Jump to content

Mazda 626 LPG Sarfiyatı

Gökhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu forumda gördüysen sanırım o arkadaş benim :D Şu anda hali hazırda lada cut off unu kullanıyorum yazılımlı bir devre düzdüm fakat istediğim randımanı alamadım. devre ateşlemeden sinyal aldığı için bir süre sonra sapıtıyor. Nedenini bulamadım. derken vakit kısıtlılığı hoop proje rafa.

bunlar tamamen maddiyata ve boş vakte bakıyor. ve maalesef biri olsa biri olmuyor.

iyi forumlar...

Peki nasil bir faydasi oluyor bu sistemin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu forumda gördüysen sanırım o arkadaş benim :D Şu anda hali hazırda lada cut off unu kullanıyorum yazılımlı bir devre düzdüm fakat istediğim randımanı alamadım. devre ateşlemeden sinyal aldığı için bir süre sonra sapıtıyor. Nedenini bulamadım. derken vakit kısıtlılığı hoop proje rafa.

bunlar tamamen maddiyata ve boş vakte bakıyor. ve maalesef biri olsa biri olmuyor.

iyi forumlar...

normal yazılımı değiştirmeden 2000-2100 devirlerde problem çıkıyormu? yakıtı çok etkiliyormu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uzun yolda daha önce 9l nin altına indiremediğim kayseri-gaziantep yolunda (biraz dağlık bir yol) taktığım ilk yolculuğumda 7.8i görmüştüm. şu anda devredışı ve uzun yolda 8.5 litre yakıyor (düz yol) aslında her araçta olması gereken hatta enjeksiyonlu araçların yazılımında hali hazırda bulunan bir sistemdir. internette araştırırsanız çok ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba. hangi marka beyin kullanıyorsunuz acaba

uzun yolda daha önce 9l nin altına indiremediğim kayseri-gaziantep yolunda (biraz dağlık bir yol) taktığım ilk yolculuğumda 7.8i görmüştüm. şu anda devredışı ve uzun yolda 8.5 litre yakıyor (düz yol) aslında her araçta olması gereken hatta enjeksiyonlu araçların yazılımında hali hazırda bulunan bir sistemdir. internette araştırırsanız çok ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

beyin olarak bahsettiğiniz regülatör sanırım. atikerin eski tip regülatörü var 3 senedir ben kullanıyorum daha önce ne kadar kullanılmış bilmiyorum. yavaş yavaş ayar tutmamaya başladı fakat idare etmek zorunda. malum duygusal sebepler :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ARKADAŞLAR S.A ARANIZA YENİ KATILDIM TABİ İYİKİ BURDAYIM...93 MODEL 626 2 BİN DOCH ATİKER SIRALI LPGLİ ARAÇ ALDIM (9500 TL )5 GÜN OLUYOR.RUHSATTA 84.6 YAZIYO BG ARKADAŞTA 117 BG DEDİ HANGİSİ DOĞRU..?ŞİMDİ SIKINTIM ŞU...RÖLANTİ 900 DEN DÜŞÜK TİTREME İĞRENÇ BOYUTTA HATTA IŞIKLARDA  STOP ETTİM FAZLASIYLA YENİ YAZILIM ATTIM ATİKERDE TOPARLADI ANCAK DEVİR YİNE DÜŞÜK STOP YOK AMA YİNE TİR TİR TİTRİYO NE YAPMAM GEREKLİ 30 TL LİK (LPG 2,44) ALIYORUM 60 KM YOL ANCA YAPIYORUM HIZ 110 U GEÇMİYOR..BANA GÖRE ÇOK FAZLA YAKIYOR AMA SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ..AYRICA CAM OTOMATİKLERİM BOZUK NERDEN NASIL BULABİLİRİM Bİ YOL GÖSTERİRSENİZ SEVİNİRİM...SAYGI VE SEVGİLERİMLE...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Küçük harflerle lütfen...

Müsait bir zamanda forumun altını üstüne getirirsen yazmış olduğun problemler ile ilgili bir çok konu ve çözümü var.

Aracını almadan önce keşke buralarda fikir danışmış olsaydın... Neyse...

Atiker aracın üzerinde mi geldi yoksa sen mi taktırdın?

Titreme ve stop etme sadece lpg demi oluyor yoksa benzinde de aynı şeyler var mı?

