Jump to content

Servis bakım süreleri hakkında şikayet

Arman-1999
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Açıkcası bu konuda Ercan'a sonuna kadar hak veriyorum. Seneye aracımı yenilemeyi düşünüyorum. Ben yine aracımı her 10 bin'de götüreceğim. Şu anki zamanlamadan ve ücretlerden çok memnunum. Ama yeni araç alınca bu düzen değişecek. Garanti geçersiz olacaksa da işini iyi yapan özel servisleri tercih ederim. Markamız sağlam araçlar ürettiği için için, garanti konusunda büyük bir risk almış olmayacağımı umuyorum.

Şirket araçlarımız Kia ve Fiat. Bu iki marka da 15bin km'de bir bakıma alıyorlar araçlarını. Bakım fiyatları da benim araç ile aynı.

Özetle bu uygulamaya ben de kesinlikle karşıyım. Yılda 1 ya da 10 bin km'de 1 ülkemiz için gayet uygundu. Kim ne şekilde savunursa savunsun, bu yeni uygulamanın benim gözümde müşteriyi soymaktan başka hiçbir amacı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 101
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

14

• Arman-1999

10

• ercan_wrc

10

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Konuyu açan arkadaş haklı, 6 ayda bir bakıma çağırmanın mantıklı bir izahı yok. Mazda bu tip anlamsız uygulamalardan vaz geçmedikçe marka olarak ülkemizde bir yere gelemez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim, en azından benim 6 ayda bir bakıma çağırılmayı savunuyor muşuz gibi algılanmasın. Sadece bakım masraflarınının diğer rakiplere göre o kadar da yüksek kalmadığını söylemeye çalışıyoruz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani herhangi bir marka 250ye yaparken mazda 180'e yapabilir ama bu yeterli değil. sonuçta her marka bakımları 10binde 15-20binlere çıkarıp garanti sürelerini 2 yıldan 3-5 hatta 6 yıla çıkaranlar var. mesela hyundai mazotlu araçlarına bile 20bin bakım km si yada 1 yıl veriyor diye hatırlıyorum. düşünsenize araca çok binen ve bu nedenle mazotlu araç almak isteyen birisini gelip mazda Dizel mi alır hyundai mi? ayrıca garanti süresi kore arabası olan hyundaide bile 5 yıl oldu ayrıca esp 8 hava yastığı da birçok aracında standart... sizce hyundai 5 yıl araclarına güveniyor da mı bu kadar garanti veriyor? sürümden kazanma olayı budur....gerçi son dönemde fiyatları çok arttırdı hyundai eski statejisi kalmadı ama eski satış stratejisini açıkcası beğeniyordum.yüksek donanım-fiyat ucuzluğu...

keza aynı şekilde honda 6 yıl veya 150bin km garanti veriyor...bakımlar 10binde 1

fiat dizeller 15binde bir diye hatırlıyorum. ki dizel araç 6 ayda bir bakıma girse yeridir. çok masraf ödemektense 6 ayda girsin hadi neyse denir ama benzinli mazda 6 aylık bakım....

işte bakın örnek...sınırları zorlayıp mazda 3 almak isteyen 1 kişiyi sırf bu 6 aylık bakımdan dolayı kaybediyor mazda...ve benim gibi birçok kişiyi.... sonrada mazda Türkiyede neden çok satmıyor?araçlar mı kötü? neden ikinci el zayıf? gibi sorular.... balık baştan kokuyor ve millet almaya çekiniyor sıfırı almayıncada haliyle ikinci elde zayıf oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt olayı ile alakalı bir iki şey ekleyeceğim. Jazz ile Mazda3ü kıyaslamak haksızlık olur. Civicle kıyaslamak lazım ki, katalogta harikalar yaratan 125 hplik tasarruflu motorun gerçekte ne olduğunu kullanıcılar gayet iyi biliyor...

Eğer yakıt karşılaştırılacaksa mazda3 ile jazz karşılaştırılmalı. Mazdanın 13 (aslında 1.4 sayılır) motorunun ne kadar az yaktığını herkes çok iyi biliyor...

yok hocam ikisini kıyaslamadım sadece keseme her açıdan mazda yerine jazz almak avantaj sağlıyor birde bakım girince işin içine demek istedim. yoksa mazda 3 her C sınfı gibi 10lt yakıyor ki normal yakıt. ben değerlendirmeyi kendi açımdan yaptım...jazz-mazda 3 aradaki fiyat farkı + yakıt + kredi faizi + bakım falan diyerek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 veya üstü garanti sürelerine cevap vereyim.

