Jump to content

Mazda 3 SEMA Versiyonu 19" Jantlar-Cesaret İster.

okkko
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazdalara 5x112 ölçüler uyarmı acaba. Benim elimde 5 takım amg, lorinser marka 16 inç 17 inç 18 inç 19 inç jant bulunmakta. 16 inç olan lastikli ve lastikleri sıfır ayarında.

Spacer diye adlandırılan ara diskler var. Araya onlardan koyarsanız gayet güzel de olur.

wheel_spacer.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet. 10mm.'den 40-50 mm.ye kadar ölçüleri var. Hatta daha bile kalınları vardır herhalde.

Bijon aralığının uymadığı durumlarda veya farklı sayıda bijon yuvası içeren jantı araca monte etmekte kullanıldığı gibi lastiği dışarda tutup iz genişliğini artırmak amacıyla kullananlar da var. Ben de sadece lastikleri dışarda tutunca görüntüsü güzel olur diye sipariş verdim, bu hafta elimde olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak ettim ben de. Spacer yuzunden basina kotu bir olay gelen birileri mi var? Mesafe artacagi icin lastige binen yuk de artacak elbette ama torna isi malzemesi belli olmayan bir spacer kullanmayacagim ki. Koskoca Momo firmasinin da bir hesap kitabi vardir elbette.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şahsen proplem olacağını sanmıyorum, mantığını anladım ve doğru hesap kitapla her yükü kaldırır .. ama momo türkiye yollarında test yapmış mı , onu da düşünmek lazım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak ettim ben de. Spacer yuzunden basina kotu bir olay gelen birileri mi var? Mesafe artacagi icin lastige binen yuk de artacak elbette ama torna isi malzemesi belli olmayan bir spacer kullanmayacagim ki. Koskoca Momo firmasinin da bir hesap kitabi vardir elbette.

aynen bu dediğiniz şeyi oradaki arkadasta yazmıstı koskoca eibach bunu düşünmüştür diye ama cevap verilmiş  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben cidden merakımdan soruyorum bunları. Sadece bu konu için girip üye olmak da istemiyorum. Paylaşırsanız sevinirim. Gerçi parası ödendi, malzeme geldi, yeterince heveslendim haftasonu gelse de taktırsam diye... Ne riski olursa olsun taktıracağım ama yine de merak ediyorum işte :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

koca firmalar bunu düşünmüştür de, arabayı üreten firma düşündü mü bakalım. spacer takarsanız, rüzgar aerodinamiği, esp reaksiyonları, beşik ve salıncağa, yay ve amortisörlere binen yük değişir. lastikler daha çok içten yemeye başlar, rot ayarının bu aralıklara göre yeniden düzenlenmesi gerekebilir. standart aralıklarda bile kırılabilen alt takım elemanları daha çabuk yorulur, rot ayarı daha çabuk bozulur, amortisör ömrü azalır. adamlar amortisör alt noktasını jant iç merkezine yakınlaştırabilmek için hertürlü maymunluğu-mühendisliği yaparken bir kalemde, bu noktayı açmak bir yerden sonra iz genişliğini arttırmaktan çok arabaya eziyet halini alabilir. momo ne kadar iyi hesap yapsada aksondan sonraki her ekstra hareketli parça emniyeti azaltır. öte yandan motordan lastiğe varana kadarki her ağırlık belirgini bir biçimde araç performansını düşürür. spacer yerine daha geniş jant (7" yerine 8" gibi) kullanmak hep tercih edilmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

kesinlikle problem olmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

koca firmalar bunu düşünmüştür de, arabayı üreten firma düşündü mü bakalım. spacer takarsanız, rüzgar aerodinamiği, esp reaksiyonları, beşik ve salıncağa, yay ve amortisörlere binen yük değişir. lastikler daha çok içten yemeye başlar, rot ayarının bu aralıklara göre yeniden düzenlenmesi gerekebilir. standart aralıklarda bile kırılabilen alt takım elemanları daha çabuk yorulur, rot ayarı daha çabuk bozulur, amortisör ömrü azalır. adamlar amortisör alt noktasını jant iç merkezine yakınlaştırabilmek için hertürlü maymunluğu-mühendisliği yaparken bir kalemde, bu noktayı açmak bir yerden sonra iz genişliğini arttırmaktan çok arabaya eziyet halini alabilir. momo ne kadar iyi hesap yapsada aksondan sonraki her ekstra hareketli parça emniyeti azaltır. öte yandan motordan lastiğe varana kadarki her ağırlık belirgini bir biçimde araç performansını düşürür. spacer yerine daha geniş jant (7" yerine 8" gibi) kullanmak hep tercih edilmiştir.

Ben 8 ay boyunca H&R spacer kullandım one 1.5cm arkaya 2cm şeklinde rot balans yaptıktan sonra en ufak bir sıkıntım olmadı. Yol tutuşu farkedilir derecede arttı ve aracın görüntüsü daha şık oldu.

mazda3eski.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...