Jump to content

Ön Konsoldan Gelen Ses-Tıkırtı (2009 sonrası)

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ses bunların hiçbirinden gelmiyor arakadaşlar

ön cam silecek altındaki ızgarayı söktüm ses gelebilecek heryeri izole ettim ses hala var.

Camın içeride dash ile birleştiği yerde süngerimsi bir madde var. oradanda olamaz, plastik havalandırma borularınıda sabitledim. değil değil değil... :kafa:

ses hala geliyor....

devamlı olsa söke taka bulunur tamamen rasgele susuyor 2 gün yok sonra başlıyor sıcak soğuk farketmiyor. Bir gün gidip  ön tarafı komple söktüreğim... çıka çıka dandik gevşek bi plastik çıkacak...ooooof of!!! bu arada ben ön ortadaki havalandırmaları da söktüm onun altındada bişey yok... Sadece ön cam altındaki havalandırmanın ordaki plastiği sökebilsek sorunu buluruzda... Dash sökmek zahmetli kapıların sökülmesi ile başlıyor gerisini sen düşün....

http://www.flex-innovations.com/dash.htm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de ayni sesten dolayi kafayi yemek uzereyim :) birkac hafta once basladi pur-dikkat dinliyorum sanki muzik sisteminin hemen arkasindan geliyor gibi. Bu arada aracim 2009 (eski kasa) bu ses konusunda rahatsizliklarini dile getiren arkadaslarin tamami 2010 mazda 3 mu kullaniyor ? :) bugun itibari ile 10.000 km oldu aracim ama bu erkenden  arabadan sesler duymak inanilmaz canimi sikmaya basladi. Bir de , on amortisorlerdeki gicirti normalmidir 10000 km de ? Moskova yollari pek de bozuk degil ,kisacasi arac beni sasirtmaya basladi iyice ! :)

sizin çözüm burada saklı olabilir...

bizimkiler 2010 yurtdışında da yaygın problem...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

sesten kurtulmak mümkün değil mazdaya mail ve telefonla şikayetimi belirttim ve ön camın garanti kapsamında değiştirilmesini istedim cevap bekliyorum.

:sopa:

buda sesin kaydı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaman zaman goguslukten geldigini tahmin ettigim ses gelse de , metalimsi bir ses daha geliyordu onu cok sukur cozdum :) el frenindeki metal butonun titresmesinden dan meydana cikiyormus !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bendede ufaktan bozuk zeminlerde gelen tıkırtılar var ama hiç önemi inanın yok. Kaputu kaldırdım almadan inceledim.

beyini aküyü bir çok şeyi okadar güzel konumlandırmışlarki. Hiç motor kulakçıklarını inceledinizmi birde diğer markaları inceleyin derim. Herşey okadar güzel düşünülmüş ve konumlandırılmışki. Bu düzeni Mitsubishi dede gözlemledim. Şimdi isterlerse davul çalsınlar arabanın içinde benim için önemi yok. Yolda kalmadıktan sonra motor 70000 km sonra yağ yakmadıktan sonra , 4 senede bir triger değiştirmedikten sonra , 5000 devir çevirirken piston sıkışacak kol kopacakmı diye düsünmedikten sonra , sabit hız 90 la giderken 5.3 yaktıktan sonra ( bunu bizzat test ettim ) , fren mesafesi çok güvenilir olduktan sonra , esp ye para vermedikten sonra , bu kadar güzel yol tuttuktan sonra , abi delimisin mazda alınırmı dediklerinden sonra arabayı görünce gardaş adamlar yapmış demelerinden sonra , cüzzi bakım masrafından sonra  gelsin ses ben müzik dinler gibi dinlerim . :egy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim koltuktanda ses gelmeye basladi 2010 mazdalar komple yenilendigi icin böyle sorunlar normal,hepsi yeni parca

saglik olsun allah baska kaza bela vermesin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendede var aynı tıkırtı. her zaman gelmiyor, geldiği zaman da müzikteki bas sesiyle  ve kasislerle şiddetleniyor.çok önemli bir detay değil , bu ülke yollarında zaten tıkırtı yapmayan bir otomobil yoktur ama anlasılan bütün mazda 3 lerde mevcut olan kronik bir problem. çözümü bulan arkadas aydınlatıversinde rahatlayalım  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim mazda 2 de de kabin içinde anormal bir tıkırtı sesi vardı. sonuçta sesin kaynağını buldum.

Mazda2_centerconsole__jpg300.jpg

Bu resimde görülen klima kumandalarının altında 4 parmak girecek kadar bir yer var oradan geliyor..ben de oraya bir paket selpak mendili iyice sıkıştırdım ses mes kalmadı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tıkırtı demişten bir de torpidonun altından geliyor bende.oraya bakarsanız orada plastik bir kapak var.ve bu plastikten geldiği düşündüğüm garip bir ses var.acaba buna benzer bir tesbitte bulunan oldu mu aranızda.saygılarımla....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de huzursuzum ses olayindan.Her ne kadar onemsemesemde bu tip seyleri henuz 10.000 km de bir aractan bu tip sesler duymak hosuma gitmiyor ) sanirim garantisi dolmadan onumuzdeki kisa dogru cx7 ya da mazda 6 ya terfi edicem. Ya da o gunku degerlerde ayni fiyatlara denk gelebilecek farkli bir marka belkide. Her ne kadar mazda 3 u begensem de sanirim 9 ayda sıkıldım.Ozellikle de yetersiz oldugunu ilk gunden bu yana hissettigim 105 beygirlik motordan.Benzin in 1 usd den dusuk oldugu , ikinci el luks araclarin sifir km orta sinif araclardan daha ucuz oldugu yerde ne diye gidip 1,6 arac aldiysam artik )))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim koltuktanda ses gelmeye basladi 2010 mazdalar komple yenilendigi icin böyle sorunlar normal,hepsi yeni parca

saglik olsun allah baska kaza bela vermesin

Bendeki koltuk gıcırtısı da hala devam etmekte... Ancak bu gıcırtı sesi sadece sürücü koltuğunda var, ne enteresan. Sonuçta, servise götürmem lazım baktırmak için. Bu sorunun teşhisi için koltuğun sökülmesi gerekiyormuş, içinin açılması vs. Tüm bunlar da zaman ve iyi işçilik isteyen işler. Umarım bu sorunun bir çözümü bulunur kısa zamanda ve bizler de bu güzel arabayı daha zevkle süreriz... (Bu arada ön camın altından geldiğini düşündüğüm tıkırtı sesi de ne yazık ki hala devam etmekte.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...