Jump to content

Ön Konsoldan Gelen Ses-Tıkırtı (2009 sonrası)

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Teleskopik direksiyon, benim direksiyon ne Abdullah dürbüntopik felan mı  :D Anladığımız dilden konuş güzel insan  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teleskopik direksiyon, benim direksiyon ne Abdullah dürbüntopik felan mı  :D Anladığımız dilden konuş güzel insan  ;D

direksiyon derinlik ayarı bebişim >:D direksiyon milini tv'nin üzerinde takılan uzayıp kısalan antenler gibi düşün. ama iki parça bu birbirinin içinde gidip gelen. bu birbirine geçen boruların arasında gres yağ var. bu gres yağ zamanla sertleşiyo, akıyo vs. iki demirin arasından bu gres yağ gidince bu sefer demirler birbirine aşırı temas etmeye başlıyo ve lık lık ses yapıyo...

yozgatlıya anlatır gibi anlattım. bunu da anlamazsan yapacak bir şey yok :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlamaz mıyım ayıpsın olayı çözdüm. Benim ki de teleskopik direksiyondur o zaman. Peki bir soru daha, derinlik ayarı olan teleskopik diyoruz ya, bazı modellerde yükseklik ayarı var ama derinlik yok bu durumda o direksiyon teleskopik olur mu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlamaz mıyım ayıpsın olayı çözdüm. Benim ki de teleskopik direksiyondur o zaman. Peki bir soru daha, derinlik ayarı olan teleskopik diyoruz ya, bazı modellerde yükseklik ayarı var ama derinlik yok bu durumda o direksiyon teleskopik olur mu

derinlik yoksa teleskopik denemez. direksiyon milinin mafsal özelliğinden faydalanılır yükseklik ayarında ve yukarı aşağı sabitlemeyi sağlayan bir sistemden...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Derinlik yoksa asansörik diyelim biz ona Bülent... Literatüre bir katkımız ossun... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar bende 1 ay önce mazda 3 touring dizel aldım sağ konsol bölgesinden bir plastik aksam titreşim sesi gelmektedir. kapı içindenmi yoksa torpido tarafındaki soketlerdenmi? yoksa silecek altı plastiklerdenmi? henüz kaynağını tespit edemedim. servis ön cam plastiklerini izole etti fakat ses kesilmedi.Sorunu tam olarak sukunete kavuşturan arkadaşlarla irtibata geçmek isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abicim o bölgeden gelen ses yok aracımda yalnız sol taraftan bazen cızırtı şeklinde bir ses ben de duyuyorum. Bugün nasipse serviste olacağım bakım için. Bu durumu netleştirip size tekrar bilgi veririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takmamaya çalışın yada müziği fazla açın düz yolda gram ses yok mis gibi :) ama en ufak bozuk yola girdiğiniz anda sol havalandırmadan gelen tıkırtı müzik seti tıkırtı ve sunroof perde tıkırtısı gerçekten intihar etmeye kadar götürüyor  :boks: ne yapıcaz sürekli düz yol nerde bulucaz  :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fırat abinin ön ayak olmasıyla Herter Mazda müdürü Cem Bey sayesinde bu işi çözüme kavuşturacağız inşallah. Yaklaşık 5-10 gün içinde bir gelişme olacağını tahmin ediyorum, bilgi vereceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda europa'un  yayınlamış olduğu bültenler çok önemli, kendi kafamıza göre iş yapmadan bülten doğrultusunda  serviste uygulatarak, tecrübeli ustalarla inşallah çözeceğiz.Bu ses olayları hassas konular arabaların bir çoğu plastik aksamlarla ve geçme sistemlerle üretildiğinden bu tür sorunların çıkması olasıdır. İyi titiz bir işçilik ve izalasyon malzemeleri ile çözülebileceğini tahmin ediyorum.Acele etmeden sabırla yaklaşmak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ses konusunda tüm şikayaeti olanlar (ön konsol ve çivarı) beni arayabilir. Herkesle telefon görüşmesi yapmak istiyorum.Bu konuda bir araştırma yapmaktayım.Sonuıcu formda yayınlacağız. 0506 476 66 46

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ses konusunda tüm şikayaeti olanlar (ön konsol ve çivarı) beni arayabilir. Herkesle telefon görüşmesi yapmak istiyorum.Bu konuda bir araştırma yapmaktayım.Sonuıcu formda yayınlacağız. 0506 476 66 46

Senden haber bekliyorum abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar selamlar ,

2 günlük bir test sürüşü  esnasında  daha önceden bahsettiğim ses ile ilgili herhangi bir  problem yaşamadım.

Problemin çözümünden kısaca bahsetmek istiyorum.

Öncelikle problemlemlere  soğukkanlı  ve ön yargısız (peşin hükümsüz)  yaklaşmak lazım. Ve en önemlisi  arabanızdan gelen her anormal sesi önemseyin,  araştırın,(mutemel tüm sorunların gözden geçirilmesi)  boş vermeyin. Anormal bir ses ise mutlaka bir sorun vardır demektir.

Gelelim sorunun çözüm aşamalarına….

Bilindiği üzere benim  aslan parçasının konsolunun  sağ bölümünden 1900-2200 devir arasında bir tabiri caiz ise  “dızlama”  ve kasislerde  “tıngırtı”  sesi gelmekteydi. Bu ses benim sürüş konforumu bozuyordu, ayrıca bu sese kulak kabartığım için dikkatimi dağıtıyor ve kaza riskimi artırıyordu. Sürekli müzikle veya başka sesler yaratarak sesi bastırmanız mümkün değil, doğru bir yöntemde değil (kimseye tavsiye etmem.)

