Jump to content

Ön Konsoldan Gelen Ses-Tıkırtı (2009 sonrası)

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

haziran başında tatile gittim havalar da sıcaktı yoldayken. sol ön taraf dişli asfaltta hiç susmadı. şahinlerde teybe kaseti koyup yarı dışarıda bırakınca bir cızırtı tıkırtı arası bir ses gelir ya aynen öyle. yolculuğu zehir etti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende hiç ses yok diye seviniyordum :)

taa ki bende tatile çıkana kadar. bir çok yeni mazda 3 kullanıcısı orta konsoldan ses geldiğini yazmıştı, şehirler arası yolda bende bu sesi fazla olmasada duydum fakat kontrolünü fazla yapamadım.araç içinde hareket edecek bir sürü şey vardı belki onlardan geliyor olabilir emin değilim. müsait bir zamanda test edeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bu zamana kadar çözülmedi ve üretilen araçlarda bu sorun yavas yavas basladıysa kroniktir..Umarım er geç düzelir en sevmediğim seydir.Her markada olur böyle şeyler ama engelleyemezsin ama önemli olan sorunu çözmek..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konıda yazmak için yıllık izine gidip gelmeyi bekledim ki farklı yol ve asfalt türlerinde durumu gözlemleyebilmek için.  Toplam 800 km. kadar yol yaptım, benim arabamda hiç bir ses yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
Guest Taylan Çelik

benzer sesleri ben de duyuyorum bazen ama kalıcı değil. bir geliyo bir gidiyo. duymamazlıktan gelmeye çalışıyorum. bundan önceki arabamı sırf o anlamsız sesler için sattım. koltuklardaki gıcırdama sesi bende de vardı ilk aldığımda. servisin çabaları kar etmedi. uzun bir süre sonra kendiliğinden geçti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest bakgor66

benim aracımdada tıkırtı bol her havadan çalıyoz. şimdi bu kadar konuşmadan sonra bir sonuca varabildikmi yani kesin çözüm diyebileceğimiz bi öneri yokmu ayrıca araç motor ve yolun sesinide çok içeri alıyor yapılacak en kolay nedir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu başlığı okuyalı çok olmuştu, inşallah bende de bi ses çıkmaz diye düşünürken geçen gün müzik kısıktı yolun bozuk kısımlarından geçerken sağ taraftan bir tıkırtı geliyor... aha dedim bende de başladı başka bir tıkırtı... frene basıyorum yok, hızlanıyorum yok,virajlarda yok, ama bozuk yerlerden geçerken sağdan sağdan geliyo bir ses, ne ki bu diye kafayı yemek üzereryken farkettimki ses sağ koltuğunda sağından geliyor, meğer eşim inerken kemeri çözdüğünde kemer tam sarmamış, kemer tokası koltukla orta dikme arasında kalmış o tıkırdıyor :D hain tokayı hemen bertaraf ettim sessiz sessiz yola devam, inşallah başka seslerle karşılaşmam  :boks:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı ses bende de olmuştu ve benim de aklıma hemen bu konu gelmişti. Anlaşılan Hanımlar emniyet kemerini tam sardırmak konusunda pek duyarlı değil. Hatta kızkardeşimin de aynı üşengeçliği gösterdiğini düşünürsek, bunun -hepsi için olmasa da- genel olarak tüm kadınlarda görülen bir sorun olduğuna varabiliriz.

Aynen ya bende alıştım artık uzanıp çeviriyorum kemer tokasını :)

Evet bayanlarda böyle bir durum var galiba :) Belki de kasıtlı yapıyor olabilirler evdeki durumların intika mı olarak :P  :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Camdan gelen bu ses benim arabadada var  :666:

Serviste de bulamadılar sebebini..

Her zaman ses gelmediği için tespiti zor oluyor..

Çözen biri olursa çok sevineceğim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lakalardan, çukurlardan geçince arka koltukların ordan tıkırtılar geliyor. rahatsız ediyor kafayı takınca. önceden yoktu yeni başladı offfffffffffffffff soğumaya başlıyorum.

başlıycam yol tutuşuna falan bu kadar sert araba yapılmaz ya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lakalardan, çukurlardan geçince arka koltukların ordan tıkırtılar geliyor. rahatsız ediyor kafayı takınca. önceden yoktu yeni başladı offfffffffffffffff soğumaya başlıyorum.

başlıycam yol tutuşuna falan bu kadar sert araba yapılmaz ya

Soğumak? Bunun için mi? :D

İyide Mert, hem yol tutuş, hem de yumuşak amortisör. Var mı öyle birşey? Aynı anda olmuyor maalesef. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tıkırtı sert suspansiyon yüzünden geldiğini sanmıyorum.. ama benide sinir ediyor.. servis çözmedi bir türlü.. 2010 model arabada böyle tıkırtı şahinde bile yoktur heralde..  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesi günü bir ziyaret için İstanbula gittik ailece. Sağolsun ev sahibimiz bizi gezdirdi. 2011 Verso aracıyla.

3 saatlik gezme sonunda Tombaka binesim gelmedi. Niye mia? Araba yepyeni, tık yok maşallah.

Mert, soğumaktan kastın böyle bişey miydi? Ben ne yapayım şimdi? Bunlar çelişki midir? :D

Cevabını verebilir misin? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tıkırtı sert suspansiyon yüzünden geldiğini sanmıyorum.. ama benide sinir ediyor.. servis çözmedi bir türlü.. 2010 model arabada böyle tıkırtı şahinde bile yoktur heralde..  :kafa:

bu kadar kötümüya  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesi günü bir ziyaret için İstanbula gittik ailece. Sağolsun ev sahibimiz bizi gezdirdi. 2011 Verso aracıyla.

3 saatlik gezme sonunda Tombaka binesim gelmedi. Niye mia? Araba yepyeni, tık yok maşallah.

Mert, soğumaktan kastın böyle bişey miydi? Ben ne yapayım şimdi? Bunlar çelişki midir? :D

Cevabını verebilir misin? :D

Abi arabayı aldığımdan beri sertliği farkediyorum ama göz ardı ettim, yeni de aldık takılmak istemedim ama artık rahatsız ediyor. 40 küsur milyar verdik arkadaşın VW Bora'da giderken daha konforluyum.

Bundan önce Astra G sahibiydim onda jant ve yay vardı ve takırtıları yeterince dinliyordum. Fakat Mazda'da sessiz sakin gitmek isterken başladı arka taraftan mırıldanmalar..

takıyorum kafaya sinir ediyor

her virajı çizgiyle mi dönüyoruz ben istemiyorum ya bu kadar yol tutuş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...