Jump to content

99 Mazda 626 ma LPG taktırdım

sTaRs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar...forumun Teknik / Elektrik ; Aydınlatma - Ses Sistemi - Klima / 626 bölümüne buji kablosu ile ilgili bir konu açmıştım zamanında... oradada değinmiştim LPG konusuna... birde burada açayım da bilgi almak isteyen arkadaşlar bilgilenebilsinler dedim...

3 mart da aracıma atiker sıralı sistem lpg taktırdım...kesinlikle bir sıkıntım yok...gayet güzel çalışıyor araç...tekleme, titreme, silkeme, stop etme vb. hiç bir şey olmuyor...soğuk havada bile banamısın demiyor...saat gibi çalışıyor...performansıda benzine oranla %90 diye bilirim...zira benzinle lpg bir olmuyor... şehir içi tam ölçüm yaptım...km de 173 kuruş gibi bir rakam elde ettim...ben 200 kr falan yaksa iyi diyordum...böylesi daha güzel oldu :) ve daha yeni uzun yol yaptım...konyadan afyona gittim geldim...ortalama 160 kr gibi yaktı sanırım...kısmen performanslı kullandım arabayı...kamyonları saymazsak 100 ün altına düşmedim... uzun yolda rampalara tırmanırkende bir sıkıntım olmadı...seri bir şekilde çıktım rampaları...

bazı arkadaşlar lpg konusunda muzdarip olduklarını belirtmişler...lpg işinde ustanın kalitesi işin tamamına etki yapıyor öğrendiğim kadarıyla... 99 model mazda 626 2.0 araçlara Lpg tavsiye edermiyim? Evet ederim...

Kazasız sürüşler dilerim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracımda 99 626 a/t lpg tavsiye ederim 20 liraya 100 km gördüm rahatım :)

evet haklısın hocam...bende 20 liralık gazla şehir içi 115 km yol gitmişim... elzem bir durum olmadıkça haftada bir benzinliğe uğruyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar şu kuruş mevzusu değişir zamanla. Malum ülkemiz gibi oynak fiyatlandırma yapılan ülke yok. Şunu 100 kmde kaç m3 yaktı onu deyiverin hele.

Acil bilgi....

Bundan 3 sene 5 sene daha sonra okunsa bile değişmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Merhaba,

Bende 2001 model 626HB var Atiker sıralı gaz sistemi taktırdım. Pek memnun değilim. Düşük devirlerde devamlı yapıyor. Yokuş tırmanırken insanın canını sıkıyor. Diğer markalarda böyle sorunların olmadığı devamlı söyleniyor. İşin gerçeği ustalarada pek güvenmiyorum. Böyle bir arabanın tadını çıkarmak istiyorum fakat tekleme izin vermiyor. Bilgi paylaşacak arkadaşlardan önerilerini bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınıza tekrar lpg ayarı yaptırmanız gerekiyor büyük ihtimal sorun bundan kaynaklanıyor, birde düzenli 10bin bakımı yaptırmanızı tavsiye ederim, yağ filtresi, yağ, hava filtresi, ve her 60bin kmde buji ile buji kabloları,,, buji kablosu eskidiği zaman gerçekten araç çekişten düşüyor diğer araçlarda o kadar değil ancak mazdalarda çok çok önemli buji kablosu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...