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

özür...bi alışamadım küçük harfe...bakıyorum aslında ama biraz karıştı sanırım konular... şöyleki para buna yetti aldım pişmanda değilim araba gerçekten konforlu ve hızlı eğerki beni yormazsa uzun bi süre biner modifye bile edebilirim...benzinde biraz daha normale dönüyo tahminen 700 rpm oluyo gibi hala titreme oluyor sellektör yapmama gerek kalmıyor titrerken baya işimi görüyo okadar yani :)) lpg üstünde vardı lpg ye geçtiğinde devir 500 lere düşüyor...motorda bi üfleme sesi gibi ses var hava alıyo sanırım..hele ilk zamanda araba tüpteyken çıldırıyodu titreyip stop ediyorud atikerci yazılım yeniledi de biraz düzeldi tabiki...ayrıca cvp verdiğiniz için teşkkür ederim saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha öncede yazdım... Forumda araştırırsanız sorunlarınız için bir çok öneri ve çözüm yazıları var...

Büyük ihtimalle sistem hava alıyor, öncelikle bunu çözün ve atiker ustası (iyiyse tabi) komple bir ayar yapsın...

Olmadı, bujilerin tırnak aralığını düşürtün, buda çözüm olmazsa, ateşleme sistemini (bobin, distribötür, buji kabloları) kontrol ettirin, bütün bunları yaptırdıktan sonra aracınıza iyi bir usta tarafından avans ayarı yaptırın...

Bildiğiniz bir yer yoksa; Körfez'de Yarımca Sanayi sitesinde bulunan Gülünce Otomotiv'e götürün, işlerini iyi yapan ve çok pahalı olmayan özel japon servisi kendileri...

Bu paralara alınabilecek nadir araçlardan bizim araçlar bu yönden iyi tercih ama araç çok kurcalanmış ve dikiş tutmayacak cinsten ise sizi yorabilir... Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Kolay gelsin, kazasız günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Dün günü birlik bayram ziyareti yaptım... 350 Km. mesafede 31 Litre lpg sarfiyatı oldu...

Litre bazında 8,8 litre, Tutar bazında ise; 21 Kuruş lpg yakmış oldu.

Not; zaman kısıtlaması yüzünden maalesef 150 kilometreden fazla yolu 140-160 km/hız ile gitmek zorunda kaldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

şehir içi 10,67 lt bu havada nasıl sizce  626 1991 2,0 cc

km 0,296 krş

Araç karbüratörlü mü?

Gerçi her şekilde çok çok iyi rakam. Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç karbüratörlü mü?

Gerçi her şekilde çok çok iyi rakam. Kazasız günler.

evet karbüratörlü. çok teşekkür ederim. ben biraz sakin kullanırım 120 yi pek geçmem. gerçi istanbul içinde 120 zor yapılıyor artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

24 lt lpg 302 km.uzun yol.100 km hızı aşılmadan ortalama 90 ile.302 km yolun 30 ___ 40 km si izmit içi gidildi.gölcük izmit arası.gerisi hep otoban.şehir içi 11 lt ye yaklaşıyor ama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100 km de 8 litre yakmış aracınız , bahsi geçen şehir içi kariter değişken olduğundan bişey diyemem lakin hepsini şehir dışı kabul etsekde gene uygun bir tüketim bence 2.0 ltrelik bir motor için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

şehir içi 10,75 lt  626 1991 2,0 cc

km 0,285 krş 

daha önce 2,96 yakıyordu. fiyat düştüğü için  0,285 oldu.

bu arada lukoil den gaz almaya başladım.  indirim kartıyla beraber bugün  2,64 tl litresi. kalite olarak bence iyi. istanbulda daha ucuz olan bir yer  varmı acaba avrupa yakasında

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün manisadan izmir gaziemire gittim giderken cevreyolundan 120 km hız  ile gittim genelde  dönüştede şehir yolundan toplam 145 km yaptım yani hepsi şehir dışı diyebilirim cok dur kalk yapmadım

lpg fiyatı 2.83  37 tl ye doldu depo dün akşam aynı depodan doldurmuştum.

yani şehir dışı 26 kuruş

100 lt =8.9 litre gibi

şehir içi  sağlıklı bir ölçüm yapamadım ama generlde 30-35 kuruş arası yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...