Hyundai çok mu güveniyor araçlarına 5 yıl veriyor demişsin.

Hayır güvenmiyor. Bu bir pazarlama taktiği. Adam seni 5 yıl boyunca servisine gelmeye zorluyor :)

Başta bu yolla aracı satar istediği rakamlara ulaşınca fiyatları arttırır. Zaten yazmışsın arttırdı diye.

Olay bundan ibaret 5 ve üstü garanti veren araçlarda :)

Tabi sonuçta herkes kendi bütçesine göre bir yol seçecek.

Araç kıyaslama konusunda Kadir'e katılıyorum. Mazda3 'ün rakibi Civic olur.

Neden çok satmıyor konusunda da pazarlama stratejilerinde yanlışlıklar var. Bu konuda haklısın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar anlamadığım konu şu, 6 ayda bir bakıma gitmeye üşeniyorsunuz sadece, yoksa fiyat olarak bir fark yok anlatamadım gitti :)

Zaten Mazda 10.000km bakım vermiş ve bana sene de bir uğrama 6 ayda bir uğra demiş, bunun nesini eleştiriyorsunuz çözemedim :)

Adam 5000'de bir yağ değiştireyim her geldiğinizde 300-350 TL yapıştırayım demiyorki. Ha senede bir gidip 300-400 vermişiniz ha bunu senede 2 kereye çıkarıp masrafı 2'ye bölmüşünüz.

@ercan_wrc,

Kişisel tercihtir ben üşenirim kardeşim 6 ayda bir gitmeye dersen o zaman Hyundai al derim sana :) 5 Yıl Garanti konusunda  atladığın bir konu var ki bu çok önemli;

1- Garanti hesaplanırken araç maliyeti 3X yapılıp satılır yani, araç 1000 lira ise sana 3000'ne satılır ve her parçanın 3 kere değişme hakkı vardır. Kabaca bu şekildeymiş ve hemen hemen her firma aşağı yukarı bu şekilde hesaplıyormuş ( Otomotiv üreticilerden kaynağım)

2- Hyundai örneğinde araç sana 5X geliyor garantiye takıldıysan eğer, Mazda ile kıyaslanacak bir araç değil ayrıca.

3-Honda'da durum biraz daha farklı , Normalde garanti 3 yıl ama bazı ücretsel farklar veriyorsun ve 3 yıllık garanti şartları haricinde bazı şeyler kabul ediyorsun, yanlış veya eksiğim var ise düzelt lütfen.

4- Mazda 2 yıl değil 3 yıl vermekte garantiyi

5- Kesinlikle ve kesinlikle 20.000km dizel ve 15.000km benzinli bakımını kabul etmiyorum, Dizellerin neden 100.000, benzinlilerin neden 150.000'de patladğının ispatıdır bu ( %70'nin)

6-Bence biraz daha araştır, Honda çok iyi bir marka, harika araçları var ve Jazz sınıfında en iyisi diyebilirim ( Mazda3 ile aynı sınıf değil u arada ) Mazda'yı bizde eleştriyoruz ama hiç değilse biraz daha kesin bilgilere dayanmaya çalışıyoruz. Senin ki kulaktan dolma ve çoğu eksik bilgi olduğuna inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 veya üstü garanti sürelerine cevap vereyim.

Hyundai çok mu güveniyor araçlarına 5 yıl veriyor demişsin.

Hayır güvenmiyor. Bu bir pazarlama taktiği. Adam seni 5 yıl boyunca servisine gelmeye zorluyor :)

Başta bu yolla aracı satar istediği rakamlara ulaşınca fiyatları arttırır. Zaten yazmışsın arttırdı diye.

Olay bundan ibaret 5 ve üstü garanti veren araçlarda :)

Tabi sonuçta herkes kendi bütçesine göre bir yol seçecek.

Araç kıyaslama konusunda Kadir'e katılıyorum. Mazda3 'ün rakibi Civic olur.

