Jump to content

Ön Konsoldan Gelen Ses-Tıkırtı (2009 sonrası)

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Süspansiyonun orta sertlikte olduğu bir gerçek ama bu konforsuz olduğu anlamına gelmiyor bence. Ayrıca gelen tıkırtılar süspansiyon kaynaklı değildir. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız servise uğramanızda fayda var, bi de onlar baksınlar.

Eğer sertlikten bu kadar rahatsızsanız ve yol tutuştan taviz vermeye hazırsanız, yayları daha yumuşakları ile değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Gelen tıkırtılar orta sertlikte süspansiyonların zamanla içerideki mekanik yada plastik parçalarda yaptığı aşınma, boşluk vb. şeylerin yüzünden oluyor olabilir mi?

Daha yumuşak yaylardan örnek gösterebilir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bi gerçeği atlıyoruz.türkiyede böyle yol olduğu sürece ses yapmayacak arabanın alnını karışlarım.öyle yollar var ki ülkemizde inanın ayakkabı ile yere bastığınızda taşları hissediyorsunuz.araçlarımız ne yapsın?ben de de var ses ama artık alıştım hiç aldırmıyorum.hele bir de burdur merkezin yollarını göreseniz kafayı yersiniz.doğalgazı getiriyoz diye mahvettiler yolları.......

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üşenmezsem yolun fotosunu çekip ekleyecem arkadaşlar.dişli asfaltın ne demek olduğunu göreceğiz hep beraber.... :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşınma kullanıma ve kullanılan satıha göre de değişebilir. Normalde 40000 KM'de aşınma olabilir ama bu kadar çok tıkırtı olması normal değildir. Yanlış anlaşılmasın "kötü kullanmışsınız" sonucu çıkmasın burdan. Aracını bu kadar seven biri zaten kötü kullanmaz. Serviste bi kontrol ettirin derim.

Piyasada spor (sert) yaylar olduğu gibi konfor yay diye geçen daha yumuşak az gergin yaylar var. Açıkçası marka model bilmiyorum ama araştırmak lazım.

Devam ederse servise göstereceğim evet. Hem 40.000 bakımıda yapılması gerekiyor. Türkiye yolları .. of o ayrı bir mevzu zaten 

Eski 3'ler de böyle sert mi acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buldum tıkırtının sebebini.  bagajı kaldırınca havaya kalkan parça (pandizot deniyor galiba) yapıyormuş sesi. onu çıkarıp sürdüm gelmedi.

sonra onu incelerken alt köşesinde yumuşak plastikten bir parça gördüm, bagajı kapatınca bu parça aracın plastiğine değiyor ve çukurlarda sarsılınca ses yapmayı önlüyor.

diğer tarafına da baktım o da ne göremedim bu ufak yumuşak parçayı :)

düşmüş bulamadım.. neyse ona benzer birşey uydurdum yapıştırdım oraya ve seste nihayet kesildi..

yarın öbür gün bir arkadaşın daha başına gelirse haberi olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, sorunun çözüldüğüne sevindim.

Ses ile ilgili şunları söyleyebilirim.Ses geldiğini sandığınız yerden gelmeyebilir. Bende xenon taktırdığımda bir parçasını sabitlememiştim.Sanki arabanın sağ tarafında önden arkaya doğru her yerinden ses geliyordu. Fakat sabitlediğimde ses kesildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende de geliyor arkadan bazı sesler dediğiniz lastik bende de eksik düşmüş sanırım yerine benzer bir şey takıp deneyeceğim teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

seslerin büyük çoğunluğu bozuk yollardan kaynaklanıyor...kaymak gibi yollarda ses gelmiyor...(eski kasa mazda3)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu kadar kötümüya  :o

Evet , camdan gelen sesin kabul edilir bir ses olduğunu yada süspansiyon sertliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum.

3 yaşında 70.000 km de sattığım Civic de en ufak bir ses yokken sıfır arabada bu sesi duymak pek de hoş değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serviste arabanın göğüs bölümü sökülerek birçok ses yapabilecek nokta kontrol edildi. Sorun yok dendi. Arabaya binip ustayla tekrar çıktık yola. Bir tamirat yapılmamasına rağmen ses kesilmiş gibi duruyordu. Teşekkür edip ayrıldım servisten. Eve gidene kadar ses gelmedi. Aslında ses herzaman gelmeyip bazen zaten kesiliyordu.

