Jump to content

Ön Konsoldan Gelen Ses-Tıkırtı (2009 sonrası)

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

birde sorun olmaz ise servis ne kadar para verdi araç için öğrenebilir miyiz ?

benimde böyle bir sorunum olsa benimde canımı sıkardı dediğiniz gibi, sonuçta sıfır araç almışsınız. ben birazda elektronikte olduğu gibi şans diye düşünüyorum. bu zamana kadar şirket aracı kartal, kangoo ve accent kullandım. hiç kronik problem çıkarmamışlardı. keza babamda 206 var onda da öyle bir sıkıntı yok fakat çok dandik :D eski araçlardan reno 9 ve doğan sahibiydik onlarda da sorun yaşamadık, çok mu ballıyız ne ?

hatta kartala o kadar kötü bakmamıza rağmen ( yolda kaldığında servise götür mantığı:) satarken adam temiz bakılmış demişti :)

practica vardı bir ara onda zaten sorun yaşamadım :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

doğru sinir bozucu olur. fakat burada karıştırılmaması gereken bu her araç için insanın başına gelebilir.

bu yazıdan sonra bir opel formuna bakmak istedim ve bir kullanıcının şu yorumunu gördüm.

Astra sedan 111.yil motor sesi

Arkadaşlar merhaba,

Astra sedan 1.6 111.yıl araç aldım, henüz 350 km fakat motor sesinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Yeni aldığım aracımı gören arkadaşların da bu konuda uyarması beni servise gitmeye zorladı fakat serviste her hangi bir sorun olmadığı bu araçlarda bu kadar sesli çalışmanın normal olduğu söylendi ama ben hala ikna olmadım.Önceki aracım 2000 model Astra 1.4 on yıl kullandım ve böyle bir şikayetim yoktu. Birde yakıt tüketimi ne kadar olmalıdır. Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

(başka bir siteden alıntı yaptım, kurallara uygun mu değil mi bilmiyorum. gereğini yöneticiler yapar artık :)

demek istediğim araçlarda üretim hatası olabilir veya kullanıcının almış olduğu araç hatalı olabilir. bunların şans olduğunu savunuyorum hala.

bizimde bu konuları birbirimizi kırmadan tartışmamız gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sanki araç sıfır olunca problem çıkarmaz anlamınamı geliyo.kul yapısı bu herşey olabilir.ki bu sorun çok basit bir plastik problemi 5 tl bile tutmaz.sinirimide bozmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun çok basit bir şey belkide ama aynı basit sorun için defalarca servise gidip sorun çözülmeyince soğudum arabadan. 34.000 e takasa verdim. Doğrumu yaptım bilmiyorum ama Astra 1.4 turbo aldım. Kaparo verdim , bayramdan önce plaka işlemleri biterse teslim alacağmı arabayı.. şimdi ondada tıkırtı falan gelirse kesin show tv ana habere çıkarım arabayı benzin döküp yakan adam diye :)  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sıfır bile olsa bazen araçlar küçük yada büyük problemler çıkarabilir.önemli olan servisin ilgili olması.son zamanlarda karşılaştığım olayı özetliyim...arkadaşım sıfır ford connect aldı.bismillah 3.gün motor gitti.egzozdan duman dumana falan servis hemen aracı aldı ve yenisi gelene kadar kiralık olarak yine sıfır ücretsiz focus tahsis etti.1 haftada yeni connect verdiler.şimdi bu adam markadan soğumalı mı?alkışlamalımı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun çok basit bir şey belkide ama aynı basit sorun için defalarca servise gidip sorun çözülmeyince soğudum arabadan. 34.000 e takasa verdim. Doğrumu yaptım bilmiyorum ama Astra 1.4 turbo aldım. Kaparo verdim , bayramdan önce plaka işlemleri biterse teslim alacağmı arabayı.. şimdi ondada tıkırtı falan gelirse kesin show tv ana habere çıkarım arabayı benzin döküp yakan adam diye :)  ;D

hayırlı olsun.

yeni araç hakkında da düşüncelerini yazarsan bizde bilgi sahibi olmuş oluruz.

verilen rakam takas içinde normal geldi bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim.

Plaka işlemlerinin yetişmeyeceğini ve yeni arabanın tesliminin bayram sonrasına kalacağını öğrendim. Bayram boyunca Mazda bende kalıcak. Astratyı henüz teslim almadığım için yaptığım test sürücü sonuncunda ilk izlenimimi söyleyeyim.

- Mazda'nın yol tutuşu daha iyi

- Mazda'nın donanımı daha iyi

- Astranın ön konsol görüntüsü daha iyi (bu kişiden kişiye değişebilir)

- Kabin içine motor sesini alma konusunda pek bir fark yok gibi.

- Astra hatchback , benim Mazda sedan olduğu için bagaj konusunda biraz kaybum var.

- Yakıt tüketimi konusunda astra'nın daha iyi olacağını düşünüyorum (bunu arabayı alınca test edebileceğim)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sormuştum ama cevabını alamadım . Ankara da hangi servise gittin bu sorun için ?

Kusura bakma görmemişim soruyu. Opan ' a gittim sorun için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

inş gelmez diyelim ama mazda 3 lerde bu ses sorunu var.ama nerden geldiğini de kimse çözebilmiş değil.koskoca bir markanın boyle kucuk ama can sıkıcı bır problemı ortaya koyamaması da cok uzucu.benım rıcam forumda kullanıcı olan mazda servıslerının bu konuda bıze yardımcı olması.bu sesler acaıp can sıkıyor.sız sıfır araba alın ama cozemedıgınız bır yerlerden garıp sesler gelsın yok boyle bısey.boyle gıderse ben de satıcak gıbıyım aracı.bu sorunun nerden kaynaklandıgı hakkında fırma ıle ırtıbata gecıp bır cozum bulunması bızler adına cok ıyı bır haber olacaktır.ozellikle ankara ve mugladakı mazda servıslerının musterı memnunıyetını yakından takıp edıyorum.gerekırse burdurdan bı cayınızı ıcmeye gelırız. :) :) :)saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir haftadır bu ses bende de ortaya çıktı. ağırlıklı olarak sağ ön cam alt köşe civarından ama arada birde sol cam alt köşeden de duyuyorum. Gerçekten can sıkıcı  :-[

Japonların Mercedes' ine yakışmıyor bu durum. Çözüm için mutlaka birşeyler yapmalılar aksi takdirde tıkırtı kaynaklı memnuniyetsizlik artacak ve bu memnuniyetsizlik sebiyle yeni mazda 3 2.el' ler çok artacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön camın sol alt kısmından bir yerden geliyor ama  tam nerden geliyor anlamak zor .acilen çözüm bulunmalı bu küçük ama son derece can sıkıcı duruma...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şikayetçi olanlar hep sedan ve otomatik vites. acaba bunlardan dolayı kaynaklı birşey olabilir mi diyeceğim ama üst konsol taraflarında değişiklik yok pek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...