Neden çok satmıyor konusunda da pazarlama stratejilerinde yanlışlıklar var. Bu konuda haklısın.

tamam hocam bende onu diyorum bir hyundai sürümden kazanıyor yoksa 5 sene taş gibi binileceğinden değilki...adam 5 sene seni bağlıyor servise ve senden dışarı gidecek parayı kazanıyor ayrıca parça satışını diğer markalara göre çok çok yükseltiyor. keza ciroyu yükseltiyor.buda herkese avantaj sağlıyor. düşünün yedek parça satışı yüksek, araç satışı yüksek, bakım ücretleri yüksek, müşteri sayısı çok, bayi cirosu yüksek, müşteri memnun...

neden memnun düşünün benim aracım garantide ve 3 sene sonra bobin arızalandı yada devirdaimde sıkıntı çıktı  diyelim... aracım garantide gider servise yaptırırım belki 1-2 belkide 3 binliralık bir masraftan biranda kurtulurum. bayii zarar mı eder? hayır arıza yapmayan garanti süresi boyunca servise boş yere para döken 2 kat malzeme işçilik parası veren bir kişiden zaten bunların(garantideki bozulan araçların) parasını çıkarıyor ki..hatta o arızalı araç bile 3 sene servise bi yağ-filtre değişimine dışarda 60-80 verecekken 300 lira verdi. bir nevi kendi bobin parasını her sene biriktirdi bayiide..ama görüldüğü gibi bu herkese yarıyor...mazda da yapsın abi mazda çok daha karlı çıkar çünkü arıza vermiyor sağlam araçlar...milletten 5 sene boyunca aldığı para yanına kar kalacak.ve satışları artar öünkü mazda diyince millet parçası pahalı diyor. ama garantide olduğunu bilince parça pahalıda olsa (ben araştırdım biliyorum pahalı değil) gider mazda alır.korkmaz. sonrada zaten bakarki parça pahalı değilmiş. bir sonraki aracınıda mazda alır etrafındaki tanıdıklarına da öneride bulunur. 1 taşta 2 kuş demektir.

keza aynı şekilde çeksin abi 1 sene veya 10bin diye bakımı 175 değilde 225-250 alsın bakıma ama senede bir yapsın....abi adamlarda satış mantığı-strateji yok ben napıyım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada ben bütün araçlarımın bakımlarını 6000-7000Km'de bir yaptırıyorum, Çünkü kimse motorun trafikte çalıştığı zamanı hesaplamıyor. Dizel aracımıda 5000km'de bir bakıma sokuyorum. Hepsinde yağ değişiyor .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar anlamadığım konu şu, 6 ayda bir bakıma gitmeye üşeniyorsunuz sadece, yoksa fiyat olarak bir fark yok anlatamadım gitti :)

Zaten Mazda 10.000km bakım vermiş ve bana sene de bir uğrama 6 ayda bir uğra demiş, bunun nesini eleştiriyorsunuz çözemedim :)

Adam 5000'de bir yağ değiştireyim her geldiğinizde 300-350 TL yapıştırayım demiyorki. Ha senede bir gidip 300-400 vermişiniz ha bunu senede 2 kereye çıkarıp masrafı 2'ye bölmüşünüz.

@ercan_wrc,

Kişisel tercihtir ben üşenirim kardeşim 6 ayda bir gitmeye dersen o zaman Hyundai al derim sana :) 5 Yıl Garanti konusunda  atladığın bir konu var ki bu çok önemli;

1- Garanti hesaplanırken araç maliyeti 3X yapılıp satılır yani, araç 1000 lira ise sana 3000'ne satılır ve her parçanın 3 kere değişme hakkı vardır. Kabaca bu şekildeymiş ve hemen hemen her firma aşağı yukarı bu şekilde hesaplıyormuş ( Otomotiv üreticilerden kaynağım)

2- Hyundai örneğinde araç sana 5X geliyor garantiye takıldıysan eğer, Mazda ile kıyaslanacak bir araç değil ayrıca.

3-Honda'da durum biraz daha farklı , Normalde garanti 3 yıl ama bazı ücretsel farklar veriyorsun ve 3 yıllık garanti şartları haricinde bazı şeyler kabul ediyorsun, yanlış veya eksiğim var ise düzelt lütfen.

