belki..O da kış şartlarında olursa :) Yeni nesil dizel motorlardan bahsediyorum yalnız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İddaa ediyorum şehir içi 10 lt yakan dizel çıkmaz 9  belki..O da kış şartlarında olursa :) Yeni nesil dizel motorlardan bahsediyorum yalnız..

Kia sorentolar 10-11 lt yakiyor >:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:D

Bir ara Hindai Sonata baktım otomatik... :P 10 litreye yakın olduğunu söylemişlerdi...

Bende 2.5 GLS baktım abi fiyatları donanıma göre çok iyi ama Hindai diye vazcaydım işte  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Binekten bahsediyorum ben  :sopa:

Mazda3 dizel yakıt tüketim  konusunda bayağı farklı değerler geçiyor yazdığım gibi benim verdiğim değerler misali 1ltr aşağı 1 ltr yukarı sonuçta dizele binen arkadaşlarda en az bizim kadar ödüyor. :(
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende 2.5 GLS baktım abi fiyatları donanıma göre çok iyi ama Hindai diye vazcaydım işte  :D

2.0 Crdi bakmıştım ben ciddi olarak... Fiyatları da çok uygundu... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Binekten bahsediyorum ben  :sopa:

sorento binmelik değil mi? depinmek için mi alıyo millet? :2funny: dağa vursan çıkmaz, çamura koysan batar... şehir çipi kendisi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sorento binmelik değil mi? depinmek için mi alıyo millet? :2funny: dağa vursan çıkmaz, çamura koysan batar... şehir çipi kendisi...

Bizim oralarda; parasının ve vicdanının muhasebesini bilmeyenler ikinci hatunun emrine veriyorlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim oralarda; parasının ve vicdanının muhasebesini bilmeyenler ikinci hatunun emrine veriyorlar...

aynen abi, tespit çok doğru :2funny:

bizim karşı apartmanda ve çapraz apartmanda var o kategoride 2 hatun :2funny: :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen abi, tespit çok doğru :2funny:

bizim karşı apartmanda ve çapraz apartmanda var o kategoride 2 hatun :2funny: :2funny:

Tespitlerimin genelinde yanılmam...

Ayrıca; adam evdekine daha sıradan ve küçük hacimli araba alırken (sus payı) ikinci ve daha fazla hatunlara sorento alıyor... İsyan fitilini ateşlemek gerek, evdekinin suçu ne de, polo, picanto, getz biniyor arkadaş... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tespitlerimin genelinde yanılmam...

Ayrıca; adam evdekine daha sıradan ve küçük hacimli araba alırken (sus payı) ikinci ve daha fazla hatunlara sorento alıyor... İsyan fitilini ateşlemek gerek, evdekinin suçu ne de, polo, picanto, getz biniyor arkadaş... :D

evdekinin suçu ilk olmak :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

50 tl gazla ( 2,69) 132,3 km Antalya da şehir içi km yaptım.

1 km de 50/123,3= 38 krş

100 km de 38 tl yakmışım.

100 km de 38/2,69= 14,1 ltr lpg tüketmişim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 tl gazla ( 2,69) 132,3 km Antalya da şehir içi km yaptım.

1 km de 50/123,3= 38 krş

100 km de 38 tl yakmışım.

100 km de 38/2,69= 14,1 ltr lpg tüketmişim.

Usta şehir içi çok normal geldi bana

bende cumartesi bozüyükten şarköye gittim. bozüyükte fulledim 304 km biga tarafında tekrar fulledim 24.95 lt yakmış. buda 8,207 lt/ 100 km ediyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...