Jump to content

2010+ Mazda3 için Xenon Uygulaması

ozgur2
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Doğru sarı ışık, beyaz ışıktan daha az yorar gözü.

Bence karşı tarafı normal farlara göre daha fazla rahatsız ediyor, çünkü ben rahatsız oluyorum genelde ve rahatsız olduğum her arabanında ayarsız olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bunların içinde xenon farlar orjinal gelen mercedes'ler de var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yanıt 69
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

8

• S.Halilduru

12

• ozgur2

12

• Yusufsinan26

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

2 haftada problem çıkmamıştı, 2 ay sonra herhangi bir problem var mı ?

:)

:) Hayır hiç bir sorun çıkmadı neyse ki. Çok da memnunum, görüşü bir hayli iyi etkiledi, farlarımız mercekli olduğu için trafiğe de rahatsızlık vermiyor. Ama sisler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, ilk fırsatta onları eski haline getirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

süper olmuş kazasız belasız kullanın. mazda 3 xenon farın en yakıştığı araçlardan biri. bu işlerden anlamadığım için hepsi burada dan 6000k xenon kit alsam taktırmaya çok para gider mi, uzun farları değiştirmek te gerekiyor mu, gerekiyorsa ne almak (voltu cinsi vs.) lazım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

süper olmuş kazasız belasız kullanın. mazda 3 xenon farın en yakıştığı araçlardan biri. bu işlerden anlamadığım için hepsi burada dan 6000k xenon kit alsam taktırmaya çok para gider mi, uzun farları değiştirmek te gerekiyor mu, gerekiyorsa ne almak (voltu cinsi vs.) lazım?

Çok teşekkürler. Bana maliyeti herşey dahil 180 tl idi ( sisler hariç ), buna göre çok para ödeyip ödemediğinizin muhakemesini yapabilirsiniz. Uzunlara xenon uygulatmaya gerek görmedim ( uygulanabiliyor mu onu da bilmiyorum zaten 8:) ). Fakat park lambalarını ve uzunları beyaz lambalarla değiştirdim. Bunların maliyetleri ise 10 tl + 40 tl. Lambaların voltunu vs ise hiç bilmiyorum, uygulamayı yaptırdığım usta kendi seçti ve taktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonunda bende xenon taktırdım :)

Fakat yoğunluğum dolayısı ile kardeşim aracı götürüp taktırdı, henüz test edemedim, hafta sonuna kalıyor test artık.  Resimleri çektiğimde bende eklerim. Servisim philips marka takıyordu, 6000k taktırdım.

Ayrıca artık cruise control'üm de var, arabaya bayağı bir para harcadım, eşim öldürecek beni. Faturayı bir gördü zaten bu ne dedi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonunda bende xenon taktırdım :)

Fakat yoğunluğum dolayısı ile kardeşim aracı götürüp taktırdı, henüz test edemedim, hafta sonuna kalıyor test artık.  Resimleri çektiğimde bende eklerim. Servisim philips marka takıyordu, 6000k taktırdım.

Ayrıca artık cruise control'üm de var, arabaya bayağı bir para harcadım, eşim öldürecek beni. Faturayı bir gördü zaten bu ne dedi :D

hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanırsın umarım. fotoğrafları bekliyoruz ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xenon'ları taktırdım. İlk izlenimlerim şöyle

Taktıran herkes çok değişiklik oldu diyor ama ben orjinal farlar ile aydınlatmada fazla bir değişiklik hissetmedim, sadece rengi beyaz oldu.

Mercekli far olmasından kaynaklanıyor olabilir ışığı dağıtmıyor, kesme yerleri orjinaldeki gibi aynı. Fakat ön tarafta ışığı kesme yeri biraz araca doğru yaklaşmış gibi hissettim, fazla ileriyi aydınlatmıyor. Bunun neden yaptığı konusunda bir fikrim yok, ampül kısa veya uzun gelmiş ise yaparmı, veya far ayarları bozulmuş olabilir servise danışacağım.

Resimlerden yer nedeni ile pek belli olmuyor yazlıkta çekince, bu hafta sonu normal bir yolda çekeceğim yine.

[smg id=4755]

[smg id=4754]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

acaba serviste far yüksekliği ile oynamış olabilirler mi=? kabinde sol tarafta far yüksekli ayarıyla düzelmiyor mu=? bir de takılan ampuller kaç watt acaba=?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı kardeşim götürdüğü için ben servis tarafı ile ilgilenemedim. sol taraftaki yükseklik ayarı 0 konumunda duruyor. zaten ilerlettikçe aşağı doğru indiğinden görüş mesafesi daha da düşüyor. Far yükseklik ayarı far üzerinden var mı yok mu bilmiyorum hiç, en iyisi servise danışmam bu konuda. Ampullerin watt'ını da bilmiyorum. 6000k lık taktırdım ayrıca watt değeri de mi var ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı kardeşim götürdüğü için ben servis tarafı ile ilgilenemedim. sol taraftaki yükseklik ayarı 0 konumunda duruyor. zaten ilerlettikçe aşağı doğru indiğinden görüş mesafesi daha da düşüyor. Far yükseklik ayarı far üzerinden var mı yok mu bilmiyorum hiç, en iyisi servise danışmam bu konuda. Ampullerin watt'ını da bilmiyorum. 6000k lık taktırdım ayrıca watt değeri de mi var ?

