Jump to content

Ön Konsoldan Gelen Ses-Tıkırtı (2009 sonrası)

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sayın okko sorunun oradan kaynaklanmadigina garanti verebilirim. Hem serviste sokulup izolasyon yapıldı hemde kendim o bölgede ne kadar plastik parça varsa izole ettim. Ses devam etti. Yurtdışı forumlardada aynı şikayeti devam edenler mevcut. Eski kasAlarda problemi çözüyor ama yeni kaslardaki problemin kaynağı orası değil bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın okko sorunun oradan kaynaklanmadigina garanti verebilirim. Hem serviste sokulup izolasyon yapıldı hemde kendim o bölgede ne kadar plastik parça varsa izole ettim. Ses devam etti. Yurtdışı forumlardada aynı şikayeti devam edenler mevcut. Eski kasAlarda problemi çözüyor ama yeni kaslardaki problemin kaynağı orası değil bence.

Okan'nın söylediği, bahsettiği yerdeki parçaların temasından dolayı kaynaklanan bir durum. Sizin aracınızda başka bir durum mevcut o zaman. En iyi çözüm servisin incelemesi ile bulunabilir. Görmeden birşey söylemek çok zordur. Birde şu var her zaman söylüyorum. ses takibi yapmadan önce araç içine konulan eşyaların çıkartılması lazım. Örnek xenon balanstın birini sabitlememiştim ve sağ tarafta neredeyse öncen arkaya kadar sesler duyuyordum Balastı sabitledikten sonra hiç ses kalmadı. Yani diyeceğim ses yanıltabilir geldiğini sandığınız yer yerine başka bir yerden de gelebilir. Ama çözüm için en iyi yol servis incelemesi

Umarım en kısa sürede sorunununuz çözülür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ekleme daha sorun eksik tanimlanmis  bültende. Tümsekten geçerken gelmiyor ses araç düz yolda hareket halindeyken hız ve devirden bağımsız asfalttan bağımsız olarak geliyor. Sorunu bultendekine uyanlara care olur ancak benim gibi devamlı duyuyorsanız garantisi yok bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bendeki ses özellikle araç sogukken ve dişli asfaltta bariz olarak artıyor.ama konsol ısınınca ses genellikle azalıyor.tümsek konusunda manovar haklı düz yolda bile bazen ses mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız garantili olduğu için kabin içi ses problemiyle servise gidip durumu izzah edip bir deneme sürüşü ile tıkırtının nerden geldiğini bulup çözmeleri gerekir, yani burdaki genel yayınlanmış bir durum, aracınız bu tür durumlar için garanti dahilinde, sıfır araç almışsınız ve haklı olarak imkanlarından yararlanmalısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir ekleme daha sorun eksik tanimlanmis  bültende. Tümsekten geçerken gelmiyor ses araç düz yolda hareket halindeyken hız ve devirden bağımsız asfalttan bağımsız olarak geliyor. Sorunu bultendekine uyanlara care olur ancak benim gibi devamlı duyuyorsanız garantisi yok bence.

bizim düz yollar millette tümsek gibi olduğu içindir.

başka bir problem olması muhtemeldir sizin araçta. bi servise kadar gidin, yardımcı olurlar tahminimce...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan bey hay allah senden razı olsun.

Bendeki dert sayende bitti.

Artık ses mes kalmadı.

Çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan bey hay allah senden razı olsun.

Bendeki dert sayende bitti.

Artık ses mes kalmadı.

Çok teşekkür ederim.

ne güzel... güle güle kullanın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

