Jump to content

acil fikir lazım...mazda 323f hb

lazaruz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar...bir araba almaya karar verdim ve komşumuzda bulunan araç konusunda ciddi tereddütlerim olunca fikirlerinize başvurmak istedim...

arac 91 model mazda 323f hb 1.6 motor...motor enjeksiyonlu(4 nokta) ,dört cam manuel ve hidrolik direksiyonu yok...

bugün arabayı kocaeli mazda servisine götürüp baktırdım...

-aracın kaportası yaşına göre oldukça sağlam ve diri duruyor...ufak tefek değişen var ve cok azda olsa kapı altlarında pas görüldü ama dediğim gibi kaporta bence ii..renk gri bu arada...

-motor durumu güzel ve bir sıkıntısı yok dedi ustalar..araç benzinli ve lpg hiç görmemiş..km ise 250.000 de..

-aracın ön iki lastiği değişip rot balans istiyor

-sağ ön amartisör değişmeli

-eksoz  kaynak istiyor ufakdan

-ön cam kenarlarındaki dirseklerin cıtaları yok ve servis orjinali 300 ytl dedi...

-tavan döşemesi ve ön iki kapı döşemesi ile kollarının değişmesi lazım..(bu konuda fiyat verirsenin sevinirim hiç bilgim yok)

-arabanın teypi bozuk değişmesi lazım..

-merkezi kilit ufak bir sorundan dolayı çalışmıyor

-motor 1.6 enjeksiyonlu olduğu için sıralı sistem tüp takılabiliyor ve ortalama 1000 ytl bu donanım..(bu arac tüpsüz kullanılırmı tasarruf acısından*)

şimdilik bildiğim eksikleri bunlar..

son olarak sahibi 5.500 ytl ye bırakacagını soyledi..kendisi 10 yıldan fazladır biniyor arabaya...

şimdi bu arac alınırmı?

yazdığım eksikler ortalama ne kadara bana patlar arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum..özellikle bu araçları tanıyan arkadaşlardan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MErhaba,kapı döşemelerini ve tavan döşemesini kendin yaptırman gerekebilir,çünkü bulman çok zor.Benim eski aracım 323 sedandı benzinde pek fazla abartılı yakmıyordu,karbüratörlü olduğu halde.eğer motor ve yürür iyiyse kmninde pek bi anlamı yok bence.Ayrıca çıtalarıda çıkma veya servisten bulman gerekir,yan sanayisi bildiğim kadarıyla yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

91 model bir arabada 4 nokta enjeksiyonlu motor olduğunu bugün öğrendim servisden..bende karbüratörlüdür 500 tl ye bi tüp takarız diyordum..araç sıralı istiyor:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

91 model bir arabada 4 nokta enjeksiyonlu motor olduğunu bugün öğrendim servisden..bende karbüratörlüdür 500 tl ye bi tüp takarız diyordum..araç sıralı istiyor:)

Enjeksiyonlularada normal lpg takıyorlar,ama patır patır patlıyor  :2funny: ama seni üzecek şekilde fazla yakacağını zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Araba Plajyolu'ndaki araba mı? Sahibinin adını unuttum, orta yaşlı bıyıklı, esmer, kısa boylu birisiydi. Eğer o arabaysa ve sahibini tanıyorsan, bizim Hakan Turgut'u da tanıyorsundur. :D

O araba 1,6 değil 1,8 yanlış bilmiyorsam. Ruhsata 1,6 olarak yazılmış. Bu durumu (aynı arabadan sözediyorsak)  sahibi de biliyor. O arabayı 5.500 liraya alırsan takriben 3-4 bin lira daha üste harcaman gerekiyor. Tabi bu rakam ben alsaydım kafamdakileri yapabilmem için gerekli olan para. Sonuçta şimdiki sahibi bu haliyle de kullanıyor kaç senedir. İncik boncuk - ıvır zıvır çok işi vardı. Motoru benim gördüğüm kadarıyla gayet iyi. Hakan'ın düğününde sahil yolunda gaza gelip önümde gazladığında hiç duman falan atmadan gitmişti.

Senin sözünü ettiğin araba başka bir arabaysa (ki pek sanmıyorum) görüp incelemeden yorum yapmak pek doğru olmaz. Benim bahsettiğim arabayı da biraz daha pazarlık yap. 6500 liradan 5500 liraya düşmüş, biraz daha sıkıştırıp 5000 lira veya altına düşürtüp alabilirsin.

Motor parçalarıyla ilgili ufak tefek sıkıntı yaşama ihtimalin var. Çünkü piyasada çok az olan bir motor ve diğer Mazda 1,8 motorlarla aynı parçaları kullanmıyor. Onun haricinde diğer tüm parçalarını kolaylıkla bulabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba dostum elimde mazdanın tavan döşemeleri kapı döşemeleri kapı kolları hepsi var istersen yardımcı olabilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba dostum elimde mazdanın tavan döşemeleri kapı döşemeleri kapı kolları hepsi var istersen yardımcı olabilirim

peki dostum tavan döşemesi ile iç kapı döşemeleri artı kapı kolları ne kadara mal olur ortalama?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence şansınızı zorlayıp aracı 4.5 gibi bir rakama düşürmeye çalışın, ön amortisörler çift değişir ön takıma girmişken 3üne 5ine bakmayıp tamamını yapmak gerekir, döşemenin acelesi yok eliniz cebiniz uygun oldukça yaparsınız,, bendeki karburatörlü lpg ayarını iyice kıstım beni istediğim yere götürüyor ama arada bi tekleme yapıyor; performansı yüksek olsun diye ayarladım bu seferde fazla yakıyor (35krş) gene pis bi lpg kokusu, benzinde kullanıyorum 27-30krş arası yakıyor 17" jant ve abart egsoz olmasına rağmen hala seri bir araç motoru da 100binde rektefe edilmiş 59bin de şahin doğan hyundai tanımadan yolda zewkli bir kullanımı war tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...