Jump to content

LPG de Ne Kadar Yakıyorsunuz?

_PrenS_
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İsterseniz hiç masraf etmeyin 4.gün eskiye döndük..tabi lpg niz atiker değilse deneyin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hocam bir şey yaptırmadım ama tekleme olayı çok azaldı, ben daha montajı yaptıralı 1000 km bile olmadı, acaba sistem daha yenimi oturuyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buji aralığı 0,8 mm

ateşleme elemanları kontrol

sağlam bir kalibrasyon yap

tekleme olan devirleri yüzde -5 kıstır

büyük olasılıkla teklemen geçecektir. Bu tekleme genelde fakirleşme sırasında lpg nin fazla gelmesinden olur. Atşeleme yarım gerçekleşir veya gerçekleşmez. Yarım gerçekleşirse kesilme  ateşleme hiç gerçeklşemezse tekleme yaşanır. Bir de kitiniz atkiler ise beklenmedik enj. geçişini aktif yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam bir şey yaptırmadım ama tekleme olayı çok azaldı, ben daha montajı yaptıralı 1000 km bile olmadı, acaba sistem daha yenimi oturuyor :)

İlk bin km de bazı sorunlar yaşanabilir diyorlar, öksürebilir, tekleyebilir, araba gazı kabullenmede biraz nazlanabilir ama bin km sonunda  heepsi düzelir yeni bir ayar yapıyorlar zaten. Ama 626 da hiç bir sorun yaşamamıştım ben. 5 yıl oldu yaptıralı BRC marka idi sorunsuz gidiyor. Bazıları BRC nin daha çok yaktığını söylüyorlar ama ne derece doğru bilmiyorum. Benimkisi uzun yolda 100 km de 8.5 lt gaz yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg litre fiyatı 2.33 tl

Alınan lt. 20.8 lt.

Tutar 48,48 tl

Yapılan mesafe 189 km

Kısacası kilometrede 0,26 kuruş tüketim :D

Yakıtı son bir kaç seferdir po'dan alıyorum, genelde kimse beğenmez ama aracın gidişi bile değişti. Bu değerlere İstanbul trafiğinde ulaştım, fakat trafiğe çok az takıldım :) Zekeriyaköy ve Kilyos tarafına gidip geldim 2 kere...

Edit: Aynı istasyon ve aynı pompadan aldım yakıtı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg litre fiyatı 2.33 tl

Alınan lt. 20.8 lt.

Tutar 48,48 tl

Yapılan mesafe 189 km

Kısacası kilometrede 0,26 kuruş tüketim :D

Yakıtı son bir kaç seferdir po'dan alıyorum, genelde kimse beğenmez ama aracın gidişi bile değişti. Bu değerlere İstanbul trafiğinde ulaştım, fakat trafiğe çok az takıldım :) Zekeriyaköy ve Kilyos tarafına gidip geldim 2 kere...

Değerler çok iyi bence, uzun yolda 20-23 arası yakar sanırım...

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerler çok iyi bence, uzun yolda 20-23 arası yakar sanırım...

Mobilden gönderildi

Hesaplama yapınca bende inanamadım Hakan, tekrar hesapladım. Acaba bir önceki sefere göre azmı yakıt aldı diye düşünmeye başladım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hesaplama yapınca bende inanamadım Hakan, tekrar hesapladım. Acaba bir önceki sefere göre azmı yakıt aldı diye düşünmeye başladım :D

Kuşkun olmasın abi bende tecrübeyle sabit. Bende ilk seferde acaba yanılıyormuyum diye düşündum ama yanılmıyormuşum.

2.0 motor şehir içide, uzun yolda da 1.6'dan daha az yakiyor :)

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kuşkun olmasın abi bende tecrübeyle sabit. Bende ilk seferde acaba yanılıyormuyum diye düşündum ama yanılmıyormuşum.

2.0 motor şehir içide, uzun yolda da 1.6'dan daha az yakiyor :)

Mobilden gönderildi

Bugün taksiciyle konuştuk 2013 model 1.4 era şehiriçi 28 kuruş :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunları gördükten sonra 2.5 motor araba alsam 1.6 gibi yaksam diyorum :) temiz, bakımlı, uygun bi. Mazda Xedos 9 bulsamda alsam ne güzel olur :) :)

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben lantis ten sonra kısmetse forester 2.0t alıcam pıtır pıtır gezicem :)

Hacim iyidir ;)

Edit; imla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben lantis ten sonra kısmetse forester 2.0t alıcam pıtır pıtır gezicem :)

Hacim iyidir ;)

Edit; imla

Gönlüne göre hocam İnşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ah şu familia nın turbo vers. Tr yede gelmiş olsaydı tadından yenmezdi

323gtr var yeğenim turbo, bi ye bakim tadı nasılmış :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG birim fiyatı olsaydı bir değerlendirme yaparadım lakin yok, fakat bu bile güzel bir değer, gerçi istanbulda taksiciler bizim kadar yakmaz şehir içinde, bellidir güzergahı , basar gider , hem istabulun kriterleride farklı , her şehir farklı sonuçta, ben antalyada 36-40 krş arası değişken şekilde tüketiyorum, şehir içi olarak, ltr fiyatı 2.59 tl.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG birim fiyatı olsaydı bir değerlendirme yaparadım lakin yok, fakat bu bile güzel bir değer, gerçi istanbulda taksiciler bizim kadar yakmaz şehir içinde, bellidir güzergahı , basar gider , hem istabulun kriterleride farklı , her şehir farklı sonuçta, ben antalyada 36-40 krş arası değişken şekilde tüketiyorum, şehir içi olarak, ltr fiyatı 2.59 tl.

Gazı totalden alıyormuş, fakat birim fiyatını sormadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323gtr var yeğenim turbo, bi ye bakim tadı nasılmış :D

İkiside ankarada olm canım istedimi arkadaşın yanına gitmeye erinmezsem yerim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi daha az yakması gerekmiyor mu ya da otomatik olmasından dolayımı. ben şimdilik 34 krş yakıyorum şehir içinde, denemelik buji takılı ve denemelik yağ ekli şu an, gaz ayarı da daha yapılmış değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3800 km tatil seyahatimde ortalama 9.4 lt lpg tüketimi olmuş. yolun yarısında klima açıktı. 2000 kmlik kısmı ilçe merkezleri ve bol virajlı yokuş bonuslu mersin antalya muğla yollarından oluşuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi daha az yakması gerekmiyor mu ya da otomatik olmasından dolayımı. ben şimdilik 34 krş yakıyorum şehir içinde, denemelik buji takılı ve denemelik yağ ekli şu an, gaz ayarı da daha yapılmış değil.

Bence şehir içi çok normal, hiç kurcalama arabayı, daha ne yaksınki, otomatik olduğunuda düşünün ki benimde otomatik.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...