Jump to content

LPG'de Açık Filtre Uygulaması

teccol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Lpg li değilmisenin araba hava filtresi görüyorum. Nasıl oluyorki. Oluyorsa bendehemen gidip alacağım :)

Fotoğraflar çekildiğinde LPG yoktu ama farketmiyor. Tam bir sene önce takıldı arabaya LPG ama filtrem halen duruyor. O fotoğrafta görünen YED filtreyi değiştirip yerine pipercross alıp taktım 1-2 hafta önce.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim hava filtresini koli bandıyla öyle bir sarmışlarki fabrika çıkışı gibi olmuş :) sökersemde olmaz ise uğraşırım şu anda arabanın yakıtı gidişi çok iyi sadece dışarı sesi biraz az ... ama içerde müthiş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

peki nasıl oluyorda oluyorki lpg havayı sevmez her hangi bir yan etkisi yokmu. Birde sesi nasıl :)

Senin bu dediğin karbüratörlü arabalar için geçerli. Onlarda hava girişlerini bantla falan kapatırlar. Fakat sıralı sistemlerde herşeyi ölçüp tartıp ona göre hava/yakıt karışımı yapıldığı için sorun olmuyor. Ses olarak da oldukça iyi ama bir GTI gibi veya bir HGT gibi ses çıkartmasını bekleme.

benim hava filtresini koli bandıyla öyle bir sarmışlarki fabrika çıkışı gibi olmuş :) sökersemde olmaz ise uğraşırım şu anda arabanın yakıtı gidişi çok iyi sadece dışarı sesi biraz az ... ama içerde müthiş :)

Yakıtı konusunda şu kadar söyleyeyim; 32-33 litre gazla karma kullanımda en az 300km yol gidiyorum.

Senin yazdıklarından sonra senin arabanda sıralı sistem olmadığını düşünmeye başladım açıkçası. Sıralı sistemlerde hava girişine müdahale edilmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin bu dediğin karbüratörlü arabalar için geçerli. Onlarda hava girişlerini bantla falan kapatırlar. Fakat sıralı sistemlerde herşeyi ölçüp tartıp ona göre hava/yakıt karışımı yapıldığı için sorun olmuyor. Ses olarak da oldukça iyi ama bir GTI gibi veya bir HGT gibi ses çıkartmasını bekleme.

Yakıtı konusunda şu kadar söyleyeyim; 32-33 litre gazla karma kullanımda en az 300km yol gidiyorum.

Senin yazdıklarından sonra senin arabanda sıralı sistem olmadığını düşünmeye başladım açıkçası. Sıralı sistemlerde hava girişine müdahale edilmez.

Senin yazdıklarından sonra bendekendi arabamın sıralı sistem olduğundan şüphelendim  :ohmy: fkat benim araba cidden sıralı sistem ve hava filtre kutusu (hani kara kutu varya ) sarıp sarmalanmış vaziyette. HAva girişleri engellenmiş. Atikerciye gittim adam hiç bir uyarıda bulunmadı. ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

İyi güzel de bu arabaların hava girişi kutunun altındaki delik olan yerdir. Yani aşağıdaki fotoda görünen benim yaptırdığım metal muhafazaya açtığımız delikten gelir kutu içine girer. Filtreden geçip kutunun diğer tarafından çıkıp MAF sensöründe ölçüldükten sonra emme manifoltuna gider. Bu güzergahta ya alttaki deliği bantlar ya da maf sensörünün olduğu hortumun ucunu bantlaması gerekir. Alttaki deliği kapatmak uygulama olarak biraz zor. Sensörün olduğu kısmı kapatırsa da sensör doğru düzgün ölçüm yapamaz.

Garip bir durum.

MGalleryItem.php?id=2122

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hımm galiba o bantlar hava girişini engellemek için değil filtre patlamasın diye yapılmış birşey :D yahu ben çok safım :)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Filtre patlaması da sıralı sistem yerine eski tip LPG sistemi takılan arabalarda oluyor. Arkadaşımın 1993 model 626 sının filtre kutusu patlayınca lale gibi açılmış, sonra dağılan parçaları toplayıp yapıştırılmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Filtre patlaması da sıralı sistem yerine eski tip LPG sistemi takılan arabalarda oluyor. Arkadaşımın 1993 model 626 sının filtre kutusu patlayınca lale gibi açılmış, sonra dağılan parçaları toplayıp yapıştırılmış.

madem bizimkilerde patlama yoksa havayla birbağlantısı yoksa niye bantlamış bu dangalaklar anlamadım gitti. Hafta sonu söküyorum bir sorun çıkarsa araba çalışmazsa  bütün masrafları sen karşılarsın ona göre  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

madem bizimkilerde patlama yoksa havayla birbağlantısı yoksa niye bantlamış bu dangalaklar anlamadım gitti. Hafta sonu söküyorum bir sorun çıkarsa araba çalışmazsa  bütün masrafları sen karşılarsın ona göre  :D

Kayseri lilik var mı? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kayseri lilik var mı? :D

ya aslında kayserililere hep özenmişimdirde ondan olsa acep  :fiuw:

O zaman birşey  soracağım ben şimdi bantları söksem hava filtresini değiştirsem yada temizletsem lpg ayarı kaçmaz değilmi ?

Şimdi elimde bir tane eko korna var salyangozları koyacak yer yok hava filtresini söküpde oraya kutu yerine açık koyarsam salyangozlar için yer açılacak bende kornayı oraya koyacağım  :D bagajda dolaştırıp duruyorum yazık oluyor garibanlara

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...