Bende servise gittim doğal olarak, öncelikle sesi arabanın içinde dinletmeniz lazım yetkiliye bu önemli, ilk zamanlar bu sesi duyamadıklarından bu konuyla ilgili silecek altı plastiklerinin bülten izalasyonları yapıldı. Fakat ses kesilmedi. Sonra bülten araştırması yapılırken ben başka bir servise gittim (opan) bu servis hiç alakası olmayan klima boruları ve akü bağlatılarını koparırcasına sallayarak sesi keseceğini zanneden  kazma bir zihniyete sahip olduğun  arabaya zarar gelmesin diye  biran evvel uzaklaştım.

Ben tekrar  teknik bülten araştırması yapan ilk servisime geri dönerek, elektrik ustası ile tekrar teste çıktık .Fakat sesi duymalarını sağlamam gerekiyordu.

örneğin benim yanımdaki koltuğa oturduklarında bu ses gelmiyordu bende kıvrak bir zekayla arka koltuğa oturtuyordum, o zaman bu ses geliyordu, usta arka koltuktan ses geldikce öne eğilerek elinle bir takım yerlere bastırıyordu.ilk müdahalelerde teyp bölgesine baskı uygulayınca sesin azaldığını gördük. Bunun üzerine teyp sökülerek  çevresine izalasyon yapıldı.Fakat ses yine kesilmedi. Tekrar başa dönüp test yaptık bu sefer  Sağ havalandırma mazgalını kapalı konumda bastırınca ses azaldı. Göbeğini söküp dönen mekanizmanın olduğu bölge greslendi.Yine ses kesilmedi  usanmadan bıkmadan devam ederek  en son ben formlardan okuduğuım kadarıyla polen filtresinin değiştiği kapakları kontrol ettiriken buradan gelirmi  gelmezmi  olasılıklarını  tartışırken birde ne GÖRELİM AMAN ALLAHIM  sağ altta ayakların uzaltığı en altta en dipte  yaklaşık 30cmx 20cm ölçülerin plastik sigorta kapağı tam kapatılmamış  bir kısım tırnak tutuyor bir kısmı  tutmuyor, hemen en iyi şekilde  süngerlerle sabitlendi. Bu son işlemdem sonra  SESDEN ESER YOKKKK!!!!

(Bu arada benim yanımdaki koltuğa oturanların ayakları bu kapağa değdiği için sesi  engelliyormuş… ) 

Şimdi sadece amörtisör sesini duyarak sürüş yapmanın zevkini yaşıyorum.

Kıssadan hisse: hiçbir zaman aman sendeci olmayın sorunların üzerine gidin araştırın çözün ergeç çözülür  ümidinizi kaybetmeyin, salak bir işcinin o kapağı tam kapatmamasının cezasını  akıllı insanlar çekmemeli..

Mazdanın ,  bu zihniyetteki  insanların  kullanmasını  hak ettiği  bir araba modeli olduğunu düşünüyorum.

Benimle beraber sorunun çözülmesinde  sebatla ve sabırla testleri , denemeleri  ve çalışmaları yapan ve emeği geçen , 2 gününü ayıran Ankaradaki  HERTER Mazda bayine, servis müdürü Cem beye ve Elektirikçi  Ahmet  ustaya teşekkürü bir borç bilirim.

Bu tip sorunlarda çakinmeden arayabilirsiniz,  elimden geldiğince bilgi alışverişinde bulunup sorunlarınızın çözümü için fikir vermeye çalışırım.

Ben çektim siz çekmeyim!!

GERÇEK BALÇIKLA SIVANMAZ.

KÖR ALLAHA NASIL BAKARSA ALLAHTA  KÖR ÖYLE  BAKAR.

Herkese konforlu sürüşler  ve sağlıcakla kalmanızı dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi telefonda yaptığımız konuşmalardan bildiğin üzere benim araçtakı duyulan hafif şiddetteki cızırtının yeri farklı. Umarım benimkini de tere yağından kıl çeker gibi hallederiz en kısa sürede. Bilgilendirmelerin ve araştırmaların için çok teşekkürler abi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...

merhabalar bende 1 ay önce mazda 3 touring dizel aldım sağ konsol bölgesinden bir plastik aksam titreşim sesi gelmektedir. kapı içindenmi yoksa torpido tarafındaki soketlerdenmi? yoksa silecek altı plastiklerdenmi? henüz kaynağını tespit edemedim. servis ön cam plastiklerini izole etti fakat ses kesilmedi.Sorunu tam olarak sukunete kavuşturan arkadaşlarla irtibata geçmek isterim.

Konuyu hortlatıyorum ama mecbur kaldım. Sizin sorununuz çözüldü mü? Bende hem sol silecek tarafından fırfır eden bir ses hem de ön yolcunun sol dizini dayadığı yan bölümden plastiğin birbirine çarpması gibi bir ses geliyor. İnsanı çıldırtacak cinsten. Adamı arabadan soğutuyor. Aracım 2012 Mazda dizel impresive. 2013 nisanda sıfır aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim sol dikiz aynasından bir tıkırtı geliyordu... aynanın gövde rengi olan kısmı tırnaklı bir kapak olarak takılmış biraz asılınca yerinden çıkıyor zaten onu yerinden çıkardıktan sonra gövdeye bağlı sabit kısmınada olan ve söktüğümüz kapağın oturduğu ince kanala çerçeve şeklin 1mm çift taraflı bant yapıştırıp kapağı üzerine oturttum şuan ses felam kalmadı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bakalım, pazartesi günü aracımı servise bırakacağım nasipse. Randevu almaya gittim özellikle, ses gelen yerleri anlattım. İnşAllah çözülür. Sonucu paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...