Jump to content

Mazda3 LPG - Antalya

sencer
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

tamam sen bana bizim sübapların teknik çizimlerini bulabilirmisin ?,bir de ne takalım söyle bakalım :) brc- pince (yağlamalı)- viealle .. ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 42
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

5

• Fotifoti

10

• isa dogruyol

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

45-50binde olup sıkıntı yaşamayanlardan biri romano 50bin küsürlerde- 50 ve 55binlerde2 tanesi brc sequent 24 my07 modelini taktırmış-1 kişiye ulaştım bugün 70bine ulaşmış sorun çıkarmamış markası prins-bugün bir kişiden daha şu bilgiye ulaştım 50binde tüm araçları mazdaymış bu aracıda mazda3 lovato fast 3sgı diye birsey taktırmış hala sorun yok dedi...

Vialle gereksiz pahalı tasarrufu falan yalan olur o işin...ben bu 50-60binleri duyduktan sonra brc plug yazılımlı veya sequent 24 my07 olanını manifoldu deldirmeden yapılabiliyormuş onu taktırırdım..prinsin yaglama kitli olanı güzel fakat 200euro ekstradan veriliyor toplamda 2400-2500tlyi buluyormuş tunaplarla..fiyat olarak vialleden farkı yok ki..vialle kullanıp memnun kalmayan kendi firmasının araçları var.mitsubishi lancer'a garantii bozmadan takıyorlar ama memnun olmayanlar var forumda..Hem vialle taktırıp 50bin kmye ulaşan birini bulmadan kesinlikle vialle düşünmem onuda bulmak mümkün değil yeni bir kit çünkü..biraz para verip bence en güzeli prins yaglama kitli olanı..ya da brc taktırmak..ankarada çankaya sürücü kursu brc kullanıyormuş 2006dan beri bir irtibata geçmeni tavsiye ederim..Ben konuşmayı düşünüyorum açıkcası..Taktırdıkları yerde baya ünlü pek çok mazda 3 kullanıcısı onlara götürüyor montaj için..Altta bir kullanıcı 45-50binde tanıdıgı 2 kişiden bahsetmiş yıl 2008 şimdilerde ortalama 70-80binlerde olabilir. irtibata geçmek lazım...

http://www.mazdaclubtr.com/index.php?action=profile;area=showposts;u=1136

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu durumda en mantıklısı sequent24 görünüyor. bide keihin enjektör olsa daha iyi olur galiba. bakayım bulursam ankaraya giderim. malum elazığdayım ve buranın ustalar beş para etmez. irtibatı kaybetmeyelim  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu durumda en mantıklısı sequent24 görünüyor. bide keihin enjektör olsa daha iyi olur galiba. bakayım bulursam ankaraya giderim. malum elazığdayım ve buranın ustalar beş para etmez. irtibatı kaybetmeyelim  :fiuw:

ankaradaki sürücü kursuyla ailemin yanına gittiğimde yüzyüze görüşeceğim sen rahat ol..50bine kadar brcde sorun yok en azından bildiğimiz bu..50bine kadar yeteri kadar kar edilir zaten..Aldıgım gibi 1 sene sorunsuz oldugunu görünce aracın hemen taktıracagım..için rahat olsun 50bin 3-4 sene demek..benzin fiyatları aldı basını gidiyor daha da gidecek..Sonucta ne olursa olsun tamir edilebiliyor..

Az önce platin76 dediğim arkadaşlada irtibata geçtim 47bin olmuş sorun yokmus.mesajını aynen kopyalıyorum

Merhaba. sübap erimesi gibi bir problem yaşamadım. 22000 de taktırdım şu anda 69000 de arabam. bazen ayar yaptırmak gerekebiliyor. benzinde kaç litre yakıyor ise lpg de %25 fazlasını yakıyor. yani benzinle 8 litre ise lpg de 10 litre. Ben memnunum Allaha şükür büyük bir problem olmadı şu ana kadar.

brc sequent24 my07 modeli. mavidenizlerde taktırmıştım ankarada. taktırırken kabloları kesmeden ve motoru delmeden takabiliyorlar artık aklınızda bulunsun. ben taktırırken bu imkan yoktu.

sübap resimleri demişsin ama subaplar dışında subap yatagıda valfler hasar görebiliyormuş ..tek başına sübap yeterli olmaz..

