Jump to content

Ön Konsoldan Gelen Ses-Tıkırtı (2009 sonrası)

manovar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yeni konu açmak istemedim bir kaç şey sormak istiyorum,

1. Ön konsoldan gelen ses ile ilgili servise gittim, servise aracın ön gögüslükten ses geldiğini ve bununla ilgili bülten olduğunu söyledim, onlar bana yayınlanan bültenin benim araç şasi numarasına uymadığı için böyle bir sorun olmadığını kafama pek takmamamı sesle idare etmemi söylediler, ancak ben sesin kaynağını buldum henüz tekrar servise gitmedim, ses ön gögüslüğün arkasındaki sert plastik ön cama sürtüyor ve ses çıkartıyor hava soğudukça da bu ses artıyor bununla ilgili servisler ne yapabilir. Amortisörler çok sert üstünde bide toyo lastikleri var acayip vuruyor amortisörler.

2. Debriyaja bastığımda ilk basışta tak diye bir ses geliyor ilk yukarıda, ancak bu sesi yolda vites değiştirken yapmıyor, servise söyledim teli yağladık dediler ancak hiç bir şey farketmedi bütün araçlarda olduğunu söylüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu tarafa yolunuzu düşürün... bakalım... gelmeye niyetiniz varsa gelmeden arayın...

o tarafa gelmemin imkanı yok zaten şunun şurasında askere gitmeme 2 hafta kaldı, yapılabilecek önerileriniz varsa serviseme tavsiye edeyim yapsınlar ama eminimkii onlar şimdi bana diyecekki ilk bi garantiyle yazışalım sonra bakarız çok sinir olmaya başladım bu sözlerine...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

girmiyim bu konuya diyordum ama 7sayfadır tartışılıyor. gönlüm elvermedi. sorun şudur... :D

benden duymadınız...

koltukla da ilgili bülten var. lütfen servisinize danışınız...

edit:lütfen dikkat, hassas olunması gereken bir konu var.

bunu yazdırıp da servise giden ve benim arabada bu problem var diyen olursa, üzülerek bu verdiğim son teknik bülten olabilir. çünkü bunların kullanıcılara verilmesi uygun değil... aramızda ;)

Arkadaslar iyi aksamlar,Belgenin içerisinde yazan

BAġLANGIÇ VIN’I & DEĞĠġĠM TARĠHĠ

Mazdaspeed 3 / Mazda3 MPS dışında

ABD Özellikleri

JM1 BL**** ** 324925 1 Mayıs 2010

AB Özellikleri

JMZ BL**** ** 203288 13 Mayıs 2010

AB özellikleri kısmında yazan kodun sonundaki 203288 numarasının üstünde olan numaralarda bu sorun yokmu demek?Yada  tarih olarak degerlendirirsek 13 mayıs 2010 dan sonra üretilen araclarda bu sorun yokmu anlamına geliyor yoksa tam tersi sonu 203288 den kücük yada 13 mayıstan önce üretilen araclardamı bu sorun yok anlamına geliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şase aralığının ne olduğu önemli değil, sizin aracınızda böyle bir problem varsa, lütfen servise gidin, şayet aracınızda böyle bir problem yoksa, bu şase aralığında diye servise gitmenize gerek yok. yani bu şaselerin hepsinde bu problem olacak diye birşey olmadığı gibi, bu şaselerin dışında bu problem olmayacak diye bir kaide de yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise gittim ama bakmadan direk bana sizin numaranız bu aralıkta degil diye cevap verdiler onun için sordum, bu sase numarasından öncekilerdemi bu sorun var yada orda belirtilen tarihten öcne üretilenlerdemi bu sorun var yoksa sonra üretilenlerdemi onu tam anlamak icin sordum, keske her servis sizin gibi ilgili olsa, bu sase aralıgının kontrolünü acarsanız sevinirim....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise gittim ama bakmadan direk bana sizin numaranız bu aralıkta degil diye cevap verdiler onun için sordum, bu sase numarasından öncekilerdemi bu sorun var yada orda belirtilen tarihten öcne üretilenlerdemi bu sorun var yoksa sonra üretilenlerdemi onu tam anlamak icin sordum, keske her servis sizin gibi ilgili olsa, bu sase aralıgının kontrolünü acarsanız sevinirim....

Yokmu bu sase ve üretim tarihi ile ilgili bilgi verebilecek bir arkadas?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

benim aracında sol ön tarafından aynı ses geliyor, arkadada çıtırtı geliyor şubatta elazığ mazda servisine gideceğim, bakalım nolacak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Arkadaşlar konsoldan gelen sıkıntıyı 2 gündür bende yaşıyordum,Ama bu ses tireşimden dolayı oluşan bir ses değildi. Bugün aracımı İzmir Yeni Otomotiv e götürdüm.Abdullah usta ilgilendi konuyla. Test sürüşünden sonra aracın ön camla plastiğin bir leştiği noktaları sökerek orda bir kaç bantla sabitleme yaptı ve sorun çözüldü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne ara yaptırıyoruz ? :D

oo ben çıktığında yaptırmıştım 1 sene oldu herhalde :)

Bakım vs olursa bir kahvaltı yapalım ama. İlhan'da kararsız henüz nereye gitsem diye  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu dağılmadan son yazayım sonrasında ilgili konu açarız :)

21 Aralık sonrası eğer hala yaşıyor isek :D ,

22 Aralık Cumartesi servis için herkes kendini ayarlar ise, her zamanki kahvaltı yaptığımız yerde bir kahvaltı yapılabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Dün arabayı Cem'e götürdüm bir vesile ile karşıya araba ile gelmek zorunda kalınca. Akşam arabayı aldığımda ön konsolda ses kalmamıştı. İnşallah bir daha da duymam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

bende de aynı sorun vardı , keçe takılıp halledildi 2011 den sonrakilerde fabrikada takarak halletmişler

ama koltuk ta otururken saga sola hareket edince gacır gucur ses gelmeye başladı daha önce evoya götürmüştüm cem soguk havalarda yapar yaglama da sorun var dedi ,

bir kaç işlem yapmıştıı şimdi hazır garanti devam ederken yine götüreyim uyuz bir konu şirket aracım focus'da da vardı

slmlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba

2012 model sıfır aldığım aracımdan 3000 km de on taraftan tıkırtı sesi gelmeye başladı özellikle bozuk yolda aşırı derece rahatsız edecek bi şekilde bu tıkırtı gelmeye başladı.

Bulunduğum ilde şırnakta servis olmadığı için sesin kaynağını kendim bulmaya çalıştım. Bugün bozuk yolda giderken o tıkırtı sesinin tavandaki gözlük koyma kısmından geldiğini fark ettim ses geldiği anda elimle o kısmı bastırır bastırmaz ses kesiliyordu...

Artık yarın bi şekilde icabına bakacam oranın... benzer ses ile sorun yaşayan varsa gözlük koyma kısmınıda kontrol etmelerini öneririm...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

2012 model 115 hp dizel aracımın konsolonun sol kısmından, muhtemelen cam ile konsolun birleştiği yerden yada oralara yakın bir yerden hareket halinde iken bir cızırtı sesi geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...