6000k dediği değer kelvin. bu da ampül ün güç değil verdiği ışığın renk değeridir. ayrıca bir de watt değeri var. benim taktırdığım yanlış hatırlamıyorsam 35 watt dı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kimse üzerine alınmasın ama son derece karşıyım bu xenon taktırma olayına, 62tl cezası var bu ceza çok çok  daha fazla olmalı kanımca.Kısa durumlarda bile göz alan aynı zamanda trafikte onca insanı tehlikeye atabilecek kadar sıkıntı yaratıyor..Ciddi ciddi gözleri alan bu xenonu taktıran araçlar yanımdan geçerken az kulaklarını çınlatmıyorum trafikte kimsenin kimseyi tehlikeye atmaya hakkı yok..

Aslında hep içimden şu geçiyor taktıran arkadaşların bir gün arkasına geçip bir off-road tipi araçla uzun xenonu dayayıp arkadan takılınca bir daha başkalarını rahatsız etmemeyimi öğrenir yoksa inadına bende daha beterini takıp yoluma devam mı ederim der oda ona kalmış birşey diyemem..

Kimse yanlış anlamasın tekrar söylüyorum..Eminim bu durumdan sizde şikayetçisiniz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kimse üzerine alınmasın ama son derece karşıyım bu xenon taktırma olayına, 62tl cezası var bu ceza çok çok  daha fazla olmalı kanımca.Kısa durumlarda bile göz alan aynı zamanda trafikte onca insanı tehlikeye atabilecek kadar sıkıntı yaratıyor..Ciddi ciddi gözleri alan bu xenonu taktıran araçlar yanımdan geçerken az kulaklarını çınlatmıyorum trafikte kimsenin kimseyi tehlikeye atmaya hakkı yok..

Aslında hep içimden şu geçiyor taktıran arkadaşların bir gün arkasına geçip bir off-road tipi araçla uzun xenonu dayayıp arkadan takılınca bir daha başkalarını rahatsız etmemeyimi öğrenir yoksa inadına bende daha beterini takıp yoluma devam mı ederim der oda ona kalmış birşey diyemem..

Kimse yanlış anlamasın tekrar söylüyorum..Eminim bu durumdan sizde şikayetçisiniz..

ama şöylede bir olay var.

bir çok aracın, mazda'da dahil orjinal xenon farlı araçları mevcut. araç geliştiricileri eskiye oranla daha iyi bir sonuç veren buluşlar bulduklarında bunu araçlarına uyguluyorlar. Mercedes'in yan aynalara sinyal olayını uyguladıktan sonra hemen hemen tüm otomobil firmalarının uygulaması gibi. ve çok da yararlı bir buluş bana kalırsa. aracın her neresinde olursanız olun sinyal verdiğini görebiliyorsunuz. Senin dediğin donanımsal olarak desteklemeyen farlara xenon uygulandığında dediğin tarzda sorunların yaşanması. bu tip uygulamaların kesinlikle yasaklanması lazım tabikide.

ben xenonları taktırdığımda yukarıda da yazdığım gibi orjinal fardan fazla ışık vermiyor, ışığın kesim yerleri orjinal farlar ile aynı. hatta daha bile geriye düştü acaba ayarlamada mı bir problem var diye düşünüyorum.

ama desteklenmeyen farlara takıldığında sana %100 katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orjinal xenonlu araçlar var fakat onlarda ona göre özel mercekler kullanılıyor ışığı kıran prizma gibi dalgalara ayıran mercekler bizim araçlarda varmı yok mu bilmiyorum ama olmadığını tahmin ediyorum..Sonuçta q7lerde var standart olarak ama onun bile rahatsızlık düzeyi çok fazla..Orjinal fardan çok ışık vermesede beyaz ışığın göz alıcı etkisi var...

Tabi görmek lazım seat forumda bir arkadaşın şu başına gelmişti kopyalıyorum...

dün bir arkadaşımı kartal soğanlıkta çevirmişler farlardan dolayı, araç fabrika çıkışlı orjinal mercekli xenon far... polise baya bir dil döktükten tabii ikna olmamış ve polisin yanında servisi aramış oradaki yetkili polise durumu aynen açıklamış.. Polis memuru : Yetkili servisten alacağı ; aracın fabrika çıkışlı mercek farlı olduguna dair yazıyı ruhsatla birlikte dolaştırdıgında sorun olmayacagını söylemiş.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mercekli olmayan farlara uygulandığında bence de trafiğe ciddi rahatsızlık veriyor.  Orjinal ya da değil xenon a tamamen karşıyım derseniz, o başka bir şey. Ama bizim ki gibi mercekli farlara uygulanan xenon  orjinal xenon lu araçlardan daha rahatsızlık verici değil...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

xenon farları ben de begeniyorum ancak rahatsız olan arkadaslar da haklı aniden ozellikle virajlarda karsınıza cıkarsa da rahatsız ediyor

ben yalnız seye takıldım cruise control u kaca takdırdınız ve yetkili de mi takdırdınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...