Marka olarak Prins olabilir birde mekanik sübap yağlama + 10000'de bir Tunapla kullanıp.Her 10binde birde subap ayarı yaptırarak ve mümkün olduğunca 4500 devri geçmeden uzunca yıllar kullanılabileceğini düşünüyorum..

Brcde aynı sen karar ver..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 2 ninde motoru birebir mazda3. Parcalarına baktığımda sadece pistonlar farklı. Subaplar gaydlar aynı. Ben lpg taktıralı tam 2500 km oldu.

Brc taktırdım. Ankarada mocan otogazda takıldı. Mazda 3 için 15 civarı referans verdiler. Deneyim kısmından böylece emin oldum.En dikkat edilecek husus programlama. Aracı fakir bırakmayacak yanma odasında egzost zamanında oluşan ısıyı benzinle aynı tutacak bir karışım ayarı subap ömürü için en önemli kısım. Dikkat ettiyseniz sadece egzost subapları yanıyor. Yani egzost subabı açıkken yanma odasındaki yüksek ısılı gaz egzost subabını yalıyarak dışarı çıkıyor ve aşırı ısıya maruz kalan subap yanıyor. Subaplar zaten motor yağıyla yağlanıyor. Yani yağlama ile ilgili bir problem yok. Problem yanma sonucunda oluşan egzost zamanındaki normalden daha sıcak gazın subabı ısıtarak zarar vermesi. Bununda çözümü doğru kalibrasyon. Motor her devirde fakir kalmayacak şekilde ayarlanmalı. İşte burada ayarı yapan kişinin bilgi ve becerisi en büyük etken.

Benim kişisel fikrim ekstra yağlama ürünlerine gerek olmadığıdır. Doğru kalibre edilmiş bir sistemle Mazda motorlarında sorun yaşanmayacağı yönünde.

İşin bir de şu yönü var. Montaj yapılmış fakat bir daha araca bilgisayar bağlanmamış taki subap yakana kadar. Bu araç 50000km boyunca bujisi eskiyerek karışımın yanma kalitesi bozulmuş olabilir. Herhangi bir sensörü arıza verip yanlış okuma yapabilir. En basiti alınan gazın kalitesi değişebilir. Lpg sisteminin buharlaştırıcısındaki basınç yani rail baıncı değişip enjektör zamanlamalırını etkileyebilir. Enjektörlerden bir tanesi bozulup kaçırabilir. Böylece tek silindir fakir kalabilir. Vs. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bu nedenle her filtre değişiminde aracın lpg kalibrasyonu kontrol edilmeli.

Ben obd2 cihazıyla sürekli uzun yakıt düzeltme ve kısa yakıt düzeltmeleri kontrol ediyorum. Benzinle kullanımla karşılaştırıyorum. Oksijen sensörünün verilerini kayıt ediyorum. Yani motoru elimden geldiği kadar anormal durumlardan korumaya çalışıyorum. Bunun üstünede subaplarla ilgili bir sıkıntı çekersem yapıcak bir şey kalmaz :)

Lpg performansına gelince atelyede sun marka dyno cihazıyla dün aracı olçtüm. Benzinde 73.5 kw güç ürettti. Lpg de ise 69.5 kw ürettti. Arada 4 kw fark var buda brc nin söylediği gibi yüzde 5 e denk geliyor. Benim düşüncelerim bu şekilde. İyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 2 ninde motoru birebir mazda3. Parcalarına baktığımda sadece pistonlar farklı. Subaplar gaydlar aynı. Ben lpg taktıralı tam 2500 km oldu.

