Jump to content

Beyaz Ampulde Hangi Markayı Seçersiniz ?

FATİH38
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

sizin araçlar mercekli olduğu için diğer araçlar gibi göz alma gibi bir durum olmaz.

o yüzden xenon da olur nightbreakerda.

sizin tercihinize kalmış

Peki merceği karartma yada garanti dışı bırakma gibi bir durum söz konusu olabilirmi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mercek var mercek var. Xenon mercek ve halojen mercek farklıdır. Halojen merceğe (H serisi) Xenon ampül takılırsa (DxS serisi) far taslılar kadar göz almaz ama yine odaksız olur. Xenon mercek modifiyesi yapacaksınız ki göz almasın. Muayeneden yine de geçemezsiniz, far yıkama ve otomatik (elle değil) yükseklik ayarı isterler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de ikinci nesil 3 var. Mercekli benim farlarda. Philips photon xenon takmıştım 5 senedir de aynı xenonları kullanıyorum.  Odak noktaları birebir aynı. Hiç bir sapma veya deforme yok.  Ampul uzunluğu belki etki edebilir sapmalara diye tahmin ediyorum ama ben bu tür bir problem yaşamadım.  Beyaz ampulü ben de tavsiye etmem, sisli, yağmurlu havalarda performansı düşer. Ya xenon takın ya da aynı ampullerde kalın. Osram night breaker beyaz ampul kullanan arkadaşlar mevcuttu forumda ve memnun olduklarını dile getirmişlerdi. İlgili yazıları bir arayın oraya da göz gezdirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mazda 3. Nesil kullanıyorum. Osramı gündüz ve uzun farı olarak kullanıyorum. Xenon farda kısalara taktım. Kısa xenon 4300 kelvin civarında olmalı. Bembeyaz olursa gece özellikle yağmur çamurda çok zorlanırsınız. Sarı beyaz arası en iyisi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3. Nesil kullanıyorum. Osramı gündüz ve uzun farı olarak kullanıyorum. Xenon farda kısalara taktım. Kısa xenon 4300 kelvin civarında olmalı. Bembeyaz olursa gece özellikle yağmur çamurda çok zorlanırsınız. Sarı beyaz arası en iyisi

Hangi marka taktınız ve aracınızın donanımı nedir ? Bende taktırmayı düşündüm ama garanti konusu malum biliyosunuz peki montaj sırasında kablo kesme biçme oluyormu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hangi marka taktınız ve aracınızın donanımı nedir ? Bende taktırmayı düşündüm ama garanti konusu malum biliyosunuz peki montaj sırasında kablo kesme biçme oluyormu ?

Gündüz ve uzun farı biliyorsunuz reflex te aynı ampül. Bu yüzden osram night Breaker 4000 kelvin.

Xenonlar içinde 4300 kelvin taktırdım. Markası şu an aklıma gelmiyor ama elif tunning de taktırdım. Size tavsiyem çok beyaz xenon taktırmayın. Gece yağmurda karda kör gibi kalıyorsunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba. Bir kaç resim yükledim genel sayfaya. Acaba görebilir misiniz? Gerekrise direkt size de gönderirim ama telefon ile yüklüyorum çok zor oluyor... Resmin birisinde sadece kısa xenon yanıyor. Diğerinde uzunlar ve kısa xenon açık. Çok beyaz gibi gözüküyor ama yol aydınlatması sarı beyaz arası. Karşıdan gelenlerden hiç bir zaman rahatsız ediyor tepkisi almadım. Kısa xenon çok iyi aydınlattığı için beyaz uzunlar biraz etkisiz gibi gözükebilir. Aynı zamanda gündüz farı da olduğu için çirkin sarı renk yerine bembeyaz yanıyor. Ne yazık ki markaları hatırlayamıyorum. Ama elif tunning te turgay ı ararsanız mazda vardı kısa xenon ve pedal chip takmışsın hangi xenonu önderdin alper e derseniz hemen hatırlar

http://www.mazdaclubtr.com/topic/22705-3-nesil-mazda-3-fener/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xenonlardan biri, taktiktan 1 ay sonra arıza verince, komple söktüm. Su an kisalar photon diamon vision xenon effect 5000 k halojen. Gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...