arkadaşlar bende de eski kasa var ondada var bulamadım servise gittim.kaputu açtığımız yer varya orayı sökelim ordan geliyo sanırım dediler zaman yoktu söktüremedim. en kısa zamanda yaptıracam ama sonucu size bildiririm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Bügün servise gittim araç vites topuzu ve camın krikoları değişti, buna ek olarak ön camdan tıkırtı geldiğini söyledim ve yayınlanan bültendeki gibi yerleri söyledim ancak böyle keyfi isteğimize göre bir şey yapılamayacağını söylediler mazda ile iletişime geçip garantiden yapılması için görüşmeler olması gerekiyormuş, bende servisten dönerken ses yapan yol bulup orada kendim denemeler yaptım ve sesin kaynağını çözdüm, tam camın önündeki sert plastikten geliyor cama sürtüyor yani araç içinde ki plastik ancak sesin nasıl kesilceği hakkında pek fikrim yok neyle doldurulabilir oralar fikri olan var mı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Plastik parçanın çarptığı yere slikon yapılabilir ve dokunduğu zaman ordaki slikona gelir ve ses kesilmiş olur, yada kapı, cam fitillerinin (evdeki ahşap doğramalarda kullanılan) daha kaliteli ve slikonumsu tarzda olanları var bilirsiniz belki işi boş ince uzun hortum gibi olurlar ve onunla da kaplanabilir.. Görmek ve üretmek gerek :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bügün servise gittim araç vites topuzu ve camın krikoları değişti, buna ek olarak ön camdan tıkırtı geldiğini söyledim ve yayınlanan bültendeki gibi yerleri söyledim ancak böyle keyfi isteğimize göre bir şey yapılamayacağını söylediler mazda ile iletişime geçip garantiden yapılması için görüşmeler olması gerekiyormuş, bende servisten dönerken ses yapan yol bulup orada kendim denemeler yaptım ve sesin kaynağını çözdüm, tam camın önündeki sert plastikten geliyor cama sürtüyor yani araç içinde ki plastik ancak sesin nasıl kesilceği hakkında pek fikrim yok neyle doldurulabilir oralar fikri olan var mı.

Bülten yayınlandığına göre ve ses geliyor ise yapmaları lazım diye düşünüyorum. Mazda iletişim hattını arayıp görüşün, sorununuzu iletin derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki günden beri benim arabadan da ses geliyor, hem konsoldan hemde dikiz aynasının ön cama sabitleyen kutu içinden, kutuya dokununca ses bir müddet kesiliyor, hakikaten yol sesinden sonra bir de bu sesler çekilmiyor.. Arka sağ koltuğun orada da ses var tabi. Kardeşim bu yollara arabamı dayanır ya, şehiriçi yollar berbat. Bende servise bir gideceğim bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön kolsoldan gelen ses sol taraftan ve cama yakın kısımından geliyorsa onun çözümü var.bende de vardı hallettim.daha önce burada sorunla ilgili servis bilgi formu yayınlanmıştı.eğer bulamayacak olursanız size mail atabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bülten yayınlandığına göre ve ses geliyor ise yapmaları lazım diye düşünüyorum. Mazda iletişim hattını arayıp görüşün, sorununuzu iletin derim.

Benim sorunum bültendeki gösterilen yerden gelmiyor zaten gelmemesi de lazım çünkü bültende yayınlanan şase noları benim araca tutmuyor, onun için bu sorun bende yok..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İki günden beri benim arabadan da ses geliyor, hem konsoldan hemde dikiz aynasının ön cama sabitleyen kutu içinden, kutuya dokununca ses bir müddet kesiliyor, hakikaten yol sesinden sonra bir de bu sesler çekilmiyor.. Arka sağ koltuğun orada da ses var tabi. Kardeşim bu yollara arabamı dayanır ya, şehiriçi yollar berbat. Bende servise bir gideceğim bakalım.

Evet haklısınız yollar berbat adam yola ızgara döşemiş, ızgara demeye bin şahit ister sanki yola demir yığını dökülmüş.  >:(  evet arka sağ koltuğun tam kenarından bendende ses geliyor ama o kadar büyütmüyorum o sesi çünkü arkada kimse yokken ses gelmiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yollarda araçlardan ses gelmemesi neredeyse imkansız fazla takmamak lazım bakın ben çok taktım ön konsolu söktüm komple :D

http://www.mazdaclubtr.com/10097/on-konsoldan-gelen-ses-tikirti-04-09/40/

Söktüğün arabayı sorunsuz bir şekilde toplayabildin mi bütün aksamları çalışıyor mu  ;D  :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabiki... Elim yatkındır bu işlere. Biraz sanayi geçmişimizde var :) Topladım zaten yarın o konuda da bahsettiğim gibi sorunu çözüp bazı yerlere yalıtım yapacağım.

Anladım eline sağlık o zaman :) sanayide geçmişin var ise yaparsın tabi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...