4- Mazda 2 yıl değil 3 yıl vermekte garantiyi

5- Kesinlikle ve kesinlikle 20.000km dizel ve 15.000km benzinli bakımını kabul etmiyorum, Dizellerin neden 100.000, benzinlilerin neden 150.000'de patladğının ispatıdır bu ( %70'nin)

6-Bence biraz daha araştır, Honda çok iyi bir marka, harika araçları var ve Jazz sınıfında en iyisi diyebilirim ( Mazda3 ile aynı sınıf değil u arada ) Mazda'yı bizde eleştriyoruz ama hiç değilse biraz daha kesin bilgilere dayanmaya çalışıyoruz. Senin ki kulaktan dolma ve çoğu eksik bilgi olduğuna inanıyorum.

dostum merhaba ben derdimi tam yazamadığım için bişey diyemiyorum ama yukarıdaki ( seninle aynı anda yazmışız ) yazımı okursanız çok daha iyi anlarsınız.

ayrıca ben zaten bu konu hakkında kulaktan dolma bilgi sahibi olsam mazda almak istiyorum diye çırpınmam gider 5 sene garantili yürüyen tabut hyundai i30 + dizelini 38 bine alırım benzinli mazda 3'e 44bin vermem.....

jazz-honda-mazda kıyaslamasıda yanlış anlaşıldı. ben sadece yakıtı az( ş.içi 6,5 litre ) donanımlı kaliteli araç olarak B sınıfı araç diyorum.

mazda ile tabiki kıyaslanmaz....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ercan boşver mazdayı ya, bak bir laf ediyorsun tonla cevap veriyorlar :D Uğraşılmaz bu kıl adamlarla :D

Ben Colt aldım rahatladım, daha da mazdayı kapıma sokmam :geyik::D

evet hocam. iyi yapmışsınız valla. yeni coltta seçeneklerim arasında aslında bir sıkıntı olurda para sıkıntısı çekersem eğer 30bin'e colt almakta çok mantıklı onuda araştırdım. start-stoplu c.control ebd far yağmur park sensörü vs vs ile coltta çıtasını çok yükseltti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak ettim;

Hadi git, kafan rahat olsun. Yıllık periyodik bakım masraflarından bir tanesini ben ödeyeceğim desem gidip Mazda3 alacak mısın?  :D :D :D

tabiki tek faktör bakım değil yazdığım gibi yakıt-bakım vs vs. ama gerçekten 6ay olması insanın zoruna gidiyor onu anlatmaya çalışıyorum burada. kastırıp mazda 3 alabilecek param olursa sizin için burada konu açıp soracağım "Ödüyorrrr musunnnnn" diye öderseniz gidip alacağım gerçekten :D

benim düşüncem 40bine çıkabilirsem 44'e C sınıfı kaliteli karizma sağlam donanımlı araç almak şahsen 39 a linea dizel yerine 44e mazda 3 benzinli diyorum ama işte bakım bile insanın gözüne çok görünüyor sınırlar zorlanınca....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senede 1 kere bakım demek senede 1 kere işçilik bedeli demek. Senede 2 kere bakım demek senede 2 kere işçilik bedeli demek.

Bunun yanında üreticisi tarafından 10.000km+ ömür biçilen yağın 3.000-4.000km'de değişmesi ayrı bir masraf.

Dolayısıyla 6 ayda bir bakım ile senede 1 bakım aynı bedel olamaz. Markayı seviyoruz ama doğrusu da bu. 6 ayda bir bakıma çağırmak övünülecek birşey değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yine yanlış anlaşıldık herhalde :)

Biz Mazda'yı övmüyoruz, sadece bakımları rakiplerine göre yüksek değil.

Yağ konusunda 10 bin km faktörü yanında kullanım ömrü de önemli. Ayrıca km gelmediyse yağı da değiştirmek zorunda değilsin. Mazda servisleri bu uygulamayı yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senede 1 kere bakım demek senede 1 kere işçilik bedeli demek. Senede 2 kere bakım demek senede 2 kere işçilik bedeli demek.

Bunun yanında üreticisi tarafından 10.000km+ ömür biçilen yağın 3.000-4.000km'de değişmesi ayrı bir masraf.

Dolayısıyla 6 ayda bir bakım ile senede 1 bakım aynı bedel olamaz. Markayı seviyoruz ama doğrusu da bu. 6 ayda bir bakıma çağırmak övünülecek birşey değil.

