Jump to content

Mazda 626 HB Klima Var mı [1995]

jwltr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 yıl sonra ...

Havalar ısınınca klimayı denemek için çalıştırdım;

1-A/C tuşuna bastığımda fanlardan büyük olanı (radyatördeki fanlardan birisi) devreye giriyor bu normal mi?

2-Izgaralardan gelen havanın sıcaklığı değişmiyor, sebebi ne olabilir?

İlgili ve bilgili arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

:-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

klima hakkında pek bilgim yok aracımdada klima yok zaten fakat klima çalıştığına göre gazı var demek peki kalörifer düğmeleri soğuk ayardamıydı abi onların durumu çok önemli bide unutmadan ne kadar süre bekledin soğuma olmadı. ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımı rölantide on dakikaya yakın çalıştırarak denedim, arada gaz verdim, olmadı, TEM'e çıktım 100 km hızla giderken denedim yine hiç bir değişiklik olmadı...

Evet sıcaklık ayarını soğuk bölüme getirdim, dışarıdan hava alarak da denedim, kabin içine hava alma düğmesini kapatarak da denedim hepsinde de gelen hava soğumadı...

Ben de; klima gazı diye şüpheleniyorum, yağ değişimi için gittiğimde baktırırım artık.

Bir de;

Bu fan çalışması ne mantık onu anlayamadım ben, bir ara klimayı iptal edip direkt fan düğmesi olarak mı bağladılar diye düşünmedim de değil...

:D

Bir de; klima motorundan içeriye doğru giden aluminyum boru, ön amortisörün oralarda, üzerinde mavi vana gibi bir şey var, açmaya çalıştım, açılmadı ben de zorlamadım... Bu nedir?? Sorunumla doğrudan ilgisi var mıdır?

İlk defa ikinci el klimalı bir araç kullanıyorum(ya da kullanmaya çalışıyorum), cehaletimi bağışlayın...

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlattıklarınıza göre klima gazınız bitmiş görünüyor ,bence havaların iyice ısınmasını beklemeden gazı doldurun.Her nedense kışın nispeten hesaplı olan gaz yazın biraz zamlanıyor.Yakalşık klima gazı dolumu 80 Tl gibi.Bahsettiğiniz mavi kapak'dan klima gazı ölçümü ve dolumu yapılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlattıklarınıza göre klima gazınız bitmiş görünüyor ,bence havaların iyice ısınmasını beklemeden gazı doldurun.Her nedense kışın nispeten hesaplı olan gaz yazın biraz zamlanıyor.Yakalşık klima gazı dolumu 80 Tl gibi.Bahsettiğiniz mavi kapak'dan klima gazı ölçümü ve dolumu yapılıyor.

Sonsuz teşekkürler, kazasız günler... Tek gaz olsun sorunum, ben razıyım...

:krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

meraba ben alko otomativ bursa kılıma her 626 da var 92 96 kasalarda motor kaputu acıp sag tarafından gelen aliminyum borular varmı göhüsten cıkan telden arayabilirsiniz o532 508 74 14

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

arkadaşlar klimasız Modeli üretildi mi bilginiz var mı. Aracımın konsolunda klima kontrol unitesi var. Fakat klima yok . Klima taktirmayı düşünüyorum. Sormak istediğim SORU şu hiç klimasız 1994 yılında türkiye'ye giriş yapan oldu mu bu araçlardan hiç . Şimdiden teşekkür

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar klimasız Modeli üretildi mi bilginiz var mı. Aracımın konsolunda klima kontrol unitesi var. Fakat klima yok . Klima taktirmayı düşünüyorum. Sormak istediğim SORU şu hiç klimasız 1994 yılında türkiye'ye giriş yapan oldu mu bu araçlardan hiç . Şimdiden teşekkür

Merhaba konunuz forumda mevcut konu başlığının altında birleştirilmiştir. 

Şu konuya da bir atabilirsiniz.

Mazda 626'ya sonradan klima takılabilir mi ?

http://www.mazdaclubtr.com/topic/21651-mazda-626ya-sonradan-klima-tak%C4%B1l%C4%B1r-m%C4%B1/

Keyifli forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeş orjinallinde klima oolduğu düğmesinin olşuşundan belli , belki sökmüşlerdir, oto elektrikçisine bir baktır, genellikle çıkmacılarda bulunuyor klimalar, netten araştırman gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...