Jump to content

Mazda 626 LPG Sarfiyatı

Gökhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Her şeyi yaptın ve çözüm yoksa YAK gitsin... :)

Herşeyi yaptim demiyorum yaptiklarimi yazdim nerde eksik yaptigimi ne yapmam gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum. .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herşeyi yaptim demiyorum yaptiklarimi yazdim nerde eksik yaptigimi ne yapmam gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum. .

135 no.lu mesajının ilk cümlesi ile çelişiyorsun o zaman...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzindeki sarfiyat nasıl denediniz mi?

Benzinde de fazla ise ateşleme sisteminde falan sorun olabilir mi acaba?

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ben lpg şehir içi 30 TL 56 km (Lpg: 2,84)

Şehir dışı 10 TL 48 km (Lpg:2,45)

Araç 1992 2,0 FS otomatik vites..

Şehir dışı kullanım da 90km/h sabit 2100 devir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Biz biraz agir ve yavas gitmeyi seven bir aileyiz :-) lpg ile 85-90arasi yakit sarfiyati 100km de ne kadar olur:).

20 kuruş olur.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba arkadaşlar benim lpg sarfiyatı ile ilgi sorunum var şehir içi kullanımda 100 km de 16 lt tüketiyor sehir dışı kullanimda 100 km de 12 lt yakit tüketimi var. Lpg servisine gittim kac defa bilgisayarla kontrol edildi en dusuk ayarda ayarlandi denildi ayarlar bundan aşağısı olmaz dediler ama hala yakit tuketimi fazla arabayi deviri normal sekilde kullanirim 2000 ile en fazla 3500 devirde kullanirim ama neden bu kadar fazla yakıyor baska ne yapilabilir yardımlarınızı bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar benim lpg sarfiyatı ile ilgi sorunum var şehir içi kullanımda 100 km de 16 lt tüketiyor sehir dışı  kullanimda 100 km de 12 lt yakit tüketimi var. Lpg servisine gittim kac defa bilgisayarla kontrol edildi en dusuk ayarda ayarlandi denildi ayarlar bundan aşağısı olmaz dediler ama hala yakit tuketimi fazla arabayi deviri normal sekilde kullanirim 2000 ile en fazla 3500 devirde kullanirim ama neden bu kadar fazla yakıyor baska ne yapilabilir yardımlarınızı bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar benim lpg sarfiyatı ile ilgi sorunum var şehir içi kullanımda 100 km de 16 lt tüketiyor sehir dışı  kullanimda 100 km de 12 lt yakit tüketimi var. Lpg servisine gittim kac defa bilgisayarla kontrol edildi en dusuk ayarda ayarlandi denildi ayarlar bundan aşağısı olmaz dediler ama hala yakit tuketimi fazla arabayi deviri normal sekilde kullanirim 2000 ile en fazla 3500 devirde kullanirim ama neden bu kadar fazla yakıyor baska ne yapilabilir yardımlarınızı bekliyorum..

kardeş lpg ayarları ve ateşlemede sıkıntın yoksa sorunun baskı balatanın kaçırması, şanzımanın yağsız olması, teker bilyalarının yeterince görevini yerine getirmemesi gibi sürtünme kaybına sebep olabilecek yerler fazla yakmaya olanak sağlar. hava filtren ve susturucularının tıkalı olmaması gerekiyor bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn focus1 öncelikle aracınızın fazla yakıt yakmasına ateşleme sistemi, hava filtresi, lpg beyni arızası, aracın sübap ayarlarının yeteri kadar iyi olmaması, aracın sentesinin ayarsız olması, egzoz sistemin tıkalı olması v.b. sebep olabilir.

1. Ateşleme: Bujiler aracın kullananmsı gereken kod buji olmalı katalizör yok ise NGK bkr5e olabilir.  Buji kabloları orjinal veya kaliteli olmalı, distribütör kapağı ve tevzi makarası orjinal olmalı ve kapağın tırnakları ve tevzi makarası oksitlenmiş ve çapak tutmuş ise temizlenmeli.

2. Hava filtresi: Hava filtresi temiz olmalı lpg mikserinin etrafından , karbüratörden herhangi bir şekilde hava almamalı.

3.Sübap ve sente ayarının doğru olması

Bunları yapacak  iyi bir mazda ustası bulmalısın.

4. LPG beyni eski ve uzun yıllardır kullanılan bir beyin ise aracınıza en uygun lpg beyni ile değişebilirisiniz.  lpg ustası buna karar verecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

karbüratörlü sistemlerdeki lpg araç ya alt devirde fakir yada üst devirde fakir kalıyor bu da kırımlar farklı zararlar doğuruyor bu sebepten yapılacak birkaç önlem var;-sübap yağlayıcı(kullanıyorum çoook memnunum),blos lpg mikseri,sıralı lpg(ms ecu yardımıyla) bunun dışında bu iş mikserle olmuyor.

karbüratör zaten vakum yardımıyla benzini silindirlere çekiyor birde mikserle daha da zengin yapınca ayarlar tam oluyor ve yakıt tüketimi hep saçma sapan hareket ediyor

şahsi fikrim umarım yararım olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sübap yağlayıcı nedir, hangisi ???

Blos lpg mikseri nedir, farkı nedir ???

Karbüratörlü arabaya Sıralı lpg Ms ECU ile nasıl oluyor, karbüratörlü arabalarda bu dediğiniz ekipmnalar yoktur. ???

LpG mikseri hava girişini darlattığı için benzinde  araba değişir, hava yetersiz kalır o yüzden çok yakıt tüketebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sübap yağlayıcı nedir, hangisi ???

Blos lpg mikseri nedir, farkı nedir ???

Karbüratörlü arabaya Sıralı lpg Ms ECU ile nasıl oluyor, karbüratörlü arabalarda bu dediğiniz ekipmnalar yoktur. ???

LpG mikseri hava girişini darlattığı için benzinde  araba değişir, hava yetersiz kalır o yüzden çok yakıt tüketebilir.

blos stop etmeyi önlüyor ilk çalıştırma verrimli oluyor gaza göre hava yakıt ayarlıyor vs bayağı güzel bir sistem gürhan abi

subap yağlayıcıyı neredeyse artık çoğu lpg firması takıyor lpg nin kuru bi yakıt olmasından ötürü

ms (ecu) ise bambaşka dünya %100 verim :)

abi biraz fazla oldu ama vaktin varsa incele bayağı fikir verir :)

http://www.starsupapyaglama.com/ --- http://subapyaglamasistemi.com/

http://www.propanturk.com/lpg-performans-mikseri/

blos stop etmeyi önlüyor ilk çalıştırma verrimli oluyor gaza göre hava yakıt ayarlıyor vs bayağı güzel bir sistem gürhan abi

subap yağlayıcıyı neredeyse artık çoğu lpg firması takıyor lpg nin kuru bi yakıt olmasından ötürü

ms (ecu) ise bambaşka dünya %100 verim :)

abi biraz fazla oldu ama vaktin varsa incele bayağı fikir verir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...