3-4000Km'de yağınızı hangi servis değiştiriyor acaba? Ayrıca Opel Astra aracımın senelik periyodik bakımı 400TL, Mazda3'ün 350 TL civarı. Opel nerdeyse Mazda'nın 10 katı satıyor ama veriler ortada masraf ve parça fiyatları güya ucuz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabiki tek faktör bakım değil yazdığım gibi yakıt-bakım vs vs. ama gerçekten 6ay olması insanın zoruna gidiyor onu anlatmaya çalışıyorum burada. kastırıp mazda 3 alabilecek param olursa sizin için burada konu açıp soracağım "Ödüyorrrr musunnnnn" diye öderseniz gidip alacağım gerçekten :D

benim düşüncem 40bine çıkabilirsem 44'e C sınıfı kaliteli karizma sağlam donanımlı araç almak şahsen 39 a linea dizel yerine 44e mazda 3 benzinli diyorum ama işte bakım bile insanın gözüne çok görünüyor sınırlar zorlanınca....

Ercan bey kaç satır yazı yazdık ve birkaç soru sordum ama aynı şeyden bahsedip duruyorsunuz.

Diyorsunuz ki Mazda 6 ayda bir bakıma sokturduğu için almaktan vazgeçtim, masrafları diğerlerinin 2 katı .

Bizde dedik ki hayır 2 katı değil aynı hatta bazılarından daha ucuz tek farkı senelik bakımı 2'ye bölüyorlar.

Siz halen 6 aylık bakım zoruma gidiyor bu yüzden almıyorum diyorsunuz. Gerçekten çözemedim sizi.

Kısaca özetleyim yine anlatamıyormuyum diye kendime sorup duruyorum.

Honda Bakım masrafı : 10.000km:350 TL ( Senede 1 )

Mazda Bakım masrafı:    5.000+5000km 200+150 TL  (6 ayda 1)

Sizi zora sokan Maddi açıdan şikayet ettiğiniz ve bakım masraflarında zorlandığınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

para var huzur var :D

Para yok Huzur var :)

Arkadaşlar şu konuya açıklık getirmek istiyorum, buda tercih meselesidir ayrıca saygı duyarım.

Yağ Ömrü olarak firmalar 10.000-15.000km diye nitelendiriyorlar ama motorun çalışma zamanını hiç hesaba katmıyorsunuz.

Şimdi günde trafiksiz otobanda 50km'yi yarım saatte yol alan bir aracın motoru ile 50km'yi 2 saatte ( bu sırada motor hep çalışıyor) alan aracın motoru ve kullandığı ve eskittiği yağ miktarı bir değildir. Trafikte diğerine göre pislenen filtreleri hesaba katmıyorum bile. Bu yüzden ben servislerin bu politikalarını para tuzağı olarak nitelendiriyorum. 15.000km 'de bir yağ değiştiren dizel araçların yağlarını görüyorum resmen saralle olmuş. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yine yanlış anlaşıldık herhalde :)

Biz Mazda'yı övmüyoruz, sadece bakımları rakiplerine göre yüksek değil.

Yağ konusunda 10 bin km faktörü yanında kullanım ömrü de önemli. Ayrıca km gelmediyse yağı da değiştirmek zorunda değilsin. Mazda servisleri bu uygulamayı yapıyorlar.

Yo siz mazdayı övüyorsunuz demedim. Marka için 6 ayda 1 servise çağırmak övünülecek birşey değil. Ayrıca kafada soru işaretleri yaratıyor. Bununla birlikte km dolmadan yağ da değiştirmeyeceksek neden gidiyoruz o zaman 6 ayda bir servise? Cam suyu ekletmek için mi? Önceki aracım 2004 model seat idi ve 15.000km'de bir servise gittim 150.000km yaptım hiçbir sorun yaşamadım. Mazda'yı alırken 6 ay periyodunu duyunca oldukça şaşırdım. Ama bu durum aracı almaktan caydırmadı beni.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın edarguner lütfen önce sakin olun karşıdakini incitecek davranışlarda bulunmayın. kimse size övdünüz savundunuz bizede yuhladınız açık buldunuz diye para-ücretsiz bakım-benzin araba vermeyecek. bunu unutmayarak tekrar ilk sayfada yazdığım yazımı okumanınız öneriyorum

tamam hocam bende onu diyorum bir hyundai sürümden kazanıyor yoksa 5 sene taş gibi binileceğinden değilki...adam 5 sene seni bağlıyor servise ve senden dışarı gidecek parayı kazanıyor ayrıca parça satışını diğer markalara göre çok çok yükseltiyor. keza ciroyu yükseltiyor.buda herkese avantaj sağlıyor. düşünün yedek parça satışı yüksek, araç satışı yüksek, bakım ücretleri yüksek, müşteri sayısı çok, bayi cirosu yüksek, müşteri memnun...