Akşam arabayla çıktığımda yine aynı ses vardı..  :kafa:

Ertesi sabah işten izin alıp yine servise gittim. Servis müdürüyle test ettik.. ses geliyordu ama bir türlü kaynağını bulamadık.

Bu arabanın 2010 modellerinin hemen hemen hepsinde bu ses var galiba..

Forumdan okuduğum kadarıyla ve aynı arabanın hatchbacini kullanan arkadaşımla konuştuğum kadarıyla ön camın ordan gelen bu tıkırtı sadece benim arabada olan bir saçmalık değil.

Sıfır arabanın sessiz olmasını beklemek mazda için çok mu lüks oldu acaba diye düşünüyorum..  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serviste arabanın göğüs bölümü sökülerek birçok ses yapabilecek nokta kontrol edildi. Sorun yok dendi. Arabaya binip ustayla tekrar çıktık yola. Bir tamirat yapılmamasına rağmen ses kesilmiş gibi duruyordu. Teşekkür edip ayrıldım servisten. Eve gidene kadar ses gelmedi. Aslında ses herzaman gelmeyip bazen zaten kesiliyordu.

Akşam arabayla çıktığımda yine aynı ses vardı..  :kafa:

Ertesi sabah işten izin alıp yine servise gittim. Servis müdürüyle test ettik.. ses geliyordu ama bir türlü kaynağını bulamadık.

Bu arabanın 2010 modellerinin hemen hemen hepsinde bu ses var galiba..

Forumdan okuduğum kadarıyla ve aynı arabanın hatchbacini kullanan arkadaşımla konuştuğum kadarıyla ön camın ordan gelen bu tıkırtı sadece benim arabada olan bir saçmalık değil.

Sıfır arabanın sessiz olmasını beklemek mazda için çok mu lüks oldu acaba diye düşünüyorum..  :sopa:

acaba nereler söküldü tarif edermisiniz?

teyp ve orta havalandırma, torpido değil onların arkasını ben kendimde söktüm. Ancak önemli olan bilgi ekranlarının arkasına bakıldı mı acaba?

bir de hangi serviste yapıldı bu işlemler?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arac 13 bin km oldu, bende şimdilik bir ses yok. ama forumda ses ile ilgili yazan çok arkadaşımız oldu.

Yaz tatilinde şehirler arası yolda giderken bir ara bende bahsedilen bu sesi duydum fakat nereden geldiğini tam çözemedim. denildiği gibi sanki ön taraftan gelen bir sesdi. Fakat bu sesi çok az süre duydum. Belki araç içinde torpidoda bıraktığım birşeyden dolayı bu sesin yapabileceği kanısındayım.

xenon far taktırdığımda balastlardan birini geçici oalrak sabitlememiştik ve sanki aracın sağ tarafında öncen arkaya doğru birçok yerinden ses geliyordu. xenon'u sabitlediğimizde bu seslerin hepsi kesildi. bundan dolayı benim araçtaki bu sesin sizin belirttiğiniz ses mi yoksa araç içine koyduğum hareketli birşeylerden mi geliyor çözemedim.

acaba bu ses gelen araçlarda da aynı problem olabilir mi diye düşünüyorum. sesin geldiğini sandığınız yer değilde başka bir yerden yapma olasılığı olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

acaba nereler söküldü tarif edermisiniz?

teyp ve orta havalandırma, torpido değil onların arkasını ben kendimde söktüm. Ancak önemli olan bilgi ekranlarının arkasına bakıldı mı acaba?

bir de hangi serviste yapıldı bu işlemler?

teyp ve havalandırma kısmının arka tarafı söküldü , sileceklerin motorunun olduğu kısım söküldü. Bilgi ekranın olduğu bölümü sökmedik , çünkü ses sanki sol önde cama yakın biryerden geliyormuş gibiydi.

Zaten vazgeçtim artık bu sorunla uğraşmaktan. Arabayı değiştirmeye karar verdim. 3 yaşındaki eski arabamı bu tip sorunlarla uğraşmamak için satmıştım. Yeni arabada bu tip sorunlarla uğraşmak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfır araba ile en çok yolu ev ile servis arasında katedince ve çok basit olan bu sorun çözülmeyince satmayı planlıyorum.

hatta bir iki galeriden fiyat aldım bile. Bir tanesinin verdiği fiyat benim içinde uygun. Bayram sonrası Mazda 3 ' ü üzülerek satacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...