Jump to content

LPG Hakkında Bilgi...

SalihÇakmakçı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yaklaşık 3 ay önce aldığım mazda 3 aracıma önceki sahibi Milano marka LPG taktırmış. Ben hiç anlamıyorum ve gösterge hakkında sorum olacak arkadaşlar.

Lpg'nin göstergesi direksiyonun altında 4 ışıklı. Doldurunca 4 ışık da yanıyor burada sorun yok. Benim anlamadığım biterken. LPG azalınca (yaklaşık 300 km ş.içi gidince) en son tek ışık yeşil yanıyor. Bu da tamam.

Daha sonra biraz daha yol alınca o tek ışık kırmızı yanıp sönmeye başlıyor. İşte şimdi LPG bitti mi yoksa bitecek anlamında mı yanıp sönüyor? Ben her kırmızı yanıp sönmeye başladığında gidip tekrar dolduruyorum ve 40 lt olan depo en fazla 27-28 lt gaz alıyor.

LPG tam bittiğinde nereden anlarız? Kırmızı yanıp sönen ışık kesiksiz olarak kırmızı mı yanacak? Uyarı sesi verecek mi?

Konuya vâkıf arkadaşlardan cevap bekliyorum. Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sistemden sisteme farklılık gösterebilir ama benim araçtaki kitte ( Romano ) 4lü göstergede son dilime düşüp bitmeye yaklaşınca ışık sabit kırmızı yanmaya başlıyor gaz bitince de sesli uyarı veriyor. Ben sesli uyarıyı duyana kadar kullanıyorum.

LPG depoları tam dolmuyor zaten. Depo simit ve 43 lük ise benimki ile aynı ve en fazla 33-35 litre kadar alıyor. Sanırım geriye kalan %20 lik kısmı güvenlik amacı ile doldurulamıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanıp sönmesi azaldığına dair uyarıdır tahmin ediyorum.Bittiğinde zaten uyarı sesi verir ve benzine geçer araç.Bitene kadar sabredip, görmek en iyisi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

simit depolarda gaz seviyesi hassas ölçülemiyor diye biliyorum yanılma olabiliyor

hatta yanılmayla birlikte göstergesi (ışık seviye kısmı) daha çabuk bozuluyor, sizin aracınızdaki kitte sanırım son 5ila 10lt kala uyarıyor olabilir yada kendine göre bir hesaplaması vardır
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi kırmızı yanıp sönmeye başladı. Bu arada benim depo silindir şeklinde. Onun üstünde bir gösterge var ve orada neredeyse yarım depoya yakın gaz gösteriyor ibre. Sanırım arkadaki gösterge daha gerçekçi bilgi verecek.

Bu arada gaz alırken hani dolmaya yakın bir zızırtı sesi geliyor ya, ondan sonra da doldurmaya devam etmek sakıncalı mı? Eğer öyle ise yandık... Buradakiler en son haddine kadar dolduruyor. Uyarmak lazım bundan sonra...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...