neden memnun düşünün benim aracım garantide ve 3 sene sonra bobin arızalandı yada devirdaimde sıkıntı çıktı  diyelim... aracım garantide gider servise yaptırırım belki 1-2 belkide 3 binliralık bir masraftan biranda kurtulurum. bayii zarar mı eder? hayır arıza yapmayan garanti süresi boyunca servise boş yere para döken 2 kat malzeme işçilik parası veren bir kişiden zaten bunların(garantideki bozulan araçların) parasını çıkarıyor ki..hatta o arızalı araç bile 3 sene servise bi yağ-filtre değişimine dışarda 60-80 verecekken 300 lira verdi. bir nevi kendi bobin parasını her sene biriktirdi bayiide..ama görüldüğü gibi bu herkese yarıyor...mazda da yapsın abi mazda çok daha karlı çıkar çünkü arıza vermiyor sağlam araçlar...milletten 5 sene boyunca aldığı para yanına kar kalacak.ve satışları artar öünkü mazda diyince millet parçası pahalı diyor. ama garantide olduğunu bilince parça pahalıda olsa (ben araştırdım biliyorum pahalı değil) gider mazda alır.korkmaz. sonrada zaten bakarki parça pahalı değilmiş. bir sonraki aracınıda mazda alır etrafındaki tanıdıklarına da öneride bulunur. 1 taşta 2 kuş demektir.

keza aynı şekilde çeksin abi 1 sene veya 10bin diye bakımı 175 değilde 225-250 alsın bakıma ama senede bir yapsın....abi adamlarda satış mantığı-strateji yok ben napıyım...

tekrarlıyorum....

burada sorun garantinin 3 yıl yada 1 yıl olması değil müşteriye güven sağlama mazda isterse 5 değil 8 yıl garanti verebilir buda bir satış stratejisidir müşteri bağlar müşteri çoğalırsa satış artar satış artarsa ikinci el değer kazanır ikinci el çoğalırsa parça satışı artar..........diye devam eder.....

veyahut bakımı 6 ayda 175 lira değil isterse 75 lira yapsın. 6 ay denilince millet korkar.

kimse aracını 6 ayda bir bakıma sokmak istemez. isterse 25 lira olsun. 6 aylık bakım diyince duyan kişinin gözü pörtlüyor. sorun para değil yani sorun saçma sapan süreler saçma sapan satış stratejileri. ondan sonrada bu araç niye satılmıyor diye boş dükkanda dirsek çürütüyorlar.

sen bakımı 20bine çek 1 seneye çek. huzursuz olan müşterin varsa para ödemek aracının yağını 7binde değiştirmek isteyen yine gelsin değiştirsin. ki benim 96 model aracımın yağını 5bin km de bir değiştiriyorum evet 96 model eski aracımın yağını 7 falan değil 5 binde bir değiştiriririm. ama para yoksa 6bine sarkar veyahut param vardır vaktim vardır gider 4800km de değiştiririm.

ama X markada git bakalım 6-7bin kmde hooop garanti dışısın kardeşim derler adama....

yada bişey demez demez yarın problem çıkar arabada bi bakarlar eeee sen şu tarihte 5 binde gelmemişsin 6500km de gelmişsin ben anlamam garanti dışı kalmış aracın zaten diyen birçok markalarda var. bilmem şimdi anlatabildim mi sizlere?

kıllı olan huzursuz olan değiştirmek isteyen buyursun gitsin 6 ayda veya 5bin kmde değiştirsin. ama ben senede 10bin km bile binmiyorum napıyım 2bin kmdeki aracımı gidip bakıma mı sokuyum 6ayda. taptaze filtreleri yağları garantiden çıkmasın diye 300 değil 200 lirada olsa zoruma gider işte. binmeyen adama senede 6-7bin km yapan adama koyar işte....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...