Brc taktırdım. Ankarada mocan otogazda takıldı. Mazda 3 için 15 civarı referans verdiler. Deneyim kısmından böylece emin oldum.En dikkat edilecek husus programlama. Aracı fakir bırakmayacak yanma odasında egzost zamanında oluşan ısıyı benzinle aynı tutacak bir karışım ayarı subap ömürü için en önemli kısım. Dikkat ettiyseniz sadece egzost subapları yanıyor. Yani egzost subabı açıkken yanma odasındaki yüksek ısılı gaz egzost subabını yalıyarak dışarı çıkıyor ve aşırı ısıya maruz kalan subap yanıyor. Subaplar zaten motor yağıyla yağlanıyor. Yani yağlama ile ilgili bir problem yok. Problem yanma sonucunda oluşan egzost zamanındaki normalden daha sıcak gazın subabı ısıtarak zarar vermesi. Bununda çözümü doğru kalibrasyon. Motor her devirde fakir kalmayacak şekilde ayarlanmalı. İşte burada ayarı yapan kişinin bilgi ve becerisi en büyük etken.

Benim kişisel fikrim ekstra yağlama ürünlerine gerek olmadığıdır. Doğru kalibre edilmiş bir sistemle Mazda motorlarında sorun yaşanmayacağı yönünde.

İşin bir de şu yönü var. Montaj yapılmış fakat bir daha araca bilgisayar bağlanmamış taki subap yakana kadar. Bu araç 50000km boyunca bujisi eskiyerek karışımın yanma kalitesi bozulmuş olabilir. Herhangi bir sensörü arıza verip yanlış okuma yapabilir. En basiti alınan gazın kalitesi değişebilir. Lpg sisteminin buharlaştırıcısındaki basınç yani rail baıncı değişip enjektör zamanlamalırını etkileyebilir. Enjektörlerden bir tanesi bozulup kaçırabilir. Böylece tek silindir fakir kalabilir. Vs. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bu nedenle her filtre değişiminde aracın lpg kalibrasyonu kontrol edilmeli.

Ben obd2 cihazıyla sürekli uzun yakıt düzeltme ve kısa yakıt düzeltmeleri kontrol ediyorum. Benzinle kullanımla karşılaştırıyorum. Oksijen sensörünün verilerini kayıt ediyorum. Yani motoru elimden geldiği kadar anormal durumlardan korumaya çalışıyorum. Bunun üstünede subaplarla ilgili bir sıkıntı çekersem yapıcak bir şey kalmaz :)

Lpg performansına gelince atelyede sun marka dyno cihazıyla dün aracı olçtüm. Benzinde 73.5 kw güç ürettti. Lpg de ise 69.5 kw ürettti. Arada 4 kw fark var buda brc nin söylediği gibi yüzde 5 e denk geliyor. Benim düşüncelerim bu şekilde. İyi akşamlar.

tesekkurler...uyarılarınızı dikkate alacagım taktırırken... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

obd cihazı araclardaki hata kodlarını gösterdiğini biliyorum..arıza kodlarını okuyor,hata kodlarını söndürüyor,sensör değerlerini falan ölçüyor,voltaj degerlerini ve anlık tüketim değerlerini vs hesaplıyor..

oto uzmanları kullanıyor,fiyatları duruma göre değişiyor 80$da var 5500$a da...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Obd soketi direk aracın ecuna bağlantılıdır. Ecunun araç üzerinden topladığı bilgileri yani sensörlerden okunan değerleri görmeyi sağlayan bir alet. Bizim mazdalarda bendeki cihazla;

Oksijen sensörü 1-2

Akü Voltajı

Map

Maf

Iat

Ateşleme Avansı

Gaz kelebeği konum sensörü

Katalizör sıcaklığı

Motor yükü

Egr ve Buharlaşma Kanisteri

Motor devri

Araç hızı

görülebiliyor.

