Jump to content

2010+ Mazda3 için Xenon Uygulaması

ozgur2
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

o zaman aradan bıraz zaman gecsın de belkı guzuma kıyar yaptırırım sımdı kıyamıyorum bıde kıs mevsımınde hıc ugrasmayalım en ıyısı:)

Şayet otomatik far yükseklik ayarlayıcısı yoksa zenon farlara ağır kusur yazıyolar. varsa muayenede sorun çıkmaz. benim 323 ümde zenon vardı. muayenede ağır kusur olarak aynen şu yazıyodu. gaz deşarzlı far yükseklik ayarlayıcısı yok, gaz deşarzlı far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 69
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

8

• S.Halilduru

12

• ozgur2

12

• Yusufsinan26

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

o zaman aradan bıraz zaman gecsın de belkı guzuma kıyar yaptırırım sımdı kıyamıyorum bıde kıs mevsımınde hıc ugrasmayalım en ıyısı:)

Kardeşim sislere xenon taktırırsan da muayeneden önce tamponu sökmeden de eskileriyle değiştirebilirsin.

Normalde sis farlarının değişimi kitapçıkta davlumbazlardan bir iki vida sökerek yapılıyor gibi gösteriyor ama kaputu açarak kolun yetişiyorsa sisleri görmeden elinle yoklayarak bile değiştirebiliyorsun. Yani muayene öncesi xenonları çıkarmak için tamponu sökmene gerek yok, iyi ihtimalle kaputu açaçarak sökebilirsin, kötü ihtimalle davlumbazları aralayıp sökebilirsin.

Ayrıca xenon tesisatını da tamamen sökmene gerek yok, kablolar ve balastlar durabilir sıkıntı çıkarmıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şayet otomatik far yükseklik ayarlayıcısı yoksa zenon farlara ağır kusur yazıyolar. varsa muayenede sorun çıkmaz. benim 323 ümde zenon vardı. muayenede ağır kusur olarak aynen şu yazıyodu. gaz deşarzlı far yükseklik ayarlayıcısı yok, gaz deşarzlı far yükseklik ayarlayıcısı çalışmıyor.

oo iyi o zaman abı yaa bızde sıkıntı yok sokturmemıze gerek kalmaz ınsallah:) ama otomtık fark yukseklık ayarlayıcısı dedın sımdı supheye dustum bızdekı otomatık mı ya ama kendmızı ayarlıyoruz:D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşim sislere xenon taktırırsan da muayeneden önce tamponu sökmeden de eskileriyle değiştirebilirsin.

Normalde sis farlarının değişimi kitapçıkta davlumbazlardan bir iki vida sökerek yapılıyor gibi gösteriyor ama kaputu açarak kolun yetişiyorsa sisleri görmeden elinle yoklayarak bile değiştirebiliyorsun. Yani muayene öncesi xenonları çıkarmak için tamponu sökmene gerek yok, iyi ihtimalle kaputu açaçarak sökebilirsin, kötü ihtimalle davlumbazları aralayıp sökebilirsin.

Ayrıca xenon tesisatını da tamamen sökmene gerek yok, kablolar ve balastlar durabilir sıkıntı çıkarmıyorlar.

ya abıı anlamıyorum yaa herkes mı aksesuar dukkanı acıyo ya bılen de bılmeyen de mı acıyo bunları sız bılıyosunuz ama bu ıslerı yapan adam neden bılmıyo butun arabalar eınden gecıyo! o zaman abı bo bı zamanımda bakıyım en azından bı ampule dokunıyım ya baktım oluyo gıbı gıder ampul alır kendım takarım:) ya xenon a mazdacı abılerım bıraz kızıyo hem bıde masraflı en ıyısı ampul kolay ve ucuz:)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oo iyi o zaman abı yaa bızde sıkıntı yok sokturmemıze gerek kalmaz ınsallah:) ama otomtık fark yukseklık ayarlayıcısı dedın sımdı supheye dustum bızdekı otomatık mı ya ama kendmızı ayarlıyoruz:D

Onu bende merak ediyorum kardeş :) şu anda 2005 mazda 3 var bende.  farı aynı zamanda kendisi otomatik ayarlıyomu onu bilmiyorum o nedenle zenon taktırmaya korkuyorum.  ama denemekten zarar çıkmaz ikinci muayene ücretsiz nasıl olsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onu bende merak ediyorum kardeş :) şu anda 2005 mazda 3 var bende.  farı aynı zamanda kendisi otomatik ayarlıyomu onu bilmiyorum o nedenle zenon taktırmaya korkuyorum.  ama denemekten zarar çıkmaz ikinci muayene ücretsiz nasıl olsa.

hay Allah ya supheye dustum bende sımdı napsak bılemedım:D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bizim araçlar xenon takarsanız muayeneden geçmiyor. Adam arabanın içine oturdu ve manuel far yükseklik ayarı var, otomatiklerde bu olmuyor, orjinal değil dedi, başka da birşey demedi. Ben de zaten sökmüştüm zaten şuan normal farlar takılı dedim, iyi yapmışsın abi yoksa geçirmezdik dedi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normalde yasak fakat benim kısalarda sislerde xenondu eski mazda3 te, hafif kusur bile yazmamışlardı. Aracına bakan personelin dikkatine kalmış :)

Sizin şansınıza, size denk gelen personelin, dikkatsizliğine denk gelmiş. Lakin artık kılı kırk yarıyorlar. Orjinal olmayan Xenon farın geçme ihtimali çok ama çok zayıf.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

tamamiyle rezillik , araç renk degişimi yaparken sorumlu müdürle konuştum xenon yasak mı diye

aynen diyalogları yazıyorum

tt- mercek far lazım

m - bu mercek far

tt - far yıkama lazım

m - oda var

tt - otomatik ayar lazım

m - manuel var olmaz mı?

tt( tuvturk) m ( ben ) :)

yani orjinalde getirin ugraşmayalım bu tür muhabetlerle dimi ?

ayrıca daha önce m-tec taktırmıştım , rezil oldum , sonrasında ümraniyede tuning çi buldum 2 senedir sıkıntı yok maşaallah bende uzun , kısa,sislerde mevcut :)

slm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...