Hatırladığım okunabilen değerler bunlar.

100 liraya bir kablo alıp pc programlarıylada okuyabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başayar artık BRC Türkiye Tek Yetkili Distribütörü 2A Mühendislik'in bayisi değil. Fakat kimsenin aklında işçilik kalitesi ile ilgili bir sorun olduğu gelmesin, tamamen ticari sebeplerden dolayı bayiliği iptal edildi.

BRC'nin güncel modeli de Sequent 24 MY07 modelidir. Plug&Drive modeli Euro5 motorlu araçlarda kullanılır ve özel siparişle bayilere gönderilir. Şu anda bütün bayilerin montaj yaptığı model MY07'dir. Enjektörü de patentli ve gerçek bir enjektördür. Başka marka enjektör aramaya gerek yok.

Yağlama kiti ise esasında 10-15 TL gibi bir fiyatı olduğu halde 100 küsür liralara takılan bir alettir. LPG kullanımının en büyük avantajlarından biri olan motor içinde kurum yapmayarak korozyonu önlemeye engel olur. Yani faydası olmadığı gibi benzinden kat kat kötü bir kurum bırakır. Hiç bir firmanın patenti altında olmadığı halde LPG sistemleri arasında dünyanın önde gelen markalarından sadece birinin kullandığı, diğerlerinin kullanılmasına karşı olduğu yağlama kitini ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. BRC'nin de Romano'nun da bayileri takmak istemez zaten.

BRC montajı yaptırdığınızda Türkiye Geneli ücretsiz garantili hizmet alıp, aracınızdaki LPG ile ilgili tüm olumsuzlukların ürün sigortası tarafından karşılanması için korsan BRC servislerinden uzak durup 2A yetkili servislerinde montaj yaptırmanız gerekir. Adları geçtiği için söylüyorum; Mavi Denizler de, Mocan da çok profesyonel çalışırlar. Selamlarımla gidebilirsiniz.

Romano'da çok iyi bir markadır. Enjektörleri çok sessiz ve uzun ömürlüdür. Bayi ağı geniştir. Romano taktırmak isteyenler Ankara'da Başkent San.Sitesindeki Dağ-Cey veya Erciyes İşyerlerindeki WAS Oto'ya gidip, İstanbul'dan Emre'nin selamı var deyip gerekli indirimi alabilirler.

Tunap katkı maddesini her filtre değişiminde kullanmakta fayda var. Taklitlerinden sakınınız :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
Guest architect

LPG de yağ seviyesini sık kontrol etmekde fayda var.Çünkü LPG ile aracın yağ tüketimi özellikle yüksek devir kullanımlarında artıyor ve yağ miktarı düşünce yağın motor bloğunun soğumasına olan katkısı da azalıyor bu da subap ve silindir bloğunun üzerinde daha fazla ısı birikmesine sebep oluyor. Yağını sık kontrol et hatta bagajda 1 lt yedek taşımakta fayda var. Ayrıca LPG İÇİN UYGUN BUJİ.NGK TAVSİYE EDERİM. IFR6E11 BİRAZ TUZLU AMA HAKEDİYOR.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ankara tüp sıkıntı.Burada havalar soğuk ve kışın arabanın tüp de çalışması sorun oluyor.Antalya da ole bir dert bunun için brc gibi pahalı bir marka yerine daha uygun bakabilirsiniz.Atiker takdırmayında ne alırsanız alın ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG konusunda şimdiye kadar forumda rastladığım en dolu ve en tatmin edici başlık!

Okuduklarımdan sonra ben de taktırmaya karar verdim. İzmir de BRC için tavsiyede bulunacak arkadaşlar varsa en kısa zamanda guzuyu bırakacağım. Bayram tatiline LPG ile gideceğim inşallah :)  :tey:

İzmir'den LPGli arkadaşlar yaptırılacak yer için tavisiyelerinizi bekliyorum